23 / 04 / 2024

Çanakkale Helvacı Termik Santrali

Çanakkale Helvacı Termik Santrali

İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. A.Ş., Çanakkale İli, Çan İlçesi, Helvacı Köyü sınırları dahilinde Helvacı Termik Santrali projesinin yapılması planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 29 Eylül'de.

Çanakkale Helvacı Kömür Ocağı Projesi için ÇED raporu alınacak!

Çanakkale Çan'da yapılması planlanan Helvacı Kömür Ocağı Projesi için ''ÇED gerekli değildir'' kararından dönüldü. Proje için rapor alınacak.

Çanakkale Helvacı Termik Santrali projesinin ÇED toplantısı 29 Eylül'de!

İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. A.Ş., Çanakkale İli, Çan İlçesi, Helvacı Köyü sınırları dahilinde Helvacı Termik Santrali projesinin yapılması planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 29 Eylül'de.

Çanakkale Cenal Termik Santrali'nin yürütmeyi durdurma talebine ret!

Çanakkale’nin Biga İlçesi Karabiga Beldesi’nde inşaatı süren Cenal Termik Santralı hakkında açılan ÇED Olumlu Kararı’nın iptali ve yürütmesinin durdurulması davasında yürütmeyi durdurma talebi reddedildi.

Çanakkale Çırpılar Köyü'ndeki termik santral projesi protesto edildi!

Çanakkale Yenice'ye bağlı Çırpılar Köyü'nde kurulması planlanan termik santrale, yöre halkının tepkisi sürerken, 65 köy muhtarı 'Kazdağları'nda Termik Santral İstemiyoruz' adlı metni imzalayarak Ankara'da yetkili makamlara sundu.

Çanakkale 11’inci Termik Santral projesine ÇED onayı!

Çanakkale’de kurulacak 11’inci termik santral için de ÇED onayı çıktı. Santrallerin Rus kömürüyle çalışması planlandı. Uçak krizi yüzünden ithalatın kesileceği, üretimin duracağı endişesi başladı.

Çanakkale’de yapılması planlanan santralin ÇED raporuna onay çıktı!

On iki yeni termik santral yapılmak istenen Çanakkale’de Karabiga kıyılarına Naren Enerji tarafından projelendirilen santralin ÇED raporuna onay çıktı. Arkeolojik sit tehdit altında.

Çanakkale'de Namal Entegre Termik Santrali halk toplantısı 31 Temmuz'da!

Namal Elektrik Üretim A.Ş tarafından Çanakkale Lapseki'de Namal Entegre Termik Santrali için 31 Temmuz'da saat 14:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Çanakkale'ye Napal Entegre Termik Santrali yapılacak!

Çanakkale’de birbiri ardına açılan termik santrallere bir yenisi daha ekleniyor. Mevcutlarının içinde en büyüklerinden biri olan yeni termik santral Namal Elektrik Üretim tarafından Lapseki’de kurulacak

Çanakkale'de Çırpılar Termik Santrali proje toplantısı 25 Haziran'da!

Taşzemin İnş. Madencilik Enerji Üretim San. Ve Tic. A.Ş. tarafından; Çanakkale'de Çırpılar Termik Santrali projesi için 25 Haziran'da halk toplantısı düzenlenecek.

Kirazlıdere Termik Santrali'ne ÇED iptali!

Kirazlıdere Termik Santrali Entegre Projesi hakkında verilen "ÇED olumlu kararı"nın hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle komisyon tarafından açılan davada Çanakkale İdare Mahkemesi, kararı hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle iptal etti.

Çanakkale'de termik santral başvurusuna tepki!

Çanakkale'de faaliyet gösteren 4 termik santrale ek olarak 1 termik santral için hazırlık yapılması tarihi ve turistik özellikleri bünyesinde barındıran kentte endişeye yol açtı...

Çanakkale'ye 11 yeni termik santral daha!

4 termik santralin faaliyet gösterdiği Çanakkale çevresinde yakın zamanda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne, 11 yeni termik santral başvurusu daha yapıldı. Çevreciler olaya tepki gösteriyor.

Çanakkale'ye 11 yeni termik santral yapılacak!

Çanakkale'de faaliyet gösteren 4 termik santrale ek olarak, büyük bölümü yapılaşmanın bulunmadığı doğal koylarda inşa edilmek üzere 11 termik santral başvurusunun yapılması bölge halkında endişeye yol açtı.

Çanakkale Helvacı Termik Santrali Haberi

Çanakkale Helvacı Termik Santrali


İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. A.Ş. tarafından Çanakkale İli, Çan İlçesi, Helvacı Köyü sınırları dahilinde "Helvacı Termik Santrali (2x135 MWe Akışkan Yataklı Termik Santral, Kül Depolama Sahası ve S.68848 Ruhsat Numaralı Helvacı Kömür Ocağı)” projesinin yapılması planlanmaktadır. Söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince aşağıda belirtilen tarih ve saatte faaliyetle ilgili halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için “Halkın Katılımı Toplantısı” yapılacaktır. Halkımıza saygı ile duyurulur.



Toplantı Yeri: Helvacı Köy Kahvesi 


Toplantı Yerinin Adresi: Çanakkale İli, Çan İlçesi, Helvacı Köyü 


Toplantı Tarihi: 29.09.2016


Toplantı Saati:...