29 / 03 / 2024

Burdurda zemin sağlam değil

Burdurda zemin sağlam değil

Burdur Kışla Caddesi'nde hizmet veren İnsuyu Yapı Denetim Şirketi'nin Sahibi Hasan Şahin, kentte yapılan binalarda zeminin kaygan olmamasının önemine işaret etti. İşte Şahin'in önemli açıklamaları...

Sağlam yapı kalitesi ile Kia Sorento uygun fiyatla satışta! İşte 10 Nisan 2023 fiyat listesi

Sağlam yapı kalitesi: Kia, yüksek kaliteli araçlar üretme konusunda bir üne sahiptir ve Sorento da bir istisna değildir. Günlük kullanım taleplerine dayanacak şekilde üretilmiştir ve çeşitli koşullarda test edilmiştir.

İnedje Sağlam Yapı Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İnedje Sağlam Yapı Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon 350 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Görkem Gökçe ve Ali Paslı ortaklığında kuruldu.

Olası İstanbul depremi en fazla 7.6 büyüklüğünde olacak! Megakentte zemini sağlam ilçeler peş peşe açıklandı! 

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika deprem açıklaması geldi. Olası İstanbul depremi en fazla 7.6 büyüklüğünde olacak! Megakentte zemini sağlam ilçeler peş peşe açıklandı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm 2019'dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 

Bahçelievler Belediyesi Kongre Merkezi ve Nikah Sarayı'nda Deprem Paneli düzenlendi. Bahçelievler'de kentsel dönüşüm 2019'dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 

Murat Kurum'dan deprem konutları açıklaması: En sağlam zemine inşa edilecek!

Deprem konutları ile ilgili bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konutların en sağlam zemine inşa edileceğini söyledi.

İstanbul’da bu ilçelerde yaşayanlar derin bir “oh!” çekebilir! İşte zemini taş gibi sağlam yerler...

Beklenen büyük İstanbul depreminde, zemini en sağlam ilçeler, uzmanı tarafından tek tek açıklandı. Peki depremde en güvenli zemine sahip o ilçeler hangileri?

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Yaşanılan büyük felaketten sonra yüz binlerce kişi binasının ne kadar güvenli olduğunu öğrenmek istiyor. Peki bunun içi  hangi tespit yöntemi seçilmeli? Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Büyük İstanbul depremi hangi ilçeyi nasıl etkiler? Celal Şengör peş peşe açıkladı! Hangi ilçelerin zemini sağlam?

Yer bilimci Celal Şengör, beklenen İstanbul depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Büyük İstanbul depremi hangi ilçeyi nasıl etkiler? Celal Şengör peş peşe açıkladı! İşte zemini sağlam olan ve olmayan yerler...

Prefabrik ev duvarları sağlam mı? Prefabrik ev depreme dayanıklı mı?

Prefabrik evlerin ne kadar sağlam olduğu, özellikle depreme karşı dayanıklı olup olmadığı son yaşanan deprem felaketinden sonra merakla sorulmaktadır.

'Evim sağlam mı?' diyenler aman dikkat! Hemen izlemeniz gereken bu yol haritasına bakın!

Uzmanlar başta İstanbul olmak üzere birçok şehir için peş peşe uyarıyor. Deprem senaryoları konuşuldukça akıllara da 'Evim sağlam mı?' sorusu geliyor. 'Evim sağlam mı?' diyenler aman dikkat! Hemen izlemeniz gereken bu yol haritasına bakın...

Oturduğumuz ev sağlam mı? Depreme karşı dayanıklı mı? Yıkılma riski var mı? İşte bu soruların yanıtları...

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve toplam 10 ili etkileyen deprem felaketleri bölgede büyük hasarlara ve can kayıplarına yol açtı. Ülkemizin deprem kuşağında olması sebebiyle şimdi herkes aynı soruları soruyor: “Oturduğum ev sağlam mı? Ne kadar güvenilir? Yıkılma riski var mı?”

Atakan Sağlam Enerji İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atakan Sağlam Enerji İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Atakan Sağlam tarafından kuruldu.

Burdurda zemin sağlam değil Haberi

Burdurda zemin sağlam değil

Burdur Kışla Caddesi'nde hizmet veren İnsuyu Yapı Denetim Şirketi'nin Sahibi Hasan Şahin, kentte yapılan binalarda zeminin kaygan olmamasının önemine işaret etti. 2011 yılından sonra yapılan uygulamayla, ülke genelinde, tüm binaların Yapı Denetim firmaları tarafından denetlendiğini ve deprem uygun yapıldığını söyleyen Şahin, Burdur'un 1. Derece deprem bölgesinde olduğunu hatırlatarak, depreme dayanıklı binaların yapılmasından daha çok 'zeminin sağlam olmasının önemli olduğunun' altını çizdi. 


2000 yılı öncesinde binalarda yapı denetim olmadığını, proje mühendislerinin kendi binalarını kendilerinin kontrol ettiklerini belirten Hasan Şahin; "1999 yılındaki depremden sonra, 18 pilot il'de yapı denetimi uygulanmaya başlandı. Yapı denetim firmaları, binaların denetimi başından beri, inşaatın proje aşamasından alımına kadar kontrolüne başladılar. 2011 yılından bu yana da bu uygulama tüm Türkiye'ye yayıldı" hatırlatması yaptı. 


'FAY HATLARI ÜZERİNE BİNA YAPILMAMALI'


2011 yılından...