20 / 04 / 2024

Büyükçekmecede imar planları neye göre yapılıyor

Büyükçekmecede imar planları neye göre yapılıyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, Celaliye'de gerçekleştirilen Mayıs Ayı meclis toplantısından sonra basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Akgün Büyükçekmece'deki imar planlarını anlattı.

3 milyonla 20 milyonluk iş: 1940'ta Eminönü Unkapanı için büyük imar planı hazırlanmış!

1940 yılında Eminönü Unkapanı için 5 yılı kapsayan büyük bir imar programı hazırlanmış. İşte ayrıntılar...

Büyükçekmece Tepecik'te imar planı krizi: Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı!

Büyükçekmece Tepecik'te İBB Meclis'inde görüşülmeyen imar planları tepkiye neden oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyu değerlendirdi ve "Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı" dedi. 

İzmir Karşıyaka'nın imar planlarına Büyükşehir vetosu!

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm çalışmalarının merkezi haline gelmesi beklenen Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin planları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nİn gündeminde görüşüldü.

Büyükçekmece Tepecik'in imar planlamaları tamamlanıyor!

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Aralık ayı birinci oturumunda Tepecik Mahallesi'nin imar planları ele alındı. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden 'Karasu'da imar rantı' açıklaması!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nca Karasu’da imar planlarıyla ilgili ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. 

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, şehir hastanesinin imarı için toplanacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, inşa edilecek olan bin yataklı şehir hastanesine yönelik imar planlarında değişiklik için toplanıyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu...

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden imar tadilatı planlaması açıklaması!

Hatay Büyükşehir Belediyesi; son günlerde bazı kişilerin, arazilerin imara açılması veya imar planı tadilatlarının çözümlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın adını kullanması yönünde bildiri yayınladı.

Büyükçekmece'deki Avenue İstanbul'un imar değişikliği için suç duyurusu!

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin inşaat firmasına imar peşkeşi çektiği Avenue İstanbul projesine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. 850 milyon TL'lik rant vurgunu için suç duyurusunda bulunulacak. Valilik, inşaatta inceleme yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün müfettiş talebini onayladı. 

Tepetarla Köyü'nün imar planları yeniden düzenlendi!

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Tepetarla halkı imar tehdidi altında” başlıklı haberle ilgili yazılı basın açıklaması yapı. Kocaman, Tepetarla Köyü'nün imar planlarının yeniden düzenlendiğini söyledi.

Büyükçekmece'deki Avenue İstanbul'un imar izni iki katına mı çıkarıldı?

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi, ‘Avenue İstanbul’ adlı konut projesinde imar iznini usulsüz şekilde neredeyse iki katına yükseltti. Şirket 3 blok yerine 5 blok dikti. İBB emsalsiz ranta göz yumdu.

Adil Karaismailoğlu: Şehirlerimizde büyük bir imar, inşa ve ihya seferberliği başlattık!

Siirt'teki temaslarına devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Terör mağduru olan bölgeleri yeniden yapılandırıyoruz. Mağdur vatandaşlarımızın zararlarını karşıladık. Şehirlerimizde büyük bir imar, inşa ve ihya seferberliği başlattık" dedi.

Büyükçekmecede imar planları neye göre yapılıyor Haberi

Büyükçekmecede imar planları neye göre yapılıyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Celaliye'de gerçekleştirilen Mayıs Ayı meclis toplantısından sonra basın mensuplarıyla bir araya gelerek ay sonunda açılması planlanan Büyük Atatürk Parkı ve Cumhuriyet Koruluğu'nda bilgilendirmede bulundu. 


Mimaroba'da bulunan parkın daha önceki zamanlarda imara açıldığını belirten Akgün "Biz bereket zamanında el koyduk. İstanbul'un en iddialı, halkın huzur içerisinde vakit geçirebileceği çok fazla sunileştirilmemiş bir park yaptık. Bu kompleksin içerisinde Mevlana, Yunus Emre, Namık Kemal, Barış Manço, Nazım Hikmet, Büyük Atatürk Koruluğu var. Biraz ilerisinde Nobel ödülü alan Aziz Sancar Parkı var. Dolayısıyla çeşitli isimlerle süslenmiş olan bölümlerden oluşan 255 metrekarelik bir parktır. Bildiğiniz mekanik arıtmayı yapmadık. Eğer yapsaydık balık ve diğer cinsleri yetiştiremeyecektik, onun için göletlerde biyolojik arıtma sistemi kurduk. Kendi kendini temizliyor ve içerisinde bakteri büyüyor, ilaçlama...