29 / 03 / 2024

bursa muallimzade hamamı restorasyon çalışmaları

bursa muallimzade hamamı restorasyon çalışmaları

Osmanlı döneminde hamam olarak kullanılan Muallimzade Hamamı, Davutkadı Kültür Merkezi olarak yeni yüzüyle hizmete açıldı. Belediye Başkanı Recep Altepe, Muallimzade Hamamı’nın 1500’lü yıllarda yaptırıldığını belitti...

Bursa'daki 614 yıllık hamam restorasyon bekliyor! 

Bursa'da 614 yıllık hamam harabeye döndü. Restorasyonu için Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne başvuran mahalleli, hamamın bir an önce restore edilmesini istiyor.

Bursa'ya İznik Çinisi Müzesi müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan 1. Murat Hamamı Kültür Merkezi’nin ‘İznik Çinisi Müzesi’ olacağının müjdesini verdi.

Bursa Kestel'deki tarihi hamam restore ediliyor!

Restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Kestel Babasultan Mahallesi’nde yer alan tarihi hamamı da restore ediyor.

Bursa Arap Hamamı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik’in Küçük Kumla Köyü’nde bulunan ve 300 yıl önce yaptırılan Arap Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturuyor.

Bursa Hasanpaşa Hamamı Kültür Merkezi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hasanpaşa (Hasanbey) Hamamı Kültür Merkezi’nin açılış töreninde yaptığı açıklamada, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde değerleriyle yer alan Bursa’nın ilçelerinde de tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarıldığını dile getirdi.

Bursa Hasanbey Hamamı Kültür Merkezi açıldı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Hasanbey Hamamı Kültür Merkezi açılışına katıldı.

Bursa'daki 365 yıllık Hasanpaşa Hamamı restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’daki 365 yıllık Hasanpaşa (Hasanbey) Hamamı’nı restore edecek. Bursa’nın ilçelerinde de tarihi eserlerin gün yüzüne çıkartılacağı belirtildi.

Bursa İznik'teki sondaj çalışmalarında hamam kalıntıları bulundu!

Bursa İznik'te inşaat sondajı yapıldığı sırada Roma Dönemi'ne ait bir evin hamam kalıntıları ortaya çıktı. Çıkan hamam kalıntılarında 2 metre genişliğinde geometrik bezeneklerin olduğu yer mozaiği bulundu.

Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edilen yaklaşık 560 yıllık Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi olarak ziyarete açıldı.

Bursa'ya yeni müze!

Tarihi ve kültürel miras yatırımları ile Bursa’yı adeta bir açık hava müzesine dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, kente kazandırdığı müzelere Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı’nı da ekledi.

Bursa Keles'te Yakup Bey Hamamı tekrar restore edildi!

Bursa’nın Keles ilçesindeki tarihi hamam Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek tekrar hizmete sokuldu. Keles ilçe merkezinde I. Murat döneminde yapılan yaklaşık 600 yıllık Yakup Bey Hamamı restore edildi.

Osmangazi'deki 600 yıllık Oruçbey Hamamı satılıyor!

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesindeki tarihi Oruçbey Hamamı, sahiplerince 1 milyon 650 bin liradan satışa çıkarıldı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri hamamın, tapusunun bulunduğu kişilerce satılabileceğini ifade etti.

Bursa Orhangazi'de hamam ve fitness salonu hizmete girdi!

İlçe merkezindeki eski hamam Orhangazi Belediyesi tarafından yenilendi. Belediye tarafından işletilecek Şehir Hamamı ve Sosyal Tesisler törenle açıldı.

bursa muallimzade hamamı restorasyon çalışmaları Haberi

bursa muallimzade hamamı restorasyon çalışmaları


Osmanlı döneminde hamam olarak kullanılan Muallimzade Hamamı, Davutkadı Kültür Merkezi olarak yeni yüzüyle hizmete açıldı. 


Bursa Büyükşehir Belediyesi İncirli Caddesi’ndeki Muallimzade Hamamını restore etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın ecdad yadigarı yapılarını özgün değerleriyle yenilediklerini ifade ederek, "Osmanlı’nın ilk dönem eserlerini anıtsal yapılar olarak ayağa kaldırıyoruz. Farklı semtlerde bulunan eserleri, han, hamam, medrese gibi tüm yapıları kendi öz değerleriyle buluşturuyoruz. Muallimzade Hamamı da hamam kimliğinin yanı sıra 500 yıllık tarihi boyunca, dökümcülerin kullandığı dökümhane ve daha sonra da marangozların kullandığı bir alan olarak yaşadı. Uzun süre harabe halinde kalan Muallimzade Hamamı’nı kültür merkezi olarak Yıldırım’a kazandırmaktan dolayı heyecanlıyız." diye konuştu.


Muallimzade Hamamı’nın 1500’lü yıllarda Muallimzade Ahmet Efendi adlı hayırsever tarafından yaptırıldığını hatırlatan Başkan Altepe şunları kaydetti: "Yıldırım İlçesi’nde Davutkadı semtine...