26 / 04 / 2024

Çin hayalet şehri

Çin hayalet şehri

Çin'de popüler bir yerleşim alanı olması beklenirken terk edilen bu bölge şimdilerde böyle görünüyor. Ayda 260 dolara boş bölgeyle ilgilenen Gao ise orada yaşayan tek kişi. Gao burada yalnız değil köpeği de yanında bir kulübede yaşıyor.

Tadilat için başladığı evinin altından 2 bin yıllık yer altı şehri çıktı!

Kayseri'de Mimar Sinan'ın evinin bulunduğu sokakta oturan Mustafa Halıcıoğlu, 5 yıl önce tadilatına başladığı evinin altında 200 metre uzunluğunda 2 bin yıllık yer altı şehri buldu.

Satılık ve kiralık konutlarda fiyat düşürmek için çarpıcı öneri: Yüksek vergi alınmalı! 

Hayalet evler sorunu büyümeye devam ediyor. Dövizdeki hareketlilik, inşaat maliyetlerindeki artışın yanı sıra, kiraya verilmeyip boş tutulan konutlar da sektörde fiyat artışlarını getiriyor. Peki konut fiyatları nasıl düşer? İşte ayrıntılar...

Şehri Mahra satışta! Yeni Proje!

İBF Doğan İnşaat tarafından Kayseri'de inşa edilen Şehri Mahra satışa çıktı. Projede 208 adet bağımsız bölüm yer alacak. İşte projeye ilişkin detaylar...

Konut piyasasındaki ''hayalet ev'' sorunu kiracıları çileden çıkarttı!

Kira artışlarını dizginlemek için getirilen yüzde 25 artış sınırı uygulaması 1 yıl daha uzatılırken, konut piyasasında son zamanlarda sıkça görülen ''Hayalet ev'' sorunu kiracıları çileden çıkarttı. 

Ev sahipleri bu sefer "hayalet ev" diyerek boş bırakıyor! İşte detaylar

500 bin evin boş tutulması İstanbul'da kira fiyatlarının aşırı artmasına neden olan unsurlardan biri. Yatırımcıların, yabancıların veya gurbetçilerin aldığı evler boş tutulduğu için talep sorununu beraberinde getiriyor. Hayalet ev olarak adlandırılan bu evler, kira fiyatlarının artmasına neden oluyo

Kiradaki yüksek artışın nedeni bulundu: Hayalet evler!

Kiraya yüzde 25 zam sınırının getirilmesinden hoşlanmayan, tahliyeden korkan ve piyasanın yükselmesini bekleyen mülk sahipleri evlerini boş tutmaya başladı. Çin ve bazı Arap ülke vatandaşları da kar satışı için evlerini kiralamıyor. Boş tutulan bu 'hayalet evler' ise yeni zamları tetikliyor.

İstanbul’da tam 400 bin ‘hayalet konut’ var! Ev sahipleri evleri boş tutup kira zamlarını bekliyor!

Kiraya yüzde 25 zam sınırından memnun olmayan ve piyasanın yükselmesini bekleyen konut sahipleri konutlarını boş tutmaya başladı. Çin ve bazı Arap ülke vatandaşlarının da hem tatil bir hem kâr satışı için evlerini kiralamadığı, boş tutulan 'hayalet evlerin' yeni zammı tetiklediği belirtildi.

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

TOKİ İstanbul sosyal konut projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ İstanbul ucuz konut hangi ilçelerde yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan TOKİ’ye dair detayları bugün açıkladı. Bu açıklamanın ardından ise Türkiye’nin en çok nüfusa sahip şehri İstanbul’da inşa edilecek konutların sayısı ortaya çıktı.

Şehri Dünya Gıda İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Şehri Dünya Gıda İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Şehri Dünya Gıda İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Maltepe'de yapıldı. 

Vergiden muaf Bitcoin şehri kuruluyor!

Dünya üzerinde kripto para Bitcoin'i yasal ödeme aracı şeklinde onaylayan ilk ülke olan El Salvador'un devlet başkanı Nayib Bukele, vergiden muaf bir Bitcoin şehri inşa edeceğini ve 10 seneik Bitcoin tahvilleri edeceklerini duyurdu. 

İlham Aliyev'den Türk inşaat şirketlerine ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin kardeş şehri olarak nitelendirilen Azerbaycan Şuşa'ya gitti. Burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. İlham Aliyev Türk inşaat şirketlerine ilişkin açıklama yaptı.

Şehri İstanbul Mimari Tasarım Dekorasyon İnşaat Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Şehri İstanbul Mimari Tasarım Dekorasyon İnşaat Hizmetleri Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 20 bin TL sermaye bedeli ile Selim Türkmen tarafından kuruldu.

Çin hayalet şehri Haberi

Çin hayalet şehri

Gao ve köpeği bu yarım kalan inşaatı hırsızlığa karşı korumakla yükümlü. Gao projenin ilk başladığı 2009 yılında burada işe girdi. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, ancak proje durdurulunca hayalet evlere göz kulak olmak da ona kaldı.
 
Projenin yaklaşık 43 milyon dolara mal edilmesi planlanmıştı. Ancak 2011 yılında yerel yönetim politikaları sebebiyle askıya alındı.