28 / 03 / 2024

Bütünleşik kıyı alanları planlama

Bütünleşik kıyı alanları planlama

Bütünleşik kıyı alanları planlama çalışmaları hızla devam ettiğini bildiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bütünleşik kıyı alanları planlama çalışmalarında, İzmit Körfezinde kıyı ve deniz alanlarının sürdürülebilir kullanımı sağlanacak.

GYODER'in yeni konut modeli MIPIM'de tanıtıldı: Türkiye'de acil olarak bütünleşik konut politikası oluşturulmalı!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, GYODER Yeni Konut Modeli'nin ne kadar doğru bir çözüm önerisi sunduğuna dikkat çekerek, konut sorunu ile ilgili önerileri dile getirdi. İşte Çekici'nin o açıklaması...

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

e-Devlet'te yeni hizmet! Kullanıma açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, e-Devlet Kapısı'na yeni bir dijital hizmetin eklediğini açıkladı. Cevdet Yılmaz, "Varis ve miras işleriyle ilgili 10'dan fazla kurumun hizmetlerini tek bir başlık altında toplayarak bütünleşik bir hizmet sunuyoruz" şeklinde konuştu.

2024 bütçesinin aslan payı yazılım ve donanıma!

2024 yılında bütçelerde aslan payı altyapı yenilemelerine, yazılım ve donanıma ayrılacak. Yeni teknolojilere uyum süreci de bütçeleri artıracak. Yönetilen servisler ve bulut bilişimin bütçedeki payı artacak.

Bütçeden sosyal güvenlik kurumuna 7 ayda 460 milyar lira aktarıldı!

Sosyal güvenlik sistemine yapılan bütçe transferleri, bu yılın ilk 7 ayında geçen yıla göre yüzde 97,2 oranında artarak 459 milyar 987 milyon liraya ulaştı.

Vergi artışları bütçeye yansıdı! Temmuzda 450 milyar liralık vergi tahsilatı yapıldı!

Dolaylı vergilerde yapılan artırımların tahsilata yansıması ile 450,3 milyar liralık bir vergi gelirine ulaşılan temmuz ayında, bütçede aylık bazda 48,6 milyar lira fazla elde edildi.

Euro yükselir mi, elimizdeki euroları bozduralım mı? Net yanıt geldi! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil bakın!

Avrupa Merkez Bankası bu hafta faizleri 50 baz puan artırdı. Kararın hemen ardından euro kuru yükselişe geçti. Yatırımcılar ise ''euro yükselir mi, elimizdeki euroları bozduralım mı? sorusunun yanıtını araştırıyor. Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil bakın! Net yanıt geldi...

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Kıyıda köşede altını olanlar dikkat! Altında deprem! 8 Ağustos altın fiyatları

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Haftanın ilk iş gününde altın fiyatları düşüşe geçerken yatırımcılar ve altın almak isteyenler altın fiyatlarını araştırıyor. Kıyıda köşede altını olanlar dikkat. İşte son dakika altın fiyatları 8 Ağustos 2022...

Merkezi yönetim bütçesi bir ayda 31,1 milyar TL açık verdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, merkezi yönetim bütçesinin geçen yılın aynı ayında 25 milyar 31 milyon TL açık verirken, 2022 yılının Haziran ayında ise 31 milyar 59 milyon TL açık verdiğini açıkladı.

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

Tiny Köy Ormanlı nerede? Tiny Köy Ormanlı fiyat listesi!

Tiny Köy Ormanlı nerede sorusunun yanıtı ve Tiny Köy Ormanlı fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İşte Türkiye’nin ödüllü ilk ve tek Tiny House projesi olan Tiny Köy Ormanlı detayları...

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İnteraktif Yapımcılık Turizm Ve Gayrimenkul Danışmanlığı İletişim Gıda Eğitim San.Tic.A.Ş.Kadıköy Şb. açıldı!

İnteraktif Yapımcılık Turizm Ve Gayrimenkul Danışmanlığı İletişim Gıda Eğitim San.Tic.A.Ş.Kadıköy Şb. bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Nesrin Yılmaz Karakoç tarafından açıldı.

Bütünleşik kıyı alanları planlama Haberi

Bütünleşik kıyı alanları planlama

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bütünleşik kıyı alanları planlama çalışmalarında, İzmit Körfezinde kıyı ve deniz alanlarının sürdürülebilir kullanımı sağlanacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamada, bütünleşik kıyı alanları planlama çalışmaları hızla devam ettiği bildirildi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile sürdürülen bütünleşik kıyı alanları çalışmaları kapsamında "İzmit Körfezi Bütünleşik Kıyı Alanları" planı hazırlandığı belirtilen açıklamada, "Bakanlık tarafından hazırlanan plan kapsamında İzmit Körfezinde kıyı ve deniz alanlarının sürdürülebilir kullanımını sağlayacak.  Ayrıca İzmit Körfezindeki yapılaşmayı düzen altına almaya ve planlı gelişimini sağlamayı hedefleyen plan, körfezde çevre ve deniz kirliliğini önlemeyi, körfez kıyılarının etkileşim alanı ile birlikte tüm sektörel faaliyet ve planları, sosyal ve ekonomik konuları da içerecek şekilde bütünleşik bir yaklaşımla ele almayı hedefliyor" ifadelerine yer verildi.


Onaylanan planın gerek deniz tarafında, gerekse...