09 / 12 / 2025
fuzul

büyük projelerde sosyal olanaklar

büyük projelerde sosyal olanaklar

Birbiri ardına yükselen konut projeleri insanlara sosyal anlamda birçok imkan sunarken, büyük ölçekli projeler özellikle komşuluk kültürünün yok olmasına neden oluyor. Elit Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan konu ile ilgili değerlendirme yaptı

Sındırgı depremleri vites yükseltti! Prof. Dr. Osman Bektaş uyarıyor! 5 saat içinde iki büyük deprem, dikkat!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabından Sındırgı ile ilgili 5 saat içinde iki büyük deprem medyana geldiğini söyleyerek değerlendirdi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan Balıkesir Sındırgı açıklaması: Büyük deprem olması şaşırtır!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmi sosyal medya hesabı üzerinden Sındırgı depremi ile ilgili olarak bir son dakika açıklaması açıklama yaparak, “Büyük deprem olması şaşırtır” dedi.

Jeoloji Yüksek Mühendisi Beytullah Saraç açıkladı: Marmara’daki depremler büyük depremin habercisi mi? 

Jeoloji Yüksek Mühendisi Beytullah Saraç sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Marmara’daki depremlerin büyük depremin habercisi olmadığını söyledi.

Büyükçekmece Big Country'de yaz fırsatı! Peşin fiyatına 6 ay vade yüzde 50 peşinatla!

Büyükçekmece Big Country'de Peşin fiyatına 6 ay vade yüzde 50 peşinatla yaz fırsatı başladı. Big Country'de hangi tip villalar var? Big Country'de sosyal alanlar neler? Big Country'de teslimler ne zaman? İşte Big Country ile ilgili ayrıntılar...

Dünyanın büyük şehirlerinde toplam konut stoku değerleri!

49,9 bin takipçili İnşaat Doktoru resmi sosyal medya hesabı üzerinden dünyanın büyük şehirlerinde toplam konut stoku değerlerini paylaştı.

Büyük metropollerde nüfusa göre en az konut İstanbul’da var!

49,7 bin takipçili İnşaat Doktoru resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda büyük metropollerde nüfusa göre en az konutun İstanbul’da olduğunu söyledi.

Mekânsal stratejik planları okumanın sağlayacağı 10 büyük fayda!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda mekânsal stratejik planları okumanın sağlayacağı 10 büyük faydayı açıkladı.

Jeoloji Yüksek Mühendisi Beytullah Saraç uyardı: Ülkemizdeki bir sonraki büyük depremin adresi Yedisu fayı olabilir!

Jeoloji Yüksek Mühendisi Beytullah Saraç sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Ülkemizdeki bir sonraki büyük depremin adresi Yedisu fayı olabilir” dedi.

Kentsel dönüşümü yavaşlatan en büyük etken belli oldu!

İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kentsel dönüşümü yavaşlatan en büyük etkenin ne olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı: 30 yıl içinde 7’den büyük deprem olacak görüşü nasıl çöktü? 

Deprem bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 30 yıl içinde 7’den büyük deprem olacak görüşünün nasıl çöktüğünü açıkladı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Büyük İstanbul depremi diye bir deprem yok! 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Büyük İstanbul depremi diye bir deprem yok!” dedi.

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan İstanbul depremiyle ilgili son dakika açıklama: Büyük deprem oluşumu engellendi!

Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabından İstanbul depremiyle ilgili son dakika açıklamalarda bulundu. Bektaş, dün akşamki depremlerden sonra büyük depreminin engellediğini açıkladı.

İnşaat mühendisi açıkladı: Depremde en büyük risk zemin sıvılaşması!

42,7 bin takipçili İnşaat Doktoru, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda depremde en büyük riskin zemin sıvılaşması olduğunu söyledi. 

büyük projelerde sosyal olanaklar Haberi

büyük projelerde sosyal olanaklar

Özellikle büyükşehirlerde sosyal donatı alanlarıyla zengin yaşam merkezleri sunan projelerin lüksünden vazgeçmeden komşuluk kültürünü de yaşamak isteyenler, “butik residence”ları tercih ederek modern hayatın ihtiyaçlarını karşılarken aile sıcaklığındaki samimi ortamlarda hayat sürme imkanı buluyor.

Bundan 8-10 yıl öncesine kadar aile fertlerinden farksız olarak görülen komşular, o kadar önemliydi ki, insanlar evden önce binada oturanların profilini inceler ve birbirlerine “Ev alma, komşu al” nasihatinde bulunurlardı. Ama gündelik hayatın koşturmacası içinde birçok şeyden feragat etmek zorunda kalan günümüz insanı, değil alt katta oturanı, kapı komşusunu bile tanımaz hale geldi.

Mimarinin her geçen gün daha özgün tasarımlarla karşımıza çıktığı şu günlerde, komşuluğu önemseyenler için de çözüm önerisi geliştiriliyor. Mimarlar, “butik residence”larla modern hayatın ihtiyaçlarından vazgeçmeden samimi komşuluk ilişkisi isteyenlere alternatif yaşam alanı tasarlıyor.

Başkent’te lüks ve...