18 / 04 / 2024

CEO Club Bankacılar Zirvesi ne zaman yapıldı

CEO Club Bankacılar Zirvesi ne zaman yapıldı

Bankaların yöneticileri İstanbul'da düzenlenen CEO Club Bankacılar Zirvesi'nde gündemi ve bankacılık sektörünü değelendirdi. İşte bankaların en yetkili isimlerinin değerlendirmelerinde öne çıkan başlıklar:

Ünlü yatırım bankacısı Blair Effron gençleri uyardı: Bunları zaten yapay zeka yapacak! 

Dünyanın en büyük yatırım bankacılarından  Blair Effron gençlerin artık yazılım ve kodlamaları öğrenmesine gerek olmadığını bunların Yapay Zeka tarafından yapılacağını açıkladı.

Barınma enflasyonu yayılıyor! Barınmak dünya genelinde mi lüks oldu? 

ABD’de Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB) konut sektörüne ilişkin bir rapor kaleme aldı ve bu raporda barınma sorununa yer verildi. Peki barınmak dünya genelinde mi lüks oldu?  

Konut sektörü temsilcilerinden ‘Faizleri artırmayın’ çağrısı!

Amerika’da Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB), artan konut maliyetleri yüzünden ABD Merkez Bankasına (Fed) faiz artırımlarına son verme çağrısında bulundu.

Bakan Şimşek iş dünyası ve bankacılar ile ne konuştu? İşte görüşmelerin perde arkası!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün TÜSİAD ve Türkiye Bankalar Birliği üyeleri ile bir araya geldi. Bakan Şimşek, her iki görüşmede de tarafların mevcut duruma ilişkin tespit ve önerilerini dinlerken, yeni döneme ilişkin hedeflerini paylaştı.

Bankacılık kaynakları: Mehmet Şimşek bankalarla görüşecek

Bankacılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek haftaya bankalarla bir araya gelecek. Bankacıların Reuters'a verdiği bilgiye göre, Bakan Şimşek bankalarla görüşecek.

Seçim sonrası Merkez Bankası’ndan yumuşamaya ilk kez yeşil ışık!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) üst düzey bankacılarla toplantı yaptı. Toplantıda bankacılar belki de ilk kez dü­zenlemelerde yumuşama talep­lerine TCMB’den olumlu geri dönüş aldı.

Merkez Bankası’nın rezervleri erimeye devam ediyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kan kaybetmeye devam ediyor. Bankacıların hesaplamalarına göre; Merkez Bankası’nın geçen hafta itibarıyla toplam rezervleri 3 milyar dolar; net rezervleri ise 2 milyar doların üstünde geriledi.

TCMB'nin rezervlerindeki gerileme devam ediyor!

Bankacıların hesaplamaları baz alındığında TCMB'nin geçen hafta itibarıyla toplam rezervleri 3 milyar dolar olurken net rezervleri ise, 2 milyarın üzerinde seyretti.

Kur Korumalı Mevduat'ın faturası ağırlaşıyor!

Kur Korumalı Mevduatlarda yaşanan yükselişe eşlik eden kurdaki artış, Merkez Bankası ve Hazine’nin üzerindeki yükü artırıyor. Bankacılar haftalık 6 milyar dolar ila 12 milyar dolar arasında Kur Koruma itfası yaşanacağını ifade ediyor.

Mobil bankacılıkta büyük tehlike! Truva atı saldırıları ikiye katlandı!

Mobil bankacılık hizmetlerinin kullanımı giderek yaygınlaşırken, kullanıcıların siber saldırılara karşı da uyanık olması gerekiyor. Uzmanlar geçen yıl mobil bankacılık kullanıcılarını hedefleyen Truva Atı saldırılarının ikiye katlandığını belirterek bazı uyarılarda bulundu.

Dev şirketlerin karları düşünce CEO maaşları kırpıldı! Hangi CEO’nun maaşı ne kadar oldu? Kimlerin maaşı kesildi?

Milyar dolarlık gelire sahip olan finans ve teknoloji şirketleri, aldıkları tasarruf önlemleri kapsamında bir yandan işten çıkarmalara başlarken, CEO maaşlarında kesintiye gidiyor.

Bankalarda mevduat yarışı tam gaz! Hoş geldin faizi yüzde 30'lara yükselebilir! 

Bankaların hoş geldin faizi yüzde 28’lere kadar yükselirken, bankacılar oranların yüzde 30 barajını geçmesini öngörüyor. İşte ayrıntılar..

Bankalar yarışa girdi! Artık yüzde 30 uygulanıyor

Türk bankacılık sektöründe mevduat yarışı tüm hızıyla devam ediyor. Bankaların hoş geldin faizi yüzde 28’lere kadar çıkarken bankacılar oranların yüzde 30 barajını aşacağı tahmin ediliyor...

CEO Club Bankacılar Zirvesi ne zaman yapıldı Haberi

CEO Club Bankacılar Zirvesi ne zaman yapıldı

Bankaların yöneticileri İstanbul'da düzenlenen CEO Club Bankacılar Zirvesi'nde gündemi ve bankacılık sektörünü değelendirdi. İşte bankaların en yetkili isimlerinin değerlendirmelerinde öne çıkan başlıklar:


"MEVDUATTAKİ BEKLENTİLERİMİZ REALİZE OLMADI"

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın: 2016 yılını olumlu bekliyoruz. Şu fikir ağırlık kazanıyor 'artık en kötü geride kalıyor'. 2016 yılında belirsizlikler ortadan kalkmış olacak. Sektörün sürdürülebilirliği için özkaynağını güçlendirmesi gerekiyor. 2015 yılı sektörün beklentileri ile uyumlu gidiyor. Dış borçlanmada bir sıkıntı ile karşılaşmadık. Mevduattaki beklentilerimiz realize olmadı, ama sendikasyonları çevirebildik. Bireyselden ziyade kurumsal kredi kullandırmaya başladık, bankalar bu konuda makas değiştirmiş gibi. Kredi büyümesi yüzde 15-17 civarında olur.


"KARLILIK ORANLARI ÇOK DÜŞÜK"

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil: Bugünkü ortamda karlılık oranları bankacılık sektöründe çok düşük. Ticari kredilerin nominal büyümesinde kur etkisi yüksek. Türkiye'nin...