29 / 03 / 2024

Çin emlak krizi

Çin emlak krizi

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Gökhan Şen, bugünkü köşesinde Çin'in emlak sektöründe yaşanan krizi kaleme aldı. İşte Gökhan Şen'in o yazısı...

Çin'deki emlak krizi büyüyor!

Çin inşaat ve gayrimenkul şirketleri, iflas tehdidi oluşturan likidite sıkışıklığını hafifletmeleri amacıyla alacaklılarıyla müzakere etmek zorunda kalırken, Shimao isimli inşaat şirketi bütün inşaat projelerini satışa sundu.

Çin'de emlak yatırımları ilk 11 ayda geriledi!

Çin ekonomisi Kasım'da, emlak sektöründeki gerileme ve tekrarlayan koronavirüs salgınlarından kaynaklanan aksaklıkların etkisiyle giderek yavaşladı.

Çin'deki emlak krizi bitecek mi?

Çin’de üst düzey yetkililerin gelecek sene için temel hedefleri büyüme baskılarını dengeleme ve ekonomiye istikrar kazandırma oldu. Peki ülkede emlak sektörünü neler bekliyor? Ekonomistler konuya ilişkin konuştu...

Çin emlak krizini sonlandırmak için harekete geçti!

Çinli emlak devi Evergrande'nin yarattığı tedirginliklerin ardından hükümet, emlak sektöründeki borç krizinin yayılmasına engel olmak için harekete geçti. 

Çin'de emlak krizi giderek büyüyor! Dev gayrimenkul şirketi zorda!

Aldığı krediyi ödeyemeyen Çin’in en büyük emlak ve gayrimenkul şirketi olan Country Garden tasfiye dilekçesiyle karşı karşıya... 

Emlak devi için karamsar rapor geldi: Senelerce bekleyecekler!

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor's, Çin'in emlak devi Evergrande alacaklılarının senelerce bekleyebileceğini kaydetti. Söz konusu raporda, küçük ödemelerin bile uzun süreceğine değinildi.

Çin emlak krizine kredi desteğiyle önlem almaya başladı!

Çin, emlak piyasasını istikrara kavuşturmak için ülkenin "beyaz liste" mekanizması kapsamındaki ilk kalkınma kredisiyle birlikte yeni destek tedbirleri uygulamaya başladı.

Çin emlak sektörüne kredi dopingi! Hisseler yükseliyor...

Çin emlak hisseleri, zor durumdaki emlak sektörünü desteklemeyi amaçlayan yeni kredi tedbirlerinin uygulamaya konulmasının ardından yükselişe geçti.

Kredi desteği Çin emlak piyasası için can suyu olacak!

Çin Halk Cumhuriyeti’nin ticari bankaları, borç batağındaki emlak piyasasını canlandırmak için  kredileri artırıyor.

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Çin'in emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co'dan geldi. 

Çin'in emlak piyasası, devlet firmaları tarafından desteklenecek!

Çin'in emlak piyasası, devlete ait ve devlete bağlı geliştiricilerin konut satışlarında ve arazi alımlarında başı çekmesiyle önemli bir konsolidasyona sahne oldu. 

Avrupa'da emlak krizi büyüyor! En büyük emlak şirketi iflas bayrağını çekti! 

Avrupa'da emlak krizi gittikçe büyüyor. Avrupa'nın en büyük emlak şirketlerinden Signa'ya bağlı iki dev emlak şirketi iflas bayrağını çekti. 

Geleceğin emlak trendleri "Yeşil Binalar" olacak...

Günümüz dünyasında çevre bilincinin artması ile beraber, emlak alanında da  yeşil bina trendi hız kazandı. Buna göre, sürdürülebilir mimari ve çevre dostu yapılar geleceğin emlak piyasasının temel varlıkları olacak gibi gözüküyor. Yeni trendler ve haberin ayrıntıları...

Çin, ekonomisini tehdit eden emlak krizine böyle çözüm buldu!

Çin, ekonomisini tehdit eden emlak krizini düzeltmek amacıyla şimdiye kadarki en büyük hamlesini yapmak için harekete geçiyor. Çin emlak krizi için bankaları finansmanı artırmaya çağırıyor.

Çin'in emlak sorunları Goldman Sachs analistlerinin radarında!

Çin'in tüketici harcamalarında son dönemde görülen artış, Goldman Sachs analistlerinin dikkatini çekti. Fakat analistler, ülkenin zor durumdaki emlak sektörü karşısında bu yükselişin sürdürülebilirliği konusunda kuşkularını ifade ediyor.

Çin emlak sektörü hükümetten daha çok destek bekliyor!

Analistler yaptıkları açıklamalarda ülke ekonomisinin önemli bir kısmını oluşturan Çin emlak piyasasının daha da kötüleşmesini önlemek amacıyla daha fazla hükümet desteğine ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Çin'deki emlak krizi: Ev sahipleri ve uluslararası ekonomi ne durumda?

Çin'deki birçok insan, ülkenin en büyük inşaat şirketlerinden bazıları tarafından sunulan ön satış fırsatları aracılığıyla, hala inşa edilmemiş konutları satın almak için ipotekli borçlanma yolunu tercih etti. Ancak, bu şirketlerin karşılaştığı borç sorunları, uluslararası ekonomi için endişe kaynağ

Çin emlak krizi Haberi

Çin emlak krizi

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Gökhan Şen, bugünkü köşesinde Çin'in emlak sektöründe yaşanan krizi kaleme aldı. İşte Gökhan Şen'in o yazısı...

2021 yılının kazananları kürsüsü olsa büyük ihtimalle Çin ekonomisi kürsüde bayrağı dalgalandıranlar arasında olurdu. Türkiye gibi, 2020’yi daralmadan geçiren ve pozitif büyüme kaydeden Çin için asıl hikaye şimdi başlıyor diğer yandan. Çin’in 2021 GSYİH büyümesi beklentileri aşarak %8,1 oldu. Fakat bu büyümeyi 3’e ayırmak gerek.

Yıllık olarak bakınca büyüme gayet yeterli. Son çeyrekteki yavaşlama düşündürücü. Yılın son ayı ise alarm zilleri çalıyor.

Nereden baktığınıza göre değişiyor.

Neden böyle oldu?

Krizden çıkışta devreye giren mali teşvikler, görece gevşek para politikası, küresel toparlanma ile gelen ihracat patlaması ve salgın hastalık ile etkin mücadele gibi kısa vadeli faktörler Asya’yı ayrıştırdı. Asya içinde de Çin olumlu ayrıştı.

Son...