25 / 04 / 2024

can yücelin mezarı nerede

can yücelin mezarı nerede

Türk edebiyatının usta şairi Can Yücel'in 2011 yılı Ağustos ayında, Muğla'nın Datça İlçesinde yer alan kimliği belirsiz kişilerce parçalanan anıt mezarının onarılacağı bildirildi. Güler Yücel yenilemenin Mehmet Aksoy tarafından yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz kentsel dönüşüm için rantsal dönüşüm diyenlere seslendi! İnsanımızın canıyla oynuyorlar!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kentsel dönüşüm için 'rantsal dönüşüm' diyen kesimlere seslenerek 'insanımızın canıyla oynuyorlar' açıklaması yaptı. 

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

Zeytinyağı adeta can çekişiyor! Kuraklık yüzünden zeytinyağı üretimi resmen çakıldı!

Küresel zeytinyağı piyasaları resmen can çekişirken, nedeninin Akdeniz’i kavuran sıcak dalgaları ve bu yüzden çıkan orman yangınları olduğu öğrenildi. Üstelik, Avrupa’daki zeytinyağı üretiminin 2023’te, son beş yıllık ortalamaya göre yüzde 30’dan fazla düşeceği belirtildi.

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut arzını artırmak için harekete geçti. Gayrimenkul sektörüne adeta can suyu olacak yeni imar yönetmeliği belli oldu.

Yüzlerce kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın son bloğu da yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi bölgede devam ederken enkaz kaldırma işlemleri hızşa devam ediyor. Yüzlerce kişiye mezar olan 250 konutluk Rönesans Rezidans'ın son blogu da yıkıldı.

Mahmut Can Çalık kimdir? Hangi firmalarda çalıştı? Çalık Denim’de hangi görevi yürütüyor?

Mahmut Can Çalık kaç yılında doğdu? Üniversite eğitimini nerede tamamladı? İş hayatına nerede başladı? Hangi alanlarda görev alıyor? İşte Mahmut Can Çalık ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Mac Mimarlık İnşaat Mühendislik Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi kurulduu!

Mac Mimarlık İnşaat Mühendislik Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Cemal Can Yılmaz tarafından kuruldu.

Can Yücel kimdir? Can Yücel hangi üniversiteden mezun?

Türk iş insanı ve bankacı Can Yücel hangi üniversiteden mezun? Can Yücel kimdir? İşte ayrıntılar...

Jeoloji mühendisi uyardı: Beklenen İstanbul depremi, Edirne ile Trakya'yı da etkiler!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Edirne temsilcisi Can Yılmaz, büyük İstanbul depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte Can Yılmaz'ın o açıklamaları...

Altında dengeler değişti! Altın Kahini İslam Memiş'ten yürekleri ağza getiren açıklama geldi! Canınız yanacak

Altın fiyatlarında bu hafta dengeler değişti. Yükselişe geçen altın bugün düşmeye başladı. Altın Kahini İslam Memiş'ten yürekleri ağza getiren açıklama geldi! Canınız yanacak...

Kule Grup Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kule Grup Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da Said Can Yılmaz tarafından kuruldu.

Scc Gayrimenkul Ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Scc Gayrimenkul Ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta Salih Can Yıldırım tarafından kuruldu.

Yk Yıldırım Hafriyat Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yk Yıldırım Hafriyat Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Yusuf Can Yıldırım tarafından kuruldu.

can yücelin mezarı nerede Haberi

can yücelin mezarı nerede

Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan’ın çabaları sonucu mezarın onarılmasına izin veren şairin eşi Güler Yücel, yenileme çalışmalarının daha önce anıt mezarı yapan heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından gerçekleştirileceğini söyledi.


Saldırı olayı aydınlanana kadar mezarın onarılmasına uzun süre izin vermeyen Güler Yücel, Datça Asliye Ceza Mahkemesi’nde üç yıl süren yargılama sonucu iki şüphelinin delil yetersizliğinden beraat ettiğini hatırlatarak, "Beraat kararına çok üzüldük. Acı bir olay yaşadık. Affedilmesi, bağışlanması, geçiştirilmesi kolay bir iş değil. Dilerim yapanların da başına böyle bir olay gelmez" dedi.


Suçluların tespit edilerek onlara herkese ibret olacak bir ceza verilmesini arzuladığını ifade eden Yücel, "Hapis cezası verilmesinden yana değilim, suçlular, sabahtan akşama kadar iki yıl süreyle orada beklesinler, mezarın bakımını da yapsınlar isterdim" diye konuştu. Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un çok büyük emek...