20 / 04 / 2024

Çimento sektörü satışları 2021

Çimento sektörü satışları 2021

Resmi olarak açıklanan verilere göre, 2021 yılı Ocak- Temmuz döneminde çimento sektörünün üretimi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 17,5 oranında arttı.

Türk çimento sektörü üretimi 81,5 milyon tona ulaştı! 2024'te çimento sektörünü neler bekliyor?

Türk çimento sektörünün 2023 yılında üretiminin yüzde 10,5 artışla 81,5 milyon tona ulaştı. Peki 2024'te çimento sektörünü neler bekliyor?

Konut satışlarındaki düşüş, inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi!

2024 yılına sayılı günler kala, Türkiye genelinde güncel konut metrekare satış fiyatı 23 bin 546, ortalama konut fiyatı ise 3 milyon 60 bin 980 TL olarak belirlendi. Konut fiyatlarının artması satışları düşürdü. Satışların düşmesi ise inşaar sektörünü etkiledi.

Çimento sektöründe yeşil dönüşüm için 2 milyar dolar yatırım gerekli!

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik ve TÜRKÇİMENTO Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir çimento sektörü ile ilgili son gelişmeleri paylaşarak önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Alanya’da emlak sektöründe zararına satışlar yapılıyor!

Emlak sektörünün büyük bir darbe aldığını belirten Trust United Emlak sahibi Durmuş Özgen, Alanya’da zararına satışların başladığını söyledi. Özgen, emlak sektöründe fiyatların çok geri geldiğini belirtti.

Asgari ücretliler ve özel sektör çalışanları aman dikkat! Şimdi bu rakamlara bakın! Net ve brüt maaş...

İşçilere, emekliye memura ve özel sektör maaşlarına yapılması beklenen zamların ardından net ve brüt maaş hesaplaması gündem oldu. İşte o hesaplar...

Türkçimento açıkladı: Çimento sektöründe üretim yüzde 7,7, satış ise yüzde 14,4 arttı!

Çimento sektörünün öndeliğini üstlenen TÜRKÇİMENTO, bu yılın ilk yarısına dair üretim ve satış rakamlarını açıkladı. Bu kapsamda, çimento üretimi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7,7 artarak 36,7 milyon tona yükseldi. İç satışları ise yüzde 14,4 arttı.

İnşaat sektöründen seçim sonrası üretim ve satışları artırıcı politika çağrısı!

İnşaat sektörü temsilcileri seçim sonrasında yaptıkları açıklamalarda kredi faizlerinin düzenlenmesi ve yapısal reformların devreye alınması şeklinde isteklerini dile getirdi. Sektörde yabancıya konut satışlarında artış  öngörülüyor. 

Konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu? Seçim, deprem ve yüzde 25 kira sınırı satışları vurdu! 

Fiyatlardaki yıllık yüzde 136 yükselişe ek olarak, piyasada kesilen kredi muslukları ve seçim belirsizliği de konut satışlarının düşmesine neden oldu. Peki konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu?

Konut satışları neden geriledi? Seçim ve deprem piyasayı nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı!

Tüketicinin yatırımda ‘güvenli liman’ gördüğü konut sektöründe satışlar nNisan ayında sert geriledi. Sektör temsilcileri, düşüşün sebebini “Seçim sürecinde ‘bekle-gör’ dönemi, krediye erişimin neredeyse imkansızlaşması ve arz sıkıntısının fiyatlar üzerindeki baskısı” şeklinde işaret etti. 

Çimento sektörü depremler sebebiyle yaşanacak dönüşüme odaklandı!

​​​​​​​Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay, Kahramanmaraş merkezli oalrak yaşanan deprem felaketinin ardından sektörün ana gündeminin iç piyasa olduğunu dile getirdi.

Tasarruf finansman sektörü konut satışlarında ‘baraj’ engeline takılıyor!

Yaklaşık 2 yıl önce BDDK denetimine giren tasarruf finansman sektörü konut satışlarının yüzde 15’ini finanse ediyor. Sistemde en fazla 1 milyon liralık tasarruf imkanının verildiğini belirten sektör yetkilileri, bu rakamın güncellenerek 10 milyon liraya çıkarılmasını talep ediyor.

İngiltere'de inşaat sektörünün büyümesi hız kesti!

S-P Global/CIPS tarafından açıklanan son dakika verilerine göre, İngiltere'de inşaat sektörü Satın Alım Yöneticileri Endeksi (PMI) 50,7 seviyelerine geriledi.

Türk çimento sektörünün üretim kapasitesi 119 milyon tona ulaştı!

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, yaptığı açıklamada sektör olarak 2022 rakamlarıyla dünyanın 5. büyük, Avrupa'nın ise lider üreticisi olduklarını söyleyerek, "119 milyon tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye ve dünyaya yeteriz." diye konuştu.

Çimento sektörü satışları 2021 Haberi

Çimento sektörü satışları 2021

Çimento sektörünün çatı birliği TÜRKÇİMENTO, üyelerine ait 2021'in ilk 7 ayına ait üretim ve satış rakamlarını resmen duyurdu. Açıklanan resmi rakamlara göre dektörün yüzde 94’lük kısmını temsil eden TÜRKÇİMENTO üyelerinin 2021 yılı 7 aylık dönemde çimento üretimi geçen seneye oranla yüzde 17,5’lik artış gösterdi ve 43 milyon 359 bin tona yükseldi. Yine açıklanan rakamlara göre, iç satışlar yüzde 19’luk artışla 32 milyon 985 bin tona ulaştı. Açıklanan verilere göre geçtiğimiz aylarda olduğu gibi tüm bölgelerde iç satışlarda artış gözlemlendi. 2021 yılının ilk 7 ayında üretilmiş olan çimentonun yaklaşık olarak yüzde 21,8’lik kısmı ihracata konu oldu. 

TÜRKÇİMENTO tarafından yapılan açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün etkilerinin yoğun şekilde hissedildiği 2020 yılı ilk yarısından sonra, 2021'in ilk yarısında üretim ve iç satışta baz etkisinin de yardımıyla yüksek artış oranlarına...