25 / 04 / 2024

Çanakkale Boğazına devasa köprü geliyor

Çanakkale Boğazına devasa köprü geliyor

Yıllardır gündemde olan Çanakkale Boğazı’na yapılacak köprü ilk kez imar planına girdi. 3 bin 700 metre olması planlanan köprü, FSM ve Boğaziçi köprülerinin 2 katı uzunlukta.

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

Son dakika! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu! Çanakkale Boğazı'nda gemi geçişleri askıya alındı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hava şartları nedeniyle Çanakkale Boğazı'ndaki gemi geçişlerinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Son dakika gelişmesi...

Boğaz manzaralı eski Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisini villa ve AVM imarına açan plana kuruldan onay çıktı!

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin yıkılmasından sonra 17 dönümlük boğaz manzaralı arazisine villa, AVM, özel hastane inşaatı yapılmasına imkan veren ve İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edilen plan değişikliğine, koruma kurulu da onay verdi. İşte ayrıntılar...

İstanbul Boğazı'na imar affı gelecek mi? Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

İstanbul Boğazı'nda kaçak inşaat çalışmaları resmen patladı. Kaçak yapılaşmanın durmaması 'İmar affı mı geliyor?' sorusunu gündeme getirdi. İŞte ayrıntılar...

Çanakkale Boğazı için deprem uyarısı!

Jeoloji Prof. Dr. Doğan Perinçek, Çanakkale depremlerine ilişkin, "Bütün bu veriler Çanakkale Boğazının deprem potansiyeli olduğuna işaret ediyor. Bulgularımızı yetkililere sunuyorum. Dikkate alınmasını öneririm" diye konuştu.

1915 Çanakkale Köprüsü yükseliyor!

Çanakkale Boğazı’na inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yaklaşık 1 ay önce batırılan, Avrupa ve Asya yakası kule kesonları üzerinde ayaklar yükseliyor. Çalışmaların hızla devam etmesiyle bölgeye talep arttı.

İstanbul Boğazı'na yüzen sahneler geliyor!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım'ın kültür-sanat projeleri kapsamında İstanbul Boğazı'nda iki adet yüzen platform yapılacağı belirtildi...

Boğaz’daki 9 mahalle imar barışı kapsamına alındı!

İstanbul Boğazı’nda yer alan 9 mahalle imar barışı kapsamına alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen konuyla ilgili olarak, “Boğaz Kanunu’nda denizi gören öngörünümde olan tepelerin arka taraflarını, yamaçlarını barışa dahil ettik” dedi.

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü, Çanakkale'ye ilgiyi artırdı!

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü ile Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi, Çanakkale'ye olan ilginin artmasını sağladı..

Çanakkale'ye boğaz köprüsü ile tarihi bir imzanın temelini atacağız!

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: "Olağanüstü bir aksilik olmazsa 18 Mart 2017'de hem şehitlerimizi anacağız, hem de şehitler diyarı Çanakkale'ye boğaz köprüsü ile 'tarihi bir imza'nın temelini atacağız" dedi.

Çanakkale Boğaz Köprüsü emlak fiyatlarını ciddi oranda artırdı!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Gelibolu İlçesi Sütlüce ile Lapseki İlçesi Şekerkaya Mevkii arasında yapılması planlanan boğaz köprüsünün temelinin 18 Mart 2017 tarihinde atılacağını açıklaması, Çanakkale’de büyük bir heyecan yarattı.

Çanakkale 1915 Köprüsü heyecan yarattı!

Başbakan Yıldırım'ın, Çanakkale Boğazı'na yapılması planlanan "Çanakkale 1915 Köprüsü" için ilk kazmanın vurulacağı tarihi 18 Mart 2017 olarak açıklaması, Lapseki ilçesinde büyük sevinç ve heyecan yarattı.

Çanakkale 1915 Köprüsü'ne ilk kazma 18 Mart'ta vurulacak!

Başbakan Binali Yıldırım Çanakkale Boğazı'na yapılacak köprü için resmi sürecin başladığını belirtti. Yıldırım, 1915 Köprüsü'ne ilk kazmanın 18 Mart 2017'de vurulacağını belirtti.

Çanakkale Boğazına devasa köprü geliyor Haberi

Çanakkale Boğazına devasa köprü geliyor

Çanakkale Boğazı’nın iki yakasını birleştirecek  köprü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Balıkesir-Çanakkale için hazırladığı yeni 1/100 bin ölçekli imar planına girdi. İmar planına giren köprünün yapımı yıllardır gündemdeydi ancak daha önce hiçbir resmi planda yer almamıştı.Yeni imar planına göre köprü, Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Kocaveli köyü ile Gelibolu’ya bağlı Sütlüce köyü arasında inşa edilecek. Yeni köprünün uzunluğu 3 bin 700 metre olacak. Köprü tamamlandığında, şu an yapımı devam eden İzmir-İstanbul otoyoluna bağlanacak. Köprünün ayaklarının inşa edildiği Lapseki ve Gelibolu bölgeleri şimdiden kentsel gelişim alanı ilan edildi. Bu bölgeler de dolaylı olarak imara açılacak. 


Ekolojik sorun

Bursa Şehir Plancıları Odası Başkanı Hakan Karademir, köprüyle birlikte buraların da imara açılmasının ve 3 bin 700 metre uzunluktaki bir köprünün ciddi ekolojik sorunlara yol açacağı uyarısında...