05 / 05 / 2024

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gönen

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gönen

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gönen, Vatandaş için Türkiye'nin ve şirketlerin büyümesinden pay almanın en kolay yolu bizden hisse senedi almak olduğunu ifade etti.

Borsa İstanbul’da temettü miktarları belli olmaya başladı

Borsa İstanbul yatırımcısının beklediği temettü haberleri gelmeye başladı. Türk Traktör hisse başına net 56,66 kuruş temettü dağıtımını Genel Kurul'un onayına sunacak.

130 şirket halka arz edildi, 93 milyar TL kaynak sağlandı!

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, "Son üç yılda yapılan 130 şirketin halka arzında yaklaşık 93 milyar TL kaynak sağlandı. Aynı dönemde gerçekleşen yaklaşık 4 bin 500 borçlanma aracıyla 950 milyar TL kaynak sağlandı" dedi.

Borsa İstanbul, son 3 ayda en fazla kazandıran yatırım aracı oldu!

Borsa İstanbul, son 3 ayda en fazla kazandıran yatırım aracı olmayı başardı. Borsada hâlâ çok ucuz hisseler olduğunu ifade eden Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Müge Peker, yabancı yatırımcının da dönmesiyle endekste artışın devam edeceğini söyledi.

Borsa İstanbul yükselişini üst üste 5. haftaya taşıdı! Borsada beklenen rakamlar tek tek açıklandı! 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, artış eğilimini üst üste 5. haftaya taşırken, analistler, genel seçimlerin ikinci turu sonrasında endeksin yaklaşık yüzde 46 yükseldiğinie ve yatırımcıların temkinli hareket etmesinin yararlı olduğuna dikkat çekti.

Özgür Demirtaş Borsa'da parası olanları uyardı! Yatırımcılar bu habere dikkat

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Genel Seçimlerden sonra Profesör Özgür Demirtaş, genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında Borsa İstanbul'da meydana gelen ve büyük kayıpla alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

Banka hisselerinden kaçış tam gaz! Borsa İstanbul'u neler bekliyor? 

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından Borsa İstanbul'daki son durum merak ediliyor. İşte Borsa İstanbul'daki son durum...

Borsa yatırımcısı çimentoya adeta hücum etti!

Kahramanmaraş merkezli ve 10 kenti derinden sarsan deprem sonrası Borsa İstanbul’da yaşanan çok sert düşüşe karşılık çimento hisselerinde yukarı yönlü hareket bugün de devam etti.

Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından Borsa İstanbul'dan 'deprem' kararı! Geçiçi olarak kapatıldığı duyuruldu

Türkiye'yi yasa boğan merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.6 ve 7.6'lık depremlerin ardından, Borsa İstanbul aracılığı ile 8 şirketin borsadaki paylarını geçici olarak kapatıldığı ilan edildi. 

Borsa’da son dakika! Borsada devre kesici çalıştı, işlemler geçici olarak durduruldu!

Ülkemizi büyük bir üzüntü ve yasa boğan deprem felaketi gündemdeki önemini korurken, Borsa İstanbul’da da satış ağırlıklı seyir devam ediyor. Endeks güne yine kayıplarla başlarken, Borsa İstanbul son dakika yaptığı açıklama ile devre kestiğini duyurdu.

Borsa İstanbul’da ‘deprem’ şoku! 6 Şubat BIST 100 endeksi ne oldu? İşte, yükselen ve değer kaybeden hisseler!

Borsa İstanbul, haftaya moralsiz bir başlangıç yaptı. BIST 100 endeksi, Kahramanmaraş depreminin ardından haftaya kayıplarla başladı. Endeks gün sonunda 67,45 puan değer kaybetti.

Borsa yatırımcıları kayıplarını kaç günde telafi edecek? BIST 100 endeksinde kısa vadede kritik seviyeler nerede?

Borsa İstanbul 2023 yılına kötü bir performans ile başladı. 23 Ocak’ta başlayıp tam 8 işlem günü aralıksız değer kaybını sürdürdü. 2008 küresel ekonomik krizinden bu yana yaşanan en uzun soluklu düşüşün ardından şimdi bu düşüşlerin nasıl telafi edileceği merak ediliyor.

Borsa İstanbul’da son dakika gelişmesi! SASA deprem ile ilgili ilk duyuruyu yaptı!

Borsa İstanbul, deprem nedeniyle 8 şirketin hisselerinde işlemlerin geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu. Borsa İstanbul’un isimlerini verdiği şirketler arasında yer alan Sasa’dan açıklama yapıldı.

Bu hafta borsa altın ve euro kaybettirdi, euro kazandırdı! Yatırımcılar bakmadan sakın geçmeyin

Borsa İstanbul'da bugün işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 3,74, altının gram satış fiyatı yüzde 2,06 ve euro/TL yüzde 0,23 değer kaybederken, dolar/TL yüzde 0,06 değer kazandı. Yatırımcılar bakmadan sakın geçmeyin...

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gönen Haberi

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gönen

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gönen, AA'nın Global İletişim Ortağı olduğu 4. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde yaptığı konuşmada, vadeli işlemlerin saatlerini uzatmak ve öğlen tatilini kaldırmak gibi projelerin finans merkezi olma yolunda atılan adımlar olduğunu belirterek, birçok kurumla birlikte finansal piyasalardaki eksikleri gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Borsanın anlamını en iyi yansıtan piyasanın hisse senedi piyasası olduğunu aktaran Gönen, "Buradaki yatırımcı sayısını daha çok artırmamız lazım. İnsanların sermaye piyasasını daha iyi anlaması için en kolayı, en basiti ve en zevklisi hisse senedi piyasası." şeklinde konuştu.

Gönen, hisse senedi piyasasının çok iyi ve dünyada çok kullanılan bir tasarruf ürünü olduğunu dile getirerek, "Vatandaş için Türkiye'nin ve şirketlerin büyümesinden pay almanın en kolay yolu bizden hisse senedi almak. Hisse senedi aldığınızda o şirkete ortak...