26 / 04 / 2024

Bursa'ya İznik Çinisi Müzesi müjdesi!

Bursa'ya İznik Çinisi Müzesi müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan 1. Murat Hamamı Kültür Merkezi’nin ‘İznik Çinisi Müzesi’ olacağının müjdesini verdi.



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İznik’teki kültürel mirasın ve tarihi mekanların restorasyon çalışmalarını yerinde denetledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ‘1. Murat Hamamı Kültür Merkezi’nin de ‘İznik Çinisi Müzesi’ olarak faaliyet vereceğini açıkladı. 

Başkan Alinur Aktaş, ‘1. Murat Hamamı Kültür Merkezi’nin işletmesinin Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu hatırlatarak, “1. Murat Hamamı Kültür Merkezi’nin çini müzesine dönüşmesi hedefiyle, önce fizibilite çalışması yaparak çalışmalara başlayacağız. Mekanın ‘Çini Müzesi’ olmasıyla İznik’e artı bir değer katacağına inanıyorum” diye konuştu.

Tarihi değerlerle birlikte İznik’in çinisinin de ön plana çıkarılması gerektiğini de sözlerine ekleyen Başkan Aktaş, çininin sahip olduğu özelliklerle ticari gelişime katkı sağlayacağını ve müze çalışmasının da bu noktada doğru bir adım olacağını belirtti.


Geri Dön