13 / 03 / 2025

Ceza infaz kütüphaneleri

Ceza infaz kütüphaneleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nca imzalanan protokole göre, ceza infaz kurumlarında kütüphaneler kurulacak. 

Protokol imzalandı! Cezaevlerine kütüphaneler yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nca imzalanan protokole göre, ceza infaz kurumlarında kütüphaneler kurulacak. 

Mehmet Nuri Ersoy: Amacımız 500'e yakın AVM'yi kütüphanelerle buluşturmak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AVM Kütüphaneleri Açılış Töreni'nde "Amacımız 500'e yakın AVM'yi kütüphanelerle buluşturmak" diye konuştu.

Konya Yazma Eserler Kütüphanesi'nin ihalesi 14 Mart'ta!

AK Parti Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu, Konya Yazma Eserler Bölge Kütüphaneleri ve Hizmet Binası yapımı için ihaleye çıkıyor. İhale sürecinin tamamlandığını söyleyen Baloğlu, ihalenin 14 Mart'ta yapılacağını söyledi.

Konya Bölge Kütüphaneleri ve Hizmet Binası'nın ihalesi 14 Mart'ta!

Konya Yazma Eserler Bölge Kütüphaneleri ve Hizmet Binası'nın ihale süreci tamamlandı. 15 bin metrekare inşaat alanına sahip binanın ihale tarihi 14 Mart olarak belirlendi.

Betonsa, sıkıştırılmış beton ile yolların ömrünü uzatıyor!

Son yıllarda giderek artan karayolları onarım masraflarına ve harcanan zamana etkili etkili bir çözüm olarak karşımıza çıkan ‘Silindirle Sıkıştırılmış Beton Yollar’, Betonsa ve Samsun Belediyesi’nin iş birliğiyle Samsun’da hayata geçti.

Hakan Candemir: Meraların imara açılması çiftçileri kötü etkiler!

Sakarya Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hakan Candemir, mera alanların imara açılması, çiftçiler için kötü bir sürpriz olduğunu söyledi.

Çamlık Tüneli'nde ışık göründü!

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Projesi'ndeki 2 tünelden biri olan Çamlık Tüneli'nde ışık göründü. Tüneldeki kazı çalışmalarının yüzde 71 'i de tamamlandı.

Modern Kütük Ev İnşaat ve Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Modern Kütük Ev İnşaat ve Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi, Safiye Aktuna ve Ramazan Arabacı ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 27 Ekim'de Kartal, Orta Mahallesi'nde kuruldu.

Tire'deki tarihi kütüphane restore edilecek!

Tire’de II. Mahmut dönemi devlet adamlarından Gürcü Mehmet Necip Paşa tarafından 188 yıl önce yaptırılan ve 3 bine yakın orijinal el yazması kitabı barındıran tarihi kütüphane restore edilecek.

Duygu Erten: Antalya kötü kentleşme örneği sergilemekte!

En son on yıl önce Antalya'ya geldiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Duygu Erten, Antalya'nın, bugün gelinen noktada artık kendisinin bir kötü kentleşme örneği sergilemekte olduğunu söyledi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ne durumda?

Van'da 2011'de meydana gelen depremde ağır hasar gördüğü için yıktırılan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nin eksikliği, fakültelerde oluşturulan modern kütüphanelerle aşılmaya çalışılıyor.

Esenler'de Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kütüphanesi açılıyor!

Fatih İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde oluşturulan ve şehit Mehmet Selim Kiraz'ın isminin verildiği kütüphanenin açılışı, şehit savcının babasının katılımıyla yapılacak.

Kırşehir İl Halk Kütüphanesi'nin binası yıkıldı!

Kırşehir'de 46 yıl önce hizmet vermeye başlayan İl Halk Kütüphanesi binasının yıkımı gerçekleştirildi. Kütüphanenin Medrese Mahallesindeki başka bir yere taşınmasının ardından, Lise Caddesi üzerindeki mevcut binanın yenilenmesine karar verildi.

Ceza infaz kütüphaneleri Haberi

Ceza infaz kütüphaneleri

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül arasında Milli Kütüphanede 'Adalet Bakanlığı Cezaevleri Kütüphane Protokolü' imzalandı. Hürriyet'te yer alan habere göre; Bakan Gül, infaz rejiminin temel amacının insanları topluma yeniden kazandırmak olduğundan bahsederek, ıslahın infaz politikasının temelini oluşturduğunu açıkladı.  

Bakan Gül, bakanlığın bu alanda yaptığı çalışmaların özünde insana verilen değerin var olduğundan bahsederek, "Ceza infaz kurumlarındaki bireylerin eğitimi ve iyileştirme çalışmaları, onların yeniden aile ve topluma kazandırılması önemli bir süreç olarak karşımızdadır. Hükümlü ve tutukluların cezaevlerinde de devlete emanet olduklarına karar vermeliyiz. Bu sadece cezaevinde belli süre yatma ile değil cezaevinde kaldığı sürece eğitim, kültür faaliyetleriyle orada yapılacak tüm rehabilitasyon çalışmalarıyla bu işlemi tamamlanmasıdır" ifadelerini kullandı. 

Daha önce kütüphaneden ödünç kitap alma süreci başlattıklarından...