29 / 03 / 2024

Çatalca ormanları

Çatalca ormanları

Çatalca ormanlar için toplandı. Çatalca'da İhsaniye, Karamandere, Belgrat, Çiftlikköy, Gümüşpınar Mahallelerini etkileyecek olan rüzgar enerji santralinin Çevresel Etki Değerlendirme ( ÇED ) Raporu halk toplantısı İhsaniye'de yapıldı

1992 yılında gecekondulaşma, İstanbul'da ormanları eritmiş!

1992 yılında gecekondulaşma, İstanbul ormanlarını eritmiş. Orman katliamı en çok Alemdağ, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Sarıyer ve Çatalca yörelerinde görülüyormuş. Yerleşim alanı elde etmek için 5 milyon 930 bin metrekare orman yok edilmiş.

Çatalca Subaşı ve Oklalı köyleri imar planı tadilatı askıda!

İBB tarafından Çatalca 1/5000 ölçekli Subaşı ve Oklalı Köyleri Nazım İmar Planı değişikliğine ilişkin itiraz 17 Ekim 2014 ve 15 Kasım 2014 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı...

Çatalca'da yaşanan elektrik sıkıntısı masaya yatırıldı!

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, BEDAŞ İstanbul Birinci Bölge Müdürü, Kumburgaz Bölge Şefi, Çatalca Bölge Şefi ve Çatalca Mahalle Muhtarları ile düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda Çatalca'da yaşanan elektrik sıkıntısı masaya yatırıldı.

Kuzey Ormanları Savunması, 3. havalimanı için rapor hazırladı!

Gezi direnişinin ardından oluşan Kuzey Ormanları Savunması, yapılması planlanan 3. havalimanı ile ilgili bir rapor hazırladı. Rapora göre, havalimanı projesi aslında bir şehir kompleksi.

1990 yılında İstanbul'un ormanları yok olmuş!

1990 yılında İstanbul'daki 230 bin hektar orman yok edilmiş. Devlet Terkos, Sultanbeyli, Kilyos ve Elmalı bölgelerinde bulunan ormanları korumakta başarılı olamamış. 480 bin hektar orman alanının 230 bin hektarı ziyan olmuş.

Çatalca Belediyesi yol yapım çalışmalarına hız verdi!

Çatalca Belediyesi, havaların yağışsız geçmesi ile birlikte yol yapım çalışmalarına hız verdi. İlçe genelinde İSKİ ve BEDAŞ tarafından yapılan alt yapı çalışmaları sonrasında hasar gören asfalt, yol ve kaldırımlardaki çalışmalarına hız verildi.

Kuzey Ormanları'na otel ve AVM mi yapılacak?

Meclis’ten torba yasa içinde geçirilen bir maddeyle İstanbul’un akciğerleri olan Kuzey Ormanları’na yapılaşmaya izin verildiği ortaya çıktı. Düzenlemeyle, inşaatı süren 3’üncü köprünün bağlantı yollarına AVM ve otel gibi tesisler yapılabilecek.

Çatalca'da icradan 2.8 milyon TL'ye satılık 4 arsa!

İstanbul Çatalca'da icradan satılık 4 arsa, 2 milyon 800 bin TL'ye ihale edilecek. İşte ihalenin detayları:

Çatalca Subaşı ve Oklalı köyleri itiraza ilişkin imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Çatalca İlçesi, Subaşı ve Oklalı Köyleri 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'na itiraza ilişkin ( Plan Notu - 178 parsel ) 12 Aralık 2014 tasdik tarihli plan bugün askıya çıktı.

Çatalca'ya Deprem İzleme İstasyonu kurulacak!

Doç Dr. Oğuz Gündoğdu Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’yı ziyaret etti. Kuzey Marmara fay hattındaki gelişmeleri takip edecek deprem izleme istasyonu kurma projesi hakkında bilgi verdi.

Çatalca Subaşı ve Oklalı köyleri imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Çatalca İlçesi, 1/5000 ölçekli Subaşı ve Oklalı Köyleri Nazım İmar Planı itiraza ilişkin 21 Temmuz 2014 tasdik tarihli plan bugün askıya çıktı.

Çatalca elektrik kesintisi 11 Şubat 2015!

BEDAŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre; Çatalca'yı besleyen Tepecik ve Hadımköy hatlarında aşırı fırtınadan meydana gelen arızalar nedeni ile Çatalca Merkez ve Mahallelerinde elektrik kesintisi yaşanacak...

Çatalca elektrik kesintisi 11 Şubat 2015!

BEDAŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre; Çatalca'yı besleyen Tepecik ve Hadımköy hatlarında aşırı fırtınadan meydana gelen arızalar nedeni ile Çatalca Merkez ve Mahallelerinde elektrik kesintisi yaşanacak...

Çatalca ormanları Haberi

Çatalca ormanları

Ulusal basında bir hayli geniş yankı bulan ve 88 adet rüzgar tribünü ile İstanbul'un en büyük rüzgar enerji santrali olması düşünülen, Çatalca'da İhsaniye, Karamandere, Belgrat, Çiftlikköy, Gümüşpınar Mahallelerini etkileyecek olan rüzgar enerji santralinin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu halk toplantısı İhsaniye'de yapıldı ÇATALCA'DA imar planlan, Çatalca Belediyesi'nin çalışmaları, tarım ve hayvancılık ile ilgili gelişmeler gibi her konuda Çatalca insanına en doğru bilgiyi vermeyi hedefleyerek faaliyetleri de böyle yürüten Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da davet edilmemesine rağmen toplantıdaydı. 

Kurulacak olan rüzgar eneıji santralleri ile ormanlık alanlarda ağaçların kesileceğini söyleyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, toplantıda; "Çatalca'ya firma tarafından ne gibi katkı sunulacak, Çatalca Belediye Başkanı olarak ilçe insanımın hakkını sonuna kadar koruyacağım. Çatalca'da ormancılık ile uğraşan insanlarımız çalı bile kesemezken,...