26 / 04 / 2024

çatı izolasyonu cam yünü

çatı izolasyonu cam yünü

Çatı izolasyonu nasıl olmalı?: Çatılarda yapılan ısı yalıtımı uygulamaları, enerji tasarrufunun yanı sıra, terlemeyi önlerken, su yalıtımı uygulamaları da yağış sularının yapıya ve çatıya zarar vermesini engelleyerek bir bütün oluşturuyor...

Çatı izolasyonu cam yünü!

Çatı izolasyonu cam yünü kullanım yeri ve amacına göre farklı boyut ve yoğunlukta değişik kaplama malzemeleri ile şilte, levha, boru ve dökme şeklinde üretiliyor. Cam yünü ısı ve ses yalıtımını sağlıyor...

Homend Grilliant 1343H Cam Yüzeyli Konuşan Tost Makinesi 3 bin 499 TL! Özellikleri neler? 22 Mart 2023 fiyat listesi

Homend Grilliant 1343H Cam Yüzeyli Led Ekranlı Konuşan Tost Makinesi, 5 farklı programıyla hem tost hemde ızgara çeşitleri yaparak kullanıcılarına yeni deneyimler yaşatıyor.

Avrasya Fuarı'nda Cam semineri başlıyor!

Avrasya Cam Fuarı ile birlikte eş zamanlı gerçekleşecek olan Glass Performance Days ekibi, ‘Mimarlar ve Tasarımcılar için Cam’ ve ‘Cama Değer Katmak’ konulu iki farklı oturuma imza atıyor.

Avrasya Pencere, Cam ve Kapı Fuarı 8 Mart'ta kapılarını açıyor!

Avrasya Pencere, Cam ve Kapı 2017 Fuarı bu yıl TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 8-11 Mart 2017 tarihler arasında kapılarını açıyor. Fuar, sektör profesyonellerini aynı çatı altında buluşturacak.

Ankara Yenimahalle'de AVM'nin çatısı çöktü!

Ankara Yenimahalle ilçesindeki AVM'nin yemek katında bulunan cam çatıda tamir işlemi sırasında çökme meydana geldi.Olayın ardından AVM boşaltılarak kapatıldı.

Muğla'da atık malzemelerle tarihi binaların maketleri yapılıyor!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde iç mimar Hilal Chouman, Kayaköy Ören Yeri ile İstanbul'un Balat semtindeki tarihi yapıların maketlerinde plastik, karton, strafor, cam ve metal atıkları kullanıyor.

Trakya Cam Yılın Cephe Malzemesi ödülü aldı!

Türkiye’nin lider düzcam üreticisi Trakya Cam, bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘2014 Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri’nde ‘Isıcam Sinerji T’ ürünüyle ‘Yılın Cephe Malzemesi’ ödülüne layık görüldü.

Arnavutköy Belediyesi, ayda 5 bin 400 kilo cam şişe topluyor!

Arnavutköy Belediyesi daha önce başlattığı ambalaj atıklarının geri dönüşümü ile ilgili projelerle doğayı koruma altına alırken, başlattığı cam şişe kampanyası ile adından söz ettirmeye başladı.

İshak Paşa Sarayı'na cam tavan yapıldı!

Türkiye’nin önemli tarihi eserlerinden biri olan İshak Paşa Sarayı’nın üstünün şeffaf bir çatı ile kaplanması, ziyaretçileri şaşırtıyor. İçine ışık girmesi mekanın daha kullanılabilir olması için çatı değiştirildi ve cam yapıldı.

60 bin ton cam atığı toplandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından lisans alan geri dönüşüm tesislerinde toplanan atık camlar renk (beyaz/yeşil) ve türlerine göre (cam ambalaj atığı / düz cam) kırma işleminden geçiriliyor.

Çorlu Belediyesi atık camları geri kazandırıyor!

Çorlu Belediyesi başlattığı atık cam şişeleri toplama çalışması çerçevesinde şehrin belirli noktalarına şişelerin atılacağı cam kumbara şişeler yerleştirdi. Atık cam şişelerin toplanacağı bu kumbaraları gören vatandaşlar yapılan çalışmayı takdir etti...

Türkiye’nin en modern ve ileri teknolojiye sahip gözlük camı laboratuvarı kuruluyor!

Altra Optik Türkiye, Türkiye’nin en modern ve en ileri teknolojiye sahip gözlük camı laboravutarını oluşturuyor.Ekim Somer: “ Yeni yatırımlarımız ve özel ürün tasarımlarımız ilesektörde 2014 yılına imzamızı atıyoruz ” dedi.

Çatı izolasyonu zorunlu mudur?

2000 yılında yürürlüğe giren Binalarda Isı Yalıtımı yönetmeliği gereğince, yapılarda ısı yalıtımının yapılması zorunlu hale geliyor. Peki, çatı izolasyon masrafı ortak masraf mıdır? İzolasyon masrafı kim tarafından karşılanır?

Çimento, cam ve seramik sektörleri bugün yeni hedeflerini açıklıyor!

Türkiye’nin dış ticaret açığı vermeyen ender sektörlerini aynı çatı altında buluşturan Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB), 200’ü aşkın ülkeye yaptığı ihracatla gücüne güç katmayı sürdürüyor...

çatı izolasyonu cam yünü Haberi

çatı izolasyonu cam yünü


Çatı izolasyonu nasıl olmalı?


Bu günlerde yavaş yavaş yazdan çıkıyoruz. Bu nedenle kış için de yaptığımız hazırlıkları biraz daha hızlandırıyoruz. Eski binalarda oturanların birçoğu çatılarında hep rutubetlenme sorunuyla karşılaşıyor. Gerçekten de rutubet büyük bir sorundur ve bir türlü bunun kesin çözümünü de bulamayız. Çatı izolasyonu aslında detaylı bir iştir. Ama genel olarak hepimiz bu işi ucuza ve çabuk kapatmak istediğimiz için yeterince verim alamıyor ve 2 yılda bir aynı uygulamaları yapmak zorunda kalıyoruz. Çatılarda kesinlikle yapmamamız gereken şey zift yada filinkot denilen ürünleri kullanmamaktır. Bu ürünlerin kullanım yerleri farklıdır, kesinlikle çatı değildir.


Çatı izolasyonu nasıl olmalı? sorusuna herşeyden önce ısı ve su yalıtımı çözümleri birbirleri ile uyumlu olmalıdır cevabını vererek başlayabiliriz. Çatılarda yapılan ısı yalıtımı uygulamaları, enerji tasarrufunun yanı sıra, terlemeyi...