16 / 04 / 2024

Çelik İhracatçıları Birliği projeleri

Çelik İhracatçıları Birliği projeleri

Çelik İhracatçıları Birliği inşaat sektörünün tüm paydaşları ile bir araya geldi. Çelik İhracatçıları Birliği, inşaat sektörünün tüm paydaşlarının İstanbul’da bir araya geldiği dostluk yemeğine ev sahipliği yaptı.

Çelik İhracatçıları Birliği’nden çelik zihinlere burs ve eğitim desteği!

Çelik İhracatçıları Derneği' nin projesi olan ‘ Çelik Zihinler ’ projesi kapsamında gerçekleştirdiği seminerlerin ikinci durağı Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü oldu.

Çelik İhracatçıları Birliği ihracat atağının yollarını gösteriyor!

Türk çelik sektörü ihracat hedeflerini gerçekleştirmek için sektör temsilcileri ile de el ele vererek yeni atılımların rotasını çiziyor. Çelik İhracatçıları Birliği ihracat atağının yollarını gösteriyor.

Çelik İhracatçıları Birliği Kolombiya’nın koruma duvarlarını zorluyor!

Çelik İhracatçıları Birliği, Türk çelik sektörünün gelişimi doğrultusunda ihracat pazarlarını koruma ve geliştirme yönündeki çalışmalarını sürdürüyor. Birlik, şimdi de Kolombiyalı alıcıları ve ülkenin en prestijli gazetelerinin temsilcilerini Türkiye’de a

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Çelik sektöründe katma değeri yüksek ürünler ihraç edilecek!

Çelik sektörünü buluşturan en büyük organizasyonlardan biri olan SteelOrbis 2023 Güz Konferansı ve 89’ncu IREPAS toplantısı, Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) iş birliği ile İstanbul'da düzenlendi. ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, çelikte katma değeri yüksek ürünlerin ihraç edileceğini söyledi.

Türk otomotiv sektörü Şili ve Arjantin'de büyüme hedefliyor!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Baran Çelik yaptığı açıklamada Latin Amerika ülkelerinde etkinliklerini artırmaya, iletişimlerini güçlendirmeye ve büyümeyi istikrarlı hale getirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği'nden Maraş Depremi açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Maraş Depremi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. İşte o basın açıklaması...

Otomotiv sektöründe yeni dönem! Fırsata dönüşüyor!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, Sınırda Karbon Düzenlemesi Yönetmeliği'nin 1 Ocak 2023 gününden itibaren üç senelik bir geçiş süreci uygulanarak yürürlüğe gireceğini ifade etti İşte detaylar…

İsrail’in çelikte tercihi Türkiye! 1.2 milyar dolarlık ithalat!

Türkiye Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, Türk çeliğinin İsrail pazarlarında yüzde 65’ine sahip olduğunu ifade etti. İşte detaylar…

Türkiye’nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı arttı! İşte en çok araç ihracatı yapılan ülkeler...

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, Türkiye'nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatının yılın ilk yarısında 2021'in aynı dönemine kıyasla yüzde 13,98 arttığını açıkladı. İşte en çok

Çimento, cam, seramik ihracatçılarından doğal gaz zammına tepki!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere sanayide yapılan doğal gaz zammına yönelik açıklama yaptı.

Demir çelik sektörü, Uzak Doğu'dan gelen taleplerle canlandı!

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Yalçın Ertan yaptığı açıklamada "21 Ocak'ta başlayacak olan Çin yeni yılına kadar bu talep artışı devam edecek gibi görünüyor" değerlendirmesini yaptı.

Maden kalitesi bina sağlığı için önemli!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Aydın Dinçer binaların hammaddesinin maden olduğunu belirterek maden kalitesinin bina sağlığını etkilediğini dile getirdi.

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği'nden İzmir Depremi açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği, 30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depreme ilişkin ortak bir yazılı açıklama yayınladı.

ODE Yalıtım'a İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği'nden ödül!

ODE Yalıtım İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından “2019 yılının en çok izolasyon malzemesi ihracatı yapan firmaları” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Uğur Dalbeler, Dünya Çelik Birliği İcra Komitesi'ne seçildi!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkan Yardımcısı Uğur Dalbeber, Dünya Çelik Birliği İcra Komitesi'ne seçildi.

Çelik İhracatçıları Birliği projeleri Haberi

Çelik İhracatçıları Birliği projeleri

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci ile Yönetim Kurulu Üyeleri Uğur Dalbeler ve İbrahim Pektaş’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya; inşaat sektörünün önde gelen kuruluşlarından Türkiye Müteahhitler Birliği, adına Cahit Karakullukçu (Yönetim Kurulu Üyesi), Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği adına Dündar Yetişener (Yönetim Kurulu Başkanı) ve Oktay Alptekin (Yönetim Kurulu Başkan Vekili), Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği adına Şefik Tüzün (Yönetim Kurulu Başkanı) ve Oğuz Tezmen (CEO) ve Türkiye Çelik Üreticileri Derneği adına Veysel Yayan (Genel Sekreter) katıldı.

İnşaat sektörünün önemli paydaşlarından olan çelik, diğer inşaat malzemeleri, çimento ve müteahhitlik sektörlerinin genel durumu, sorunları ve işbirliği geliştirilebilecek alanlarının görüşüldüğü toplantıda, ülke menfaatlerinin ön planda tutulması üzerinde duruldu. Söz konusu toplantının sürdürülebilir olması için tüm paydaşların yer alacağı bir platform kurulması...