29 / 03 / 2024

ÇED başvurularının ne kadarı iptal oldu

ÇED başvurularının ne kadarı iptal oldu

Zaman zaman önemli projelerle birlikte tartışmalı bir şekilde gündeme gelen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) kararlarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın karnesi belli oldu. ÇED başvurularının 4'te 1'i iptal edildi.

Faizsiz evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat'ta yapılacak! Yeni evlenecek gençler şimdi detaylara bakın! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ilk kez deprem bölgesinde uygulanacak Aile ve Gençlik Fonu başvurularının 15 Şubat'ta alınacağını açıkladı. İşte o kredi ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Konya Karatay Sedir Park Konutları için ön başvurular başladı! Konya'da 600 konutluk dev proje!

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca yaptığı açıklamada Konya'da 44.toplu konut projesi olan 600 dairelik Karatay Sedir Park Konut Yapı Kooperatifi için başvuruların başladığını söyledi.

Yeni konut kampanyasında faiz oranı ne olacak? 

Ev almak isteyenler yeni konut kredisi faiz kararını merakla sorguluyor. Bu kapsamda konut kredisi kampanyası için başvuruların ne zaman başlayacağı merak ediliyor.

Kentsel dönüşüm başvuruları e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması amacıyla Kentsel Dönüşüm Yasası yürürlüğe girdi. Konutunu yenilemek isteyenler kentsel dönüşüm başvurularının e-Devlet'ten nasıl yapıldığını araştırıyor. İşte merak edilenler...

TOKİ yüzde 25 peşinat ve 96 ay vadeyle 2+1 konut satacak! Başvurular yarın başlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, bir projesinde daha satışları başlatıyor. Başvuruların yarın itibarıyla kabul edilmeye başlanacağı projede 2 oda 1 salon daireler bulunuyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, ortaöğrenim burs başvurularını açıkladı

Vakıflar Genel Müdürlüğünce ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilen burs başvuruları sonuçlandırarak açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Green Card başvurusu için son gün! Green Card başvuruları ne zaman bitecek?

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) çalışma ve yaşama hakkı elde etmek isteyenlerin Green Card başvurusu için son gün. 2024 Green Card başvurusunda bulunmak isteyen birçok kişi, başvuruların nasıl yapılacağını merak ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personel alımı yapacak! Başvurular başladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. 4 Kasım’da başlayan başvuruların 19 Kasım’a kadar devam edeceği öğrenildi.

EGM’de kadrolu çalışmak isteyenlere müjde! Başvurular başlıyor! Acele edin!

Emniyet Genel Müdürlüğü, bünyesinde istihdam etmek üzere kadrolu personel alımı yapacağını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım ve Kariyer Merkezi üzerinden yayımlanan ilan kapsamında başvuruların 6 Kasım’da başlayacağı öğrenildi.

31. Dönem POMEM başvuruları ne zaman? POMEM polis alımında son durum

Polis adayları, heyecanla 31. Dönem POMEM başvurularının açılmasını bekliyor. Yakın tarihte açıklanan 30. Dönem POMEM mülakat sonuçları, sonraki polis alımı başvurularının ne zaman yapılacağına dair merakı artırdı.  Peki, 31. Dönem POMEM başvuru tarihi ne zaman başlayacak?

KYK burslarına zam gelecek mi? KYK burs başvuru sonuçlarını ne zaman açıklanacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvurularının sona ermesinin ardından, binlerce öğrenci merakla KYK burs sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Bu sene ilk defa üniversiteye gidecek veya ara sınıf öğrencileri KYK burs sonuçların açıklanacağı tarihi bekliyor.

KYK burs başvuruları başladı

Üniversite öğrencilerinin en önemli gelir kaynağı olan KYK burs başvuruları başladı mı sorusu merak konusu. Yapılan açıklamada başvuruların bugün başladığı duyuruldu. İşte haberin ayrıntıları...

O belediye lise mezunu itfaiye eri alacak! Başvurular ne zaman başlayacak? Hemen bakın!

Mersin Büyükşehir Belediyesi en az lise mezunları arasından itfaiye eri alımı yapacağını duyurdu. Başvuru sürecine ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar paylaşılırken, başvuruların 6 Kasım-10 Kasım 2023 tarihleri yapılacağı öğrenildi.

ÇED başvurularının ne kadarı iptal oldu Haberi

ÇED başvurularının ne kadarı iptal oldu


Zaman zaman önemli projelerle birlikte tartışmalı bir şekilde gündeme gelen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) kararlarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın karnesi belli oldu. Bakanlık, 2014'te 25 milyar TL değerindeki 130 faaliyet için mevzuata uygunsuzluk sebebiyle iptal kararı verdi. ÇED Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, 2014 yılında ÇED başvurularından 130 faaliyet iptal edilerek, geri gönderildi. 25 milyar TL tutarındaki bu 130 faaliyeti mevzuata uygun bulmayan bakanlık, 154 milyar değerindeki 469 faaliyet için de ÇED onayı verdi. Yetkililer ÇED başvurularının dörtte birinin uygunsuzluk nedeniyle iptal edildiğini belirtti.



Yeni...