28 / 03 / 2024

Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı ne zaman açılacak

Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı ne zaman açılacak

Çıldır ilçesinde yapımı devam eden Türkiye'nin Kafkaslara açılan kapısı Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı, mayıs ayında düzenlenecek törenle hizmete açılacak..

Gümrük cezaları ve fazla çalışma ücretleri artırıldı

Gümrük Kanunu ve buna dayalı olan mevzuata aykırı hareket edenlere uygulanan usulsüzlük cezası ile fazla çalışma ücretlerine ilişkin rakamlar, yüzde 58,46 olarak belirlenen yeniden değerleme oranında yükseltildiği açıklandı. İşte haberin detayları...

İş dünyası Gümrük Birliği Anlaşması'nın yeniden revize edilmesini istedi!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 61. Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, AB ile müzakereler yürütülürken Gümrük Birliği Anlaşması'nın günün koşullarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Tuzla'daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

Depremi bekleyen İstanbul’da riskli yapıların dönüştürülmesi amacıyla daha önce rezerv yapı alanı ilan edilen Tuzla’daki dev arazide, Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve diğer hizmet birimleri için yeni hizmet binası inşa edilmesine karar verildi. İşte o imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

Fiyatı dudak uçuklattı! gümrük vergisi yüzde 130'a çıkıyor

Gümrük vergisi, ülkelerin dış ticaret politikalarının bir parçasıdır ve ithalatı kısıtlayarak yerli üretimi korumayı veya belirli ürünlerin ithalatını teşvik etmeyi amaçlar. buna mukabil Buğdayın vergisi yüzde 130'a çıkarıldı. Karar, 1 Mayıs 2023 itibari ile yürürlüğe girecek.

Konteyner ithalatında gümrük vergisi ve ilave gümrük vergisi resmen sıfırlandı! 

Taşınabilir evlerin (konteyner) ithalatında gümrük vergisi ile ilave gümrük vergisinin (İGV) 31 Temmuz 2023 tarihine kadar sıfır olarak uygulanmasına karar verildi. İşte ayrıntılar...

Twitter, Günlük Tweet Sınırı Getirdi!

Twitter'dan olay açıklama geldi. Twitter tarafından kullanıcılara sağlanan günlük tweet sınırı yenilendi.

İthalat yapanlar bu haber sizi çok ilgilendiriyor! Gümrük vergisinde yeni düzenleme geldi!

Ticaret Bakanlığı’ndan, ithalat yapanları ilgilendiren önemli bir karar geldi. Bakanlık, gümrük vergilerinde 2023 yılı için değişiklikler yapıldığını duyurdu.

Sanayiciye üretim desteği: Yabancı hammaddenin gümrük vergisi düşürüldü

Türkiye'de yerli üretimi olmayan girdi mahiyetindeki ham madde ve ara mamullere uygulanan gümrük vergileri sanayicilerin girdi maliyetlerini düşürmek ve rekabet gücünü artırmak amacıyla Avrupa Birliği (AB) ile eş zamanlı olarak düşürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş AB üyeliği ve Gümrük Birliği açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası dünyada yeniden hassaslaşan dengeleri yakından ilgilendiren çok önemli bir çıkış yaptı. Erdoğan, Avrupa Birliği'ne üyelik faslı ve Gümrük Birliği'yle ilgili 'Süratle yeni fasıl açılmasını ve Gümrük Birliği güncellemesi bekliyoruz' dedi.

Çelik sektörü gümrük vergisinden nasıl etkilenecek?

AB ve ABD, 2018'den beri süren çelik ve alüminyum gümrük vergisi anlaşmazlığında uzlaştı. ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türk çelik sektörüne etkisine ilişkin yorumlarda bulunan çelikçiler, iki farklı görüş belirtti. 

Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın arazisi yapılaşmaya açıldı!

İstanbul Ataşehir’deki üzerinde Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın bulunduğu 286 bin metrekare büyüklüğündeki arazi için özelleştirilme kararı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019'da 'tamamı millet bahçesi' olacak dediği alanı yapılaşmaya açtı.

Son dakika haberi! Bazı tarım ürünlerinde gümrük vergisi sıfırlandı!

Bazı tarım ürünlerinin ithalatında gümrük vergisi yıl sonuna kadar sıfırlandı. Cumhurbaşkanlığı'nın konuyla ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tuz Gölü kıyısına bungalov evler inşa edildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şereflikoçhisar Belediyesi tarafından Tuz Gölü kıyısında lavanta tarlası oluşturuldu, kıyıya yakın yerlere bungalov evler yapıldı.

Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı ne zaman açılacak Haberi

Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı ne zaman açılacak

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) meclisi, ayda bir yapılan rutin değerlendirme toplantısını, Çıldır'da gerçekleştirdi.


Çıldır Öğretmenevindeki toplantının ardından yönetim kurulu üyeleri, Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndaki çalışmaları görmek ve yetkililerden bilgi almak için sınıra gitti.


Burada yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan ATSO Başkanı Çetin Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yap-işlet-devret modeli ile yaptırılan Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndaki çalışmaların hava muhalefeti nedeniyle geciktiğini belirtti.


Kapının tamamlanarak hizmete açılması durumunda Ardahan'ın çok önemli bir misyon üstleneceğini dile getiren Demirci, şöyle konuştu:


"Şuan çalışmalar tamamlanmak üzere. En geç mayıs ayı içinde bitmiş olacak. Geçtiğimiz yıl buranın temeli atıldı. Şuan geldiği noktaya bakıldığında çok gururluyuz. Türkiye'nin, Kafkaslara açılacak kapısı bizim için hakikaten gurur verici bir durum. Kapı adeta bizi büyülüyor. Çünkü mükemmel...