26 / 04 / 2024

Cahit Turhan hızlı tren

Cahit Turhan hızlı tren

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Antalya'yı yakın gelecekte İzmir'e otoyolla ve hızlı trenle bağlamayı da planlıyoruz. Bununla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor." diye açıklama yaptı. 

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattında deneme sürüşü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattında deneme sürüşüne katıldı...

Hangi hızlı tren projesi ne zaman tamamlanacak?

Türkiye’nin dört bir tarafında yürütülen hızlı tren projeleriyle başkent Ankara merkez olmak üzere birçok kentin birbirine bağlandığını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, demiryollarıyla kıtaların da birbirine bağlanacağını söyledi.

152 kilometrelik hızlı tren hattı ihale aşamasında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada, "1.889 kilometre yüksek hızlı tren, bin 786 kilometre hızlı tren ve 429 kilometre konvansiyonel olmak üzere toplam 4 bin 104 kilometre yeni demir yolu yapım çalışmalarımız devam ediyor.

Kayseri Hızlı Tren Projesi'nde hedef 2023!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi ile ilgili konuştu. Turhan, ''Önümüzdeki yıl projesi tamamlanıp bittiğinde netleştiğinde ihalesini yapmayı planlıyoruz. İnşallah hedefimiz 2023" dedi.

Cahit Turhan: Kayseri Hızlı Tren Projesi'nde hedefimiz 2023!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi'yle ilgili olarak, "Net bir tarih yok, ihale hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki yıl projesi tamamlanıp bittiğinde, netleştiğinde ihalesini yapmayı planlıyoruz. İnşallah hedefimiz 2023" dedi. 

Bakü-Kapıkule hızlı demir yolunun projesinde sona gelindi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Bakü-Kapıkule arasındaki hızlı demir yolunda proje çalışmaları sonlanma aşamasına geldi. İnşallah proje tamamlandıktan sonra da hızlı demir yolunun inşaatına başlayacağız" diye konuştu...

Hızlı trenle yolcu ve yük taşımacılığı için projeler geliştiriyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Ülke genelinde ve ana akslarında, hızlı trenle yolcu ve yük taşımacılığı amacıyla projeler geliştiriyoruz." diye konuştu.

Cahit Turhan: Müteahhitlik hizmetleri ihracatı arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan "Müteahhitlik hizmetleri ihracatının artmasıyla sektörün önemini de artırması, başarı hikayesinin boyutlarını daha belirgin hale getirmektedir. Hükümet olarak sektöre yönelik desteğimiz tamdır" dedi.

Yüksek hızlı trenin saat ve durakları değişti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan,  yüksek hızlı tren saat ve duraklarında bazı değişiklikler yapıldığını açıkladı. 

Hızlı tren önümüzdeki hafta Halkalı'ya kadar hizmet verecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Hızlı tren; ülkemize, insanlarımıza, bu coğrafyada hizmet veriyor. Ankara-İstanbul, Konya-İstanbul, inşallah önümüzdeki haftadan sonra da Marmaray'daki boğaz geçişiyle Halkalı'ya kadar hizmet verecek." dedi.

Cahit Turhan, Konya Yüksek Hızlı Tren Garı inşaatını inceledi!

Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan, YHT Garı inşaatı ve Konya Lojistik Merkezi'nde incelemelerde bulundu...

Antalya ile İzmir hızlı trenle bağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Antalya'yı yakın gelecekte İzmir'e otoyolla ve hızlı trenle bağlamayı da planlıyoruz. Bununla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor." diye açıklama yaptı. 

Cahit Turhan: Her şeye rağmen en güvenli ulaşım sistemi demiryolları!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ankara'da yaşanan tren kazasına ilişkin, "Bu kaza üzerinden hükümetimize, şahsıma saldırılar, eleştiriler oldu. Bu konuda adli merciler incelemelerini yapıyor. Bu durumların yönetimini yapmak, işi, projeyi, altyapıyı yapmak kadar önemlidir" dedi.

Cahit Turhan hızlı tren Haberi

Cahit Turhan hızlı tren

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Antalya'da Serbest Bölge Köprülü Kavşağı'nda incelemeler yaptı. Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü ekiplerinden kavşak hakkında bilgi alan Turhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, turizmin başkenti Antalya'nın hızlı gelişen bir kent olduğunu ifade etti. Gerek turizm gerekse tarımsal faaliyetler açısından yollarda trafik yoğunluğunun artış gösterdiğini söyleyen Turhan, "Antalya ilimiz büyüyen, gelişen Türkiye'den nasibini alıyor." dedi. 

Anadolu Ajansı'ndan Hatice Özdemir Tosun'un haberine göre Çevre illerle olan karayolları bağlantılarının önemli ölçüde bölünmüş yol haline getirildiğini sözlerine ekleyen Turhan, artan trafik karşısında bazı kesimlerde zemin kavşakların trafiği akıtmakta zorlandığını, tıkanıklıklara neden olduğunu, bu alanlarda da köprülü kavşakları hayata geçirdiklerini kaydetti.

"Köprülü kavşakla kesintisiz trafik akımı sağlanacak"

Serbest Bölge Kavşağı'nda da köprülü kavşağa ihtiyaç duyduğunu ifade eden Turhan, şu açıklamaları yaptı:

"Yaz aylarında...