25 / 04 / 2024

cevdet yılmaz büyüme rakamları

cevdet yılmaz büyüme rakamları

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Yılın ilk çeyreğinde olduğu gibi yurtiçi talep kaynaklı büyüme söz konusudur. Otomotiv, beyaz eşya üretim satışları ile konut satışları yurtiçi üretim ve talebi destekleyen göstergeler olmuştur" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Deprem öncesinde harcanan 1 TL, afet sonrasında 7 TL'ye karşılık geliyor! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Meclis'te yaptığı konuşmasında kentsel dönüşüm ve deprem bölgesindeki çalışmalar ile ilgili önemli noktalara değindi. İşte Yılmaz'ın o açıklaması...

Cevdet Yılmaz: Önceliğimiz ekonomiyi istikrarlı bir yapıya kavuşturmak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Önceliğimiz deprem bölgesinin yaralarını sarmak, ekonomide birtakım adımlarla daha istikrarlı yapı oluşturmak, sosyal anlamda elde ettiğimiz kazanımları toplumumuza refah olarak geri vermek" dedi.

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili atılan adımları tek tek açıkladı ve fiyatların düşürüleceğini vurguladı. 

Türkiye'nin ekonomik büyüme potansiyeli iyi değerlendirilmeli!

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, karamsar olunmaması gerektiğini, Türkiye'nin inanılmaz bir büyüme potansiyeli olduğunu ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "2017, kesinlikle 2016'dan daha iyi bir yıl olacak." dedi.

Cevdet Yılmaz Mardin OSB'de incelemede bulundu!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Mardin temasları çerçevesinde Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek, sanayicilerin sorunlarını dinledi.

Cevdet Yılmaz: 2035 Planı için düğmeye basıldı!

2023'ten sonra 2035 Planı için düğmeye basıldığını kaydeden Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Değer artışı geliri, kentsel dönüşüme aktarılacak. Büyüme % 3'ün üstüne çıkacak" dedi.

Cevdet Yılmaz: Diyarbakır'da hedef 50 bin çalışanı olan OSB oluşturmak!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da öncelikli hedeflerinin, 50 bin çalışanı bulunan bir Organize Sanayi Bölgesi oluşturmak olduğunu söyledi.

Cevdet Yılmaz: GAP projesi hiç bitmeyecek!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Ne zaman bitecek' diye soruyorlar, ben de bu anlamıyla 'hiç bitmeyecek' diyorum. Kalkınma süreci niye bitsin ki... Türkiye'de de bitmeyecek, GAP bölgemizde de bitmeyecek" dedi.

Konuttaki büyüme dekorasyona hız verdi!

Konutta son yıllarda yaşanan hızlı büyüme ev dekorasyonu sektörünü de hızla geliştiriyor. İlk adımlar yıllar önce atılsa da ev dekorasyonunda esas ivme son yıllarda yakalandı.

Haluk Dinçer: 2015 büyüme açısından zor bir yıl olacak!

The Boston Consulting Group’un CEO Konferansı’nda konuşan TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, 2015’in büyüme açısından zor bir yıl olacağını belirtirken, özellikle eğitim konusunda uzun dönemde Türkiye için alarmların çaldığını söyledi

Türk perakende devleri 2015'te en az yüzde 15 büyüme öngörüyor!

Türkiye perakende sektörünün devleri 2015'e en az yüzde 15 büyüme hedefiyle giriyor. Genel seçimden negatif etkilenmeyeceklerini belirten sektör oyuncuları, "2015 daha iyi olacak. Yatırımlarımızı artırıp yurtdışında atağa kalkacağız" diyor

NEF Satış ve Pazarlama Direktörü Selçuk Çelik: 2014 yılı bizim için büyüme yılı oldu!

Son 1 yılda 3.000'den fazla konut satışı gerçekleştirerek, aynı zaman diliminde 6 projemizin de teslimini tamamladık" diyen NEF Satış ve Pazarlama Direktörü Selçuk Çelik: "2014 yılı bizim için büyüme yılı oldu" diyerek projelerini anlattı.

OECD Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), Türkiye'ye dair gelecek yıl için yüzde 3.2 ve 2016 için yüzde 4 olarak ay başında açıkladığı büyüme tahminlerinde değişiklik yapmadı, bu yıl için büyüme tahminini ise yüzde 3 olarak açıkladı.

cevdet yılmaz büyüme rakamları Haberi

cevdet yılmaz büyüme rakamları

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, küresel konjonktürün dalgalı seyrine rağmen, kamu borç yükünde ve yapısında sağlanan iyileşme ile finansal kesimin ve özel sektörün risklerinin iyi yönetiminin, makroekonomik istikrarı desteklemeye devam ettiğini, Türkiye ekonomisinin büyüme eğilimini sürdürdüğünü bildirdi. 


Yılmaz, yaptığı açıklamada, bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) rakamlarını değerlendirdi. 


GSYH'nin ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre reel olarak yüzde 3,8 ile beklentilerin üzerinde artış gösterdiğine dikkati çeken Yılmaz, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış büyüme hızında ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,3 artış gerçekleştiğinin altını çizdi.


Böylece Türkiye ekonomisinin 2009 yılı son çeyreğinden itibaren sürdürdüğü kesintisiz büyüme sürecine, 2015 yılı ikinci çeyreğinde de devam ettiğini belirten Yılmaz, "Dünya ekonomilerinde ABD, Çin, Hindistan hariç sınırlı büyüme hızları söz konusudur. Avro...