18 / 04 / 2024

Çanakkale Yenice orman yangını

Çanakkale Yenice orman yangını

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde çıkan orman yangınına 30 araç, bir helikopter ve amfibik uçakla müdahale ediliyor.

Son dakika! Çanakkale'de 4.9 şiddetinde deprem meydana geldi! Deprem İstanbul'da da hissedildi!

Çanakkale'nin Yenice İlçesinde saat 21.38'de 4,9 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem İstanbul'dan da hissedildi ve vatandaşlar arasında da korkuya neden oldu.

Çanakkale cayır cayır yanıyor! Son dakika: 7 ev hasar gördü, 9 köy boşaltındı, Çanakkale Boğazı kapatıldı!

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınına sabah saatleri itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 helikopterle havadan müdahalenin sürdüğünü bildirdi.

Çanakkale'de 70 yıllık evler için tapu iptal davası açıldı!

Çanakkale'nin Karbastı Mahallesi'nde, 70 yıllık evlere ve yeni yapılan deprem konutlarına; orman alanları içerisinde olması nedeniyle tapu iptal davası açıldı. 

Çanakkale Yenice'nin kentsel dönüşüm planı mecliste!

Çanakkale'nin Yenice ilçesindeki riskli yapılar ve bölgedeki kentsel dönüşüm planının uygulanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bülent Turan: Arsalarınızı satmayın!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Çanakkale Yenice Kalkım beldesinde açıklamada bulundu. Turan, “Arsalarınızı satmayın, tarımdan vazgeçmeyin. Artık köyden kente değil, kentten köye göç başladı” diye konuştu.

Yenice Devlet Hastanesi inşaatı devam ediyor!

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde hastane inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

THK Çanakkale Yenice'de kat payı karşılığı inşaat yaptıracak!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Çanakkale'nin Yenice İlçesi, Cumhuriyet (Kurtuluş) Mahallesi'nde kat payı karşılığı inşaat yaptırıyor. İhalesi 11 Nisan'da gerçekleşecek.

Çanakkale TSO'dan Finlandiya gezisi!

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası; orman ürünleri, mobilya, inşaat ve maden sektörlerinde yer alan 12 üyesi ile 9-12 Ekim 2016 tarihlerinde Helsinki’ye iş gezisi düzenledi.

Çanakkale'ye 13 yeni tesis yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugün Çanakkale’de düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 274 milyon lira yatırım bedelli 13 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

Çanakkale CVK Maden İşletmeleri'ne ÇED gerekli değildir kararı verildi!

Çanakkale’nin Yenice ilçesi Karaaydın Köyü mevkiinde yapılması planlanan ve “ÇED gerekli değildir” kararı verilen CVK Maden İşletmelerine ait kurşun-çinko-bakır-gümüş-demir ocağı için kapasite artırımının ayrıntıları da ortaya çıkmaya devam ediyor.

Çanakkale Çırpılar Köyü'ndeki termik santral projesi protesto edildi!

Çanakkale Yenice'ye bağlı Çırpılar Köyü'nde kurulması planlanan termik santrale, yöre halkının tepkisi sürerken, 65 köy muhtarı 'Kazdağları'nda Termik Santral İstemiyoruz' adlı metni imzalayarak Ankara'da yetkili makamlara sundu.

TOKİ Safranbolu Yenice'de konut inşa edecek!

TOKİ, Orman İşletmesi için Safranbolu'ya inşaat yapacak. Orman İşletmesi ile anlaşmalar tamamlandı. Yenice TOKİ Konutları için proje ihalesi çalışmaları sürüyor. Proje ihalesinin ardından inşaat yapım ihalesi yapılacak ve konutlara başlanacak.

Çanakkale Yenice'de kaldırımlara döşeme çalışmaları sürüyor!

Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı Kalkım beldesinde sokaklara 5 bin metrekare kilit parke taşı döşeme çalışmaları belediyece sürdürülüyor.

Çanakkale Yenice orman yangını Haberi

Çanakkale Yenice orman yangını



Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karasuçam köyü yakınlarında ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına müdahale etmek için Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ileÇanakkale Orman İşletme Şefliğinden 30 araç, bölgeye sevk edildi.


Bir helikopter ile amfibik uçağın da katıldığı söndürme çalışmaları, saatteki hızı 65-70 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle güçlükle yapılıyor.


Yetkililer, Gönen ilçesi sınırına doğru ilerleyen yangının, enerji nakil hattından kaynaklandığını...