26 / 04 / 2024

Çelik İhracatında düşüş

Çelik İhracatında düşüş

Sektör ihracatı, 2015'in ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemine göre değer bazında yüzde 21,3 düşüşle 1,8 milyar dolar oldu.

Amerika'da mortgage başvurularında düşüş yaşandı! 

ABD'de mortgage başvurularında düşüş üst üste olacak şekilde üçüncü haftaya kadar taşınmış oldu. Buna göre, 30 senelik faiz hafif aşağı geldi ve üst üste dördüncü haftasında da yüzde 7 seviyesinin altına kaldığı kaydedildi. 

2023 yılında dünyada yaşanan felaketler! En büyük deprem Türkiye'de yaşandı...

2023 yılında dünyada  başta iklim değişikliğinden kaynaklanan birçok felakette binlerce kişi hayatını yitirirken birçok ülke, yakın tarihinin "en ölümcül" depremlerini yaşadı. İşte yaşanan o depremler ve haberin ayrıntıları...

Ankaralılara çifte müjde! Ankara'daki konut ve kira fiyatları 2024 yılının ilk 6 ayında düşebilir! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ankara'daki konut ve kira fiyatlarının 2024 yılının ilk 6 ayında düşebileceğini açıkladı.

Sinop’ta konut satışında düşüş! Yüzde 2,8 azaldı!

Ekim ayında Sinop’ta 247 adet konut satılırken, konut satışları 2022’nin aynı ayına göre yüzde 2,8 oranında düştü.

Baran Çelik kimdir? Hangi üst düzey görevlerde yer aldı? Ereğli Demir Çelik Fabrikaları’nda ne iş yapıyor?

Baran Çelik üniversiteyi nerede okudu? Hangi şirketlerin yönetim kurullarında yer alıyor? Şu an ne iş yapıyor?

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.

Tarım emtiaları yılın ilk yarısında düştü! Buğday, arpa, mısır fiyatları şu an kaç TL? Çiftçiler borsa fiyatlarına bakın

Tarım emtiaları yılın ilk yarısında düşüş yaşadı. Çiftçiler, yurt içi borsalarında buğday, arpa ve mısır fiyatlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları şu an kaç TL? İşte 13 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Borsa İstanbul, 2022 yılında dünyanın en fazla kazandıran borsası oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Borsa İstanbul’un dünyadaki borsalar arasında dolar bazında yüzde 105 ile en fazla getiriyi sağladığını açıkladı. Buna göre Borsa İstanbul 2022 yılında dünyanın gelir şampiyonu oldu.

Arçelik ABM 181 D Tezgah Altı Bulaşık Makinesi’nde tam 2.000 TL indirim!

Arçelik, bulaşık makinesi almak isteyenlere müjdeli haberi duyurdu. Arçelik ABM 181 D Tezgah Altı Bulaşık Makinesi, Oliz’e özel 2 bin TL indirimle satışa sunuldu.

14 Mayıs seçimi sonrasında döviz kurları ve faiz oranları ne olur? 

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kalan döviz kurları ve faiz oranlarının ne olacağı merak ediliyor. Dünya Gazetesi yazarı Mesut Koyuncu seçim sonrasında döviz kurlarının ve faiz oranlarının nasıl olacağını değerlendirdi.

Euro 65 gün sonra böyle olacak! Geri sayım başladı! Bu rakamı görenler anında dövizciye koşacak

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Bu sene mayıs ayın faiz kararını 16 Haziran 2023 tarihinde açıklayacak. Euro 65 sonra böyle olacak.  Geri sayım başladı! Bu rakamı görenler anında dövizciye koşacak!

Arçelik BEU 9030 D Arçelik Aria Expert Buharlı Ütü'de kaçırılmayacak indirim fırsatı! 24 Mart 2023 fiyat listesi

Arçelik BEU 9030 D Arçelik Aria Expert Buharlı Ütü, gelişmiş buhar sensörü, otomatik kireç temizleme teknolojisi ve akıllı ütüleme modu ile ütüleme işlemini gerçekleştiriyor. Peki cihaz indirimli fiyatıyla ne kadara satılıyo?

Ev alacaklara yüzde 1’in altında düşük kredi faizi! Orta gelirliye konut kampanyası şartları belli oluyor!

Ev alacaklara yüzde 1’in altında düşük kredi faizi için düğmeye basıldı. Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen orta gelirliye konut kampanyası şartları bugün belli oluyor...

Çelik İhracatında düşüş Haberi

Çelik İhracatında düşüş

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, sektörün ihracatının 2015 yılının ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemine göre değer bazında yüzde 21,3 düşüş ile 1 milyar 804 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirtti. 


Çelik İhracatçıları Birliği açıklamasına göre, Türkiye'nin çelik ihracatı ocak ve şubat ayı toplamında geçen yılın aynı dönemine kıyasla değer bazında yüzde 21,3 düşüş ile 1 milyar 804 milyon dolar olurken, miktar bazında ise yüzde 12,8 azalış ile 2,6 milyon ton olarak gerçekleşti. Çelik sektörünün direkt ihracatına diğer birliklerin faaliyet alanına giren demir çelik ürünleri de eklendiğinde Türkiye'nin 2015 Ocak ve Şubat aylarındaki toplam çelik ihracatı miktar bazında 2,8 milyon ton, değer bazında ise 2 milyar 127 milyon dolara ulaştı. 


Bu dönemde çelik ihracatında, bölgeler bazında liderlik 1...