20 / 04 / 2024

Çalışma alanları nelerdir

Çalışma alanları nelerdir

İmar planına göre belirlenen çalışma alanları nelerdir? Merak ediyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Çalışma Bakanlığı’ndan beklenen haber geldi! Müjde resmen verildi! Haberi alanlar derin bir oh çekti!  

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem ve soğuk hava nedeni ile mağdur olan milyonlarca vatandaş için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yeni bir açıklamada bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, işsizlik ödenekleri ile çalışma ödeneklerinin, hesaplara yatırılacağı t

EYT'den emekli olacaklar dikkat! Kısa çalışma ödeneği alanlar için sevindiren gelişme

EYT düzenlemesinin hayata geçmesi bekleniyor. Kısa çalışma ödeneği ile nakdi ücret desteğinden yararlanan sigortalılar, SGK’ya eksik bildirilen günleri tamamlayabileceği öğrenildi. Uygulamanın nasıl olacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak. İşte tüm ayrıntılar...

KPSS’den 70 alanlar dikkat! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı uzman yardımcıları alacak! Son başvuru 3 Şubat!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 25 çalışma uzman yardımcısı alacağını açıkladı. İş ilanına son başvuru tarihi ise 3 Şubat 2023. İşte başvuru şartları…

İŞKUR serbest çalışma modeli ile çalışacak 2 bin 380 işçi arıyor!

Ev kadınları ev gelirini arttırmak için yapabileceği işleri araştırırken İŞKUR'dan güzel haber geldi! İŞKUR'un resmi internet sitesinde yayınlanan ilanlara göre, asgari ücret ve serbest çalışma modeli ile çalışacak 2 bin 380 işçi arıyor! Peki, başvuru koşulları nelerdir? Nasıl başvuru yapılır? İşte

Kısa çalışma ödeneği alan bazı vatandaşların konut kredisi başvurusu onaylanmıyor mu?

Kamu bankalarının, normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması amacıyla Haziran'ın başında yürürlüğe aldığı düşük faizli konut kredisi kampanyasında kısa çalışma ödeneği alanlar arasında meslek ayrımcılığı yapıldığı ileri sürüldü. 

Ortak çalışma alanları ofis giderlerini 4 kat azaltıyor!

Ortak çalışma alanlarına yalnızca serbest çalışanlar ve girişimciler ilgi göstermiyor. Kurumsal şirketler de hem giderlerini azaltmak, hem de çalışanlarına uzaktan çalışma imkanı sunup yaratıcılıklarını beslemek için yıllık toplu üyelikler alıyor.

15 maddede çocuk odasında çalışma alanı hazırlarken nelere dikkat etmeli?

Çocuk odalarını ve çalışma alanlarını düzenlemek isteyen ailelere Mimar Figen Erdağ Demircan’dan altın değerinde öneriler. İşte 15 maddede çocuk odasında çalışma alanı hazırlarken nelere dikkat etmeli?

Konut dışı kentsel çalışma alanı nedir?

Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında konut dışı kentsel çalışma alanları ile ilgili esaslar yeniden belirlendi. Peki, konut dışı kentsel çalışma alanı nedir?

Küçük evler için çalışma odası önerisi!

Günümüz şartları, evden çalışmayı ya da hemen hemen her evde bir çalışma odası olmasını mümkün kılıyor. Çalışma alanları, evin en çok vakit geçirilen yerlerinden uzakta ve biraz sessiz olmalıdır. Peki küçük evlerde çalışma odası nasıl dekore edilmelidir? İşte cevabı...

Askeri alanlar için 3 bakanlık çalışma yapıyor!

Bakan Özhaseki: "3 bakanlık olarak bir çalışma yapıyoruz. Bunlardan birisi Milli Savunma Bakanlığı. Askeri alanların gerekliliği, bundan sonra nasıl devam edeceği, nasıl bir kışla ya da oradaki idare tarzı olacağı hususunda temel fikir onlara ait." dedi.

Doğal sit alanları yapılaşma koşulları!

Doğal sit alanları ender bulunmaları veya özellikleri ve güzellikleri bakımından korunması gerekiyor. Bu alanlarda yapılaşmaya belirli izinler dahilinde izin verilebiliyor. İşte, doğal sit alanları yapılaşma koşulları!

3. derece doğal sit alanlarında yapılaşma!

Ender bulunmaları veya özellikleri ve güzellikleri bakımından korunması gerekli yer üstünde, yer altında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlara doğal sit alanları deniyor. Peki, 3. derece doğal sit alanlarında yapılaşma nasıl olur?

1. derece doğal sit alanlarında yapılaşma koşulları!

Doğal sit alanları; kendiliğinden oluşmuş sit alanları olarak biliniyor. Bu alanlarda yerleşim yapılmasına izin verilmiyor. Peki, 1. derece doğal sit alanlarında yapılaşma koşulları nelerdir?

Çalışma alanları nelerdir Haberi

Çalışma alanları nelerdir

Çalışma alanları nelerdir?

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeğine göre, çalışma alanları merkezi iş alanı ve sanayi bölgesi olmak üzere iki kategoride toplanıyor. Buna göre çalışma alanları nelerdir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Çalışma alanları ile ilgili hükümler, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeğin 12. maddesinin 1. bendinde yer alıyor.


Çalışma alanları..


1- Merkezi iş alanı

İmar planlarında yönetim, sosyo-kültürel ve ticari amaçlı yapılar için ayrılmış bölgeye deniyor. Bu bölgede büro, işhanı, gazino, lokanta, çarşı, çok katlı mağaza, banka, otel, sinema, tiyatro gibi sosyal kültürel tesisler, yönetimle ilgili tesisler, özel eğitim ve özel sağlık tesisleri ve benzeri yapılar yapılabiliyor.


2- Sanayi bölgesi

İmar planlarında her türlü sanayi tesisleri için ayrılmış alanlara deniyor. Bu bölge içerisinde amaca göre hizmet görecek diğer yapı...