25 / 04 / 2024

can suyu havuzu nedir

can suyu havuzu nedir

Mersin'de geçtiğimiz yıl ormanlık alanlara 96 can suyu havuzu yapıldığı bildirildi. Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, yaban hayatına yardımcı olmak ve doğal dengenin devamlılığını sağlamak için planlamalar yaptıklarını belirtti...

Bakan Kacır'dan işletmelere can suyu olacak destek! Ödemeler bugünden itibaren başlıyor!

KOBİ'lerin Deprem Sonrası Desteklenmesi Projesi kapsamında yaklaşık 4 Milyar TL tutarındaki yeni finansman deprem bölgesindeki işletmelere bugün aktarılmaya başlandı. 

Gayrimenkul Yatırım Fonları konut üretimini artıracak!

Yaptığı açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan taslakla Gayrimenkul Yatırım Fonlarının (GYF) konut üretimi yapmasının önünün açılacağını dile getiren NEO Portföy Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım bu hamlenin sektöre can suyu olacağını söyledi.

Kredi desteği Çin emlak piyasası için can suyu olacak!

Çin Halk Cumhuriyeti’nin ticari bankaları, borç batağındaki emlak piyasasını canlandırmak için  kredileri artırıyor.

İstanbul barajlarında son durum ne? 

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde başlayan ve çok etkili olan yağmurlar sonrasında gerçekleşen bu yağışların barajlara can suyu olduğu açıklandı. Yapılan açıklama kapsamında yağışlarla beraber barajlardaki su seviyesi yüzde 8.77 oranında yükselerek yüzde 49.34 olarak gerçekleşti. İşte haberin detaylar

Dar gelirlere can suyu olacak yardım! Başvuranın hesabına 2 bin 150 TL yatacak!

Dar gelirli vatandaşlara can suyu olacak yardım için geri sayım başladı. Başvuranların hesaplarına 2 bin 150 TL yatırılacak. 

KOBİ'lere can suyu olacak yeni düzenleme yolda! Limit yükseltiliyor!

KOBİ’lere finansman desteğinin artırılması konusunda can suyu olacak yeni paket hazırlığı başladı. Bu düzenleme ile işletmelerin 100 milyon lira olan kredi kefalet limiti 150 milyon liraya çıkarılacak.

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut arzını artırmak için harekete geçti. Gayrimenkul sektörüne adeta can suyu olacak yeni imar yönetmeliği belli oldu.

Akbank'tan promosyonun en yükseği! Bayramda ilaç gibi gelecek!

Bayram döneminde verilen promosyonlar ve ikramiyeler pek çok vatandaşa fayda sağladı. Özellikle emeklinin alım gücünün giderek düştüğü ekonomik ortamda bankaların yaptığı kampanyalar can suyu niteliğinde oldu. Bundan dolayı pek çok emekli maaşlarını en iyi promosyonu sunan bankaya taşımak için araşt

Deprem bölgesine can suyu! Bakanlık onarsa borçlar 2 sene ertelenecek!

Depremzedelerin SGK ve Bağ-Kur borçları ile alakalı talepler bakanlığa iletildi. Koşulların kabul edilmesi dahilinde 2 sene faizsiz ertelemenin yanında hibe desteğinin de geleceği kesin. İşte detaylar...

Depremin ardından şok eden rakam ortaya çıktı! 60 milyar doları aşabilir

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından yaralar sarılmaya bölgeye can suyu olmaya çalışılıyor. SMMMO’nun uzman akademisyenlerden oluşturduğu kurul bültenindeki analize göre 6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük depremin maliyeti 55-60 milyar doları aşabilir. denildi.

Destek ödemeleri peş peşe açıklanıyor! Şartlarınız uyuyorsa 800 TL alabilirsiniz! Bu habere hemen bakın

Aile ve Sosyal  Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile yapılan destek ödemeleri son hızıyla devam ediyor. Ekonomik olarak zor şartlarda yaşam mücadelesi verilirken bakanlıktan gelen destekler can suyu oluyor. Son olarak 800 TL ödeme yapılacağı söylendi.

Depremzedelinin çilesi bitmiyor! Konteyner kent yarışında fırsat oyunu

Kahramanmaraş depremi ardından bölgeye her kurum ve kuruluş can suyu olmaya devam ederken, deprem bölgesinde fırsatçılarda boş durmuyor.  TOBB ve odalar, TİM, DEİK, MÜSİAD ve birçok kurum konteyner kent oluşturuyor. Konteyner başına ücretler ise farklılaşıyor.

Deprem ekonomik olarakta vurdu! Maliyet hesaplaması 50 milyar doları geçti

Yaşanan büyük depremlerin ardından bölgeye can suyu olmaya devam edilirken bir taraftan da depremlerin Türkiye'ye ekonomik masrafı da hesaplanıyor.

can suyu havuzu nedir Haberi

can suyu havuzu nedir


Mersin'de geçtiğimiz yıl ormanlık alanlara 96 can suyu havuzu yapıldığı bildirildi. 


Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, yaban hayatına yardımcı olmak ve doğal dengenin devamlılığını sağlamak için planlamalar yaptıklarını belirtti. Orman zararlıları ile biyolojik mücadeleye önem verdiklerini anlatan Baca, zararlılarla mücadele için böcekçil kuşların çoğalmasının önemine işaret etti. Kuşların çoğalması için yaptıkları yuvaların yeterli olmayacağını düşünerek yapay can suyu havuzlarına da ihtiyaç olduğunu aktaran Baca, bu nedenle 2013 yılında 8 işletme müdürlüğünde 96 can suyu havuzu yaptıklarını kaydetti. 


Küçük olan can suyu havuzlarının tabanının su geçirmez malzemelerden oluştuğunu anlatan Baca, havuzlara zaman zaman su ilave edilebildiğini ifade etti.


Yapay su havuzlarından kuşların yanı sıra böcekler, sincap, tavşan, geyik gibi canlılar ile ormanlarda yaşayan evcil hayvanların da yararlandığını vurgulayan Baca şöyle devam etti:...