26 / 04 / 2024

Altınova’ya emsal artışı müjdesi!

Altınova’ya emsal artışı müjdesi!

Kepez Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısında Altınova'ya emsal artışı müjdesi verdi. Mecliste görüşülen uygulama imar planı revizyonu ile ticaret ve konut alanlarında 0.60 olan emsal 0.80'ne çıkarıldı.



Kepez Belediye Meclisinin, yeni yılın ilk toplantısında Altınova'ya "emsal artışı" müjdesi verdiği bildirildi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, mecliste görüşmeye alınan uygulama imar planı revizyonuyla ticaret ve konut alanlarında 0.60 olan emsal 0.80'ne çıkarıldı.

Habertürk'te yer alan habere göre Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında gerçekleştirilen ocak ayı olağan meclis toplantısında gündem maddesi, Altınovalıların emsal artışı talebini karşılayacak olan 11000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu oldu.

Plan değişikliğine konu alanlar mevcut 11000 ölçekli uygulama imar planında kuzey ve orta kesimler emsal değeri 0.60 olan, serbest katlı toptan ticaret alanları, güney kesimleri ise emsal 0.80 ve serbest katlı ticaret alanları olarak planlandı.

Plan revizyonunun bölgede yeni ticaret merkezlerinin önünü de açacağını dile getiren Tütüncü, merkezlerin bölgenin şehirleşmesine de olumlu etki sağlayacağını söyledi. 


Geri Dön