19 / 04 / 2024

Cargill arazi davası

Cargill arazi davası

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde kurulu Cargill fabrikası, Danıştay’ın mahalli mahkeme kararını bozması üzerine açıklama yaptı. İşte yapılan o açıklama.

Bursa Cargill arazi davasında son durum!

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde faaliyet gösteren Mısır işleme fabrikası Cargill’in kurulu olduğu alanın, tarım arazisinden sanayi arazisine dönüştürülmesine karşı açılan davayı reddeden mahkeme kararını Danıştay bozdu.

Adana'da arazi anlaşmazlığı cinayeti davasının sanığına 31 yıl hapis cezası!

Adana'da arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıktığı iddia edilen kavgada tabancayla ateş ederek bir kişiyi öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı gerekçesiyle yargılanan tutuklu sanık 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yonca Evcimik ipotekli arazi davasını kazandı!

Şarkıcı Yonca Evcimik, Kocaeli-Gölcük’te bulunan ipotekli arsasıyla ilgili icra takibi başlatan Özden Akaryakıt şirketine açtığı davayı kazandı.

Hindistan'daki Babri Camisi'nin arazi davasında son durum!

Yıkılan Babri Camisi'nin mülkiyeti için 27 senedir yasal olarak mücadele veren Tüm Hindistan Babri Camisi Eylem Komitesinin (AIBMAC), enkazının kendilerine verilmesi için dava açacağını belirtti...

Muğla'da arazi davası protestosu!

Muğla Marmaris'e bağlı üç mahallenin sakinleri, yıllardır süren arazi davalarında aleyhlerine verilen karara tepki gösterdi...

Tatlıcı Ailesi, STFA Grubu'na arazi davası açtı!

Tatlıcı Ailesi ve STFA Grubu'na, Nova Baran Plaza’nın hemen bitişiğinde bulunan arazi için dava açtı.

Batman'da 150 yıllık arazi davası çözülmeyi bekliyor!

Batman’da yaklaşık 500 mirasçısı bulunan ve mahkemelik olan 900 dönümlük arazinin mirasçıları, arazinin birkaç kişi tarafından ekilip biçildiğini ve haksız kazanç elde edildiğini iddia ediyor. 

Mark Zuckerberg'den 100 milyon dolarlık arazi davası!

Dünyanın en zengin altıncı insanı olan facebook kurucusu Mark Zuckerberg, 2014 yılında 100 milyon dolara arazi aldığı adanın yerlilerine dava açtı.

Yalı Ataköy arazi davası sonuçlandı!

Ataköy’de 16 katlı 5 bloğun yükseldiği arazi hakkında 6 yıldır süren dava sonuçlandı. “Yeşil alanın betonlaşma riski” konusunda yeniden yargılama yapılacak.

Kadastro geçmiş arazi için tapu iptali davası açılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu 'Kadastro geçmiş arazi için tapu iptali davası açılır mı?'' sorunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Fener Rum Patrikhanesi arazilerine tapu iptal davası açıldı!

Azınlık gayrimenkullerinin iadesinin yarattığı sevinç, endişeye dönüştü. Patrikhane’nin 4 yıl önce kavuştuğu Göksu’daki 98 dönüm arazi ile Ümit Tepesi için ‘tapu iptal’ davası açıldı. Bartholomeos, bütün yaşananlara rağmen umudunu koruyor

Mevlana Üniversitesi'ne arazi davası açıldı!

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, sadece turizm amaçlı kullanılabilecek alışveriş merkezinin "eğitim" ibaresi de eklenerek Mevlana Üniversitesi'ne devriyle ilgili yargılamanın yenilenmesi için dava açtı.

Batman Beşiri Kuşçukuru köyündeki arazi davası sonuçlandı!

Kuşçukuru köyünde tapulu arazilerin hak sahiplerine verildiğini belirten Avukat Abdullah Akın; “Ezidilere ait taşınmazlara yönelik karar çıktı. Yaklaşık 1400 dönümlük arazi işgal atındaydı. Bu arazilerin vekaleti bana verildi” dedi.

Taşkın yapı davası nasıl açılır?

Bir yapının başkasına ait araziye taşırılan kısmı, eğer yapıyı yapan malik taşırılan arazi üzerinde bir irtifak hakkına sahip bulunuyorsa, ona ait taşınmazın bütünleyici parçası olur. Peki, taşkın yapı davası nasıl açılır?

Cargill arazi davası Haberi

Cargill arazi davası

 Orhangazi ilçesinde kurulu Cargill fabrikası, Danıştay'ın mahalli mahkeme kararını bozması üzerine açıklama yaptı. Cargill'den yapılan açıklamada, "Cargill, gıda, tarım, finans ve endüstriyel ürün sektörlerinde faaliyet gösteren küresel bir şirkettir. Türkiye'deki faaliyetlerine 1960 yılında başlamış; bugüne kadar Bursa/Orhangazi, Kocaeli/Gebze ve Balıkesir'de bulunan üretim tesisleriyle Türkiye'ye 300 milyon doların üzerinde yatırım yapmış, yaklaşık 500 kişiye doğrudan, tedarikçileri, bayileri ve müşterileriyle birlikte binlerce kişiye istihdam alanı sağlamış ve bunun neticesinde Türk ekonomisinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Altını çizmek isteriz ki, şirketimiz, Türkiye'deki 55 yıllık ticari geçmişinde tüm faaliyetlerini, yasalar, yerel değerler ve insana saygı çerçevesinde yürütmüştür. Bugüne kadar hukuk dışı tek bir işlemi olmamasına rağmen, şirketimiz, değişik dönemlerde bazı haksız iddia ve ithamlarla karşı karşıya kalmıştır. Son günlerde bazı medya organlarında...