26 / 04 / 2024

Boş işyerinin çöp vergisi

Boş işyerinin çöp vergisi

Tüm konut ve işyeri kullanıcılarının, belediyeye ödemeleri gereken vergiye çöp vergisi deniyor. Peki, boş işyeri için çöp vergisi ödenir mi?

O ilimizde belediye birçok yeni işyerinin ihalesini yapıyor! 50 bin 700 TL’den başlıyor…

Belediye yeni sanayi iş yerinin satış ihalesini yapacağını duyurdu. İşte yatırımcıların merak ettiği detaylar…

Aygaz'dan muhteşem kampanya! 'Boş Tüpleriniz Yardıma Dönüşsün' projesiyle deprem bölgesine yardım!

Evinde boş mutfak tüpü olan tüm vatandaşlar için Aygaz çok iyi bir kampanya duyurusu yaptı. Boş tüp ile Aygaz’a giderek, bu tüplere LPG dolduruluyor ve depremde zarar gören bölgelere ulaştırılıyor. 

Pırlanta bilekliklerde yüzde 40 indirim! İşte Atasay pırlanta bileklik 26 Eylül 2022 fiyat listesi

Pırlanta bileklik almak isteyen binlerce kişi indirimli pırlanta bileklik fiyatlarını araştırıyor. Pırlanta bileklikler Atasay'da yüzde 40 indirimle satılıyor. Peki Atasay Pırlanta bileklik fiyatları en kadar? Atasay Atasay Pırlanta bileklik fiyatları kaç TL?

Gölcük'te 52 iş yerinin satışı için ihale!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük'te yer alan 52 iş yerinin satışı için ihale gerçekleştirdi. 

Depremde yıkılan ev ve iş yerinin sorumluluğu kimde?

Deprem sebebiyle evi veya iş yeri yıkılan vatandaşların hukuki hakları nelerdir? Yıkılan ev ve iş yerinin sorumluluğu kimdedir? İşte deprem sonrası haklar...

İnşaat Mühedisliği bölümünde 3 bin 290 kişilik kontenjan boş kaldı!

İzmir depreminden sonra dikkatler jeoloji, jeofizik ve inşaat mühendisliği bölümlerinde verilen eğitime çevrildi. Durum içler acısı. Mühendislerin yüzde 62.9’u diplomasına uygun iş bulamayıp asgari ücretle çalışıyor. Bu bölümlerden mezun mühendislerin yüzde 98’i yoksulluğa doğru gidiyor.

Bilecik Valiliğinden gölet çevresindeki iş yerinin yıkımı ile ilgili açıklama!

Bilecik Valiliği, Pelitözü Göleti çevresindeki mesire alanında yer alan iş yerinin yıkılmasıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

21 bin 147 belediye iş yerinin kirası ertelendi!

Kovid-19 sürecinde belediyelerin başlattığı yardım kampanyasının İçişleri Bakanlığının genelgesi nedeniyle yapılamadığını savunan "29 Haziran itibarıyla belediyelerimiz, 6 milyon 211 bin 978 aileye ayni yardım yaptılar. 21 bin 147 belediye iş yerinin kirası ertelendi'' dedi.

Ankara Yenimahalle'de iş yerinin zemini çöktü! 

Ankara Yenimahalle ilçesinde, bitişiğinde temel kazısı yapılan 2 katlı hırdavatçı dükkanında çökme meydana geldi. İş yerinin, bitişiğindeki inşaat çalışması sebebiyle zeminin boşalarak çöktüğü belirtildi...

Tunceli'de bazı köylerin boşaltılıp evlerin yıkılacağı iddiası!

Tunceli Ovacık Kaymakamlığı, bazı köylerin tahliye edileceği ile ilgili çıkan haberle ilgili "İlçemizde hiçbir köy için köy boşaltma kararı bulunmamaktadır ve yapılan haberler asılsızdır" açıklamasında bulundu.

Yeşil GYO Güzelşehir AVM'deki 12 iş yerinin değerleme raporunu yayınladı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Güzelşehir AVM'deki 12 iş yerinin değerleme raporunu yayınladı...

Yeşil GYO Innovia 3'teki 39 iş yerinin değerleme raporunu yayınladı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Innovia 3'teki 39 iş yerinin değerleme raporunu yayınladı...

Yeşil GYO Innovia 1'deki 6 iş yerinin değerleme raporunu yayınladı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Innovia 1'deki 6 iş yerinin değerleme raporunu yayınladı...

Boş işyerinin çöp vergisi Haberi

Boş işyerinin çöp vergisi

Boş işyeri için çöp vergisi ödenir mi?

Tüm konut ve işyeri kullanıcılarının, belediyeye ödemeleri gereken vergiye çöp vergisi deniyor. Çöp vergisi belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinin karşılığı olarak ödeniyor. 


Verginin mükellefi binayı fiilen kullanan olarak biliniyor. Yani çöp vergisini ödemesi gereken kişi bina sahibi değil, binayı kullanan oluyor. Çöp vergisi ödemeleri konutlarda ve işyerlerinde farklı oluyor. 


Konutlara ait çöp vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor ve belediyeye gitmeden su faturasında yasıtılarak ödeniyor.


Ancak, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binaların, bağlı oldukları belediyeye giderek vergiyi ödemeleri gerekiyor. Peki, boş işyeri için çöp vergisi ödenir mi?


Çöp vergisinin kullanılmayan konut ve işyerinde, muafiyeti söz konusu oluyor. Muafiyetlik için boş bina sahiplerinin belediyeye bir dilekçe...