16 / 04 / 2024

Çin mermer ihracatı

Çin mermer ihracatı

Temmer Marble Yönetim Kurulu Başkanı, Çin'de mermer ihracatının düşmesinin inşaat sektörünün yavaşlamasından kaynaklandığını kaydetti.

Çin'in inşaattaki teşviği azaltması mermer ihracatını yüzde 25 düşürdü!

Çin hükümetinin inşaat sektörüne verdiği teşvikleri kısması, Türkiye'nin mermer ihracatını tutar bazında yüzde 25 düşürdü.

Çin'de yeni inşaat projelerindeki yavaşlama ihracatı düşürüyor!

Doğaltaş sektörünün en önemli müşterisi olan Çin'de yeni inşaat projelerindeki yavaşlama ihracatı düşürüyor. EMİB Başkanı Kaya: "Çin'deki gerilemenin geçici olacağını umuyoruz" dedi.

Çin'de yeni projelerdeki yavaşlama ihracatı düşürüyor!

Doğaltaş sektörünün en önemli müşterisi olan Çin'de yeni inşaat projelerindeki yavaşlama ihracatı düşürüyor. EMİB Başkanı Kaya: "Çin'deki gerilemenin geçici olacağını umuyoruz" dedi.

Çin'e mermer ihracatında entegre demiryolu formülü!

Arkas Lojistik, Denizli'de alternatif çözümler üretmeye devam ediyor. Forwarding alanında hizmet veren Arkas Lojistik; İzmir'in Alsancak ve Aliağa limanlarına karayoluna alternatif olarak demiryolu ile taşıyor.

Borsa İstanbul’da ihracat oranı yüzde 70’in üzerinde olan şirketler! İşte Şubat 2024 listesi

Borsa İstanbul’da işlem gören ve ihracat oranlarıyla öne çıkan şirketler karlılıklarıyla da dikkat çekiyor. Borsa İzinde X Sosyal medya hesabından ihracat oranı yüzde 70’in üzeride olan şirketlerin listesini paylaştı.

İnşaat malzemeleri ihracatı kasım ayında 60 milyon dolar azaldı

Türkiye’nin inşaat malzemeler ihracatı, 2023 senesi Kasım ayında 2,39 milyar dolar oldu. Kasımda bir önceki aya kıyas ile 60 milyon dolarlık azalma gösteren ihracat, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 6,8 düştü. İşte haberin detayları...

Türkiye'ye petrol ihracatı için tarih verildi

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani, Irak’tan Türkiye’ye petrol ihracatının yeniden yapılması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), petrol firmaları ve Türkiye ile anlaşma sağlanacağını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

İMSAD resmen duyurdu: Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 29,59 milyar oldu!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi eylül ayı sonuçlarına göre ihracat, 2,65 milyar dolara yükselirken, yıllık  inşaat malzemesi ihracatı ise 29,59 milyar oldu.

Yıllık inşaat malzemeleri ihracatı 29,86 milyar dolar!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi ağustos ayı sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre inşaat malzemeleri ihracatı 2,63 milyar dolar oldu.

Toyka İnşaat İhracat İthalat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Toyka İnşaat İhracat İthalat Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Adem Kaynar ve Sefa Toy ortaklığında kuruldu.

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

Nisanur İnşaat Mermer Makina Tekstil Kereste İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nisanur İnşaat Mermer Makina Tekstil Kereste İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Nisanur Aşcı tarafından kuruldu.

Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi Temmuz 2023 sonuçlarına göre, yıllık (son 12 aylık) inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar şeklinde oldu.

2028 yılı için rekor hedef! Gıda ve tarımda ihracat 50 milyar dolar olacak!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, geçen yıl 27 milyar dolarlık gıda ve tarım ürünü ihraç edildiğini belirterek, “2028 için gıda ve tarım ihracatını 50 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Doğu Akdeniz’den rekor somon ihracatı!

Doğu Karadeniz’in somon ihracatı istatistikleri açıklandı. Bu kapsamda, ocak-temmuz döneminde gerçekleştirilen Türk somonu ihracatı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 97 artışla beraber 91 milyon 428 bin 514 dolara ulaştı.

Plastik sanayicileri: İhracatı artırmak için katma değerli üretim kredilerle desteklenmelidir!

Pazar daralmasına rağmen plastik sektörünün, makine teknolojisine yatırım yapmaya devam ettiğini belirten PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, “Büyümenin sürdürülebilir olması için ihracat odaklı katma değerli üretim, uygun krediyle desteklenmeli” dedi.

İnşaat malzemesi ihracatı Mayıs'ta 2,54 milyar dolara yükseldi!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’ne göre, inşaat malzemesi sanayi ihracatı Mayıs'ta 2,54 milyar dolara yükseldi. 

Çin mermer ihracatı Haberi

Çin mermer ihracatı

ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşı ve Çin ekonomisinin yavaşlaması Türkiye’nin ihracatını olumsuz etkiliyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, Türkiye’nin Çin’e ihracatı 2019’un ilk 8 ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 15.7 gerileyerek 1 milyar 972 milyon dolardan 1 milyar 662 milyon dolara düştü. Gerilemede, Türkiye’nin Çin’e ihracatının lokomotifleri olan mermer, krom ve borat sektörleri başta yer aldı.
 
Cumhuriyet'ten Emre Deveci'nin haberine göre Türkiye İstatistik Kurumu’na göre, bu yılın ilk 7 ayında Türkiye’nin Çin’e mermer ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15.7’lik düşen 388 milyon dolara, krom ihracatı yüzde 34.3 düşüşle 98 milyon dolara, borat ihracatı yüzde 35 düşüşle 48 milyon dolara düşüş gösterdi.

Çin’e mermer ihracatı yapan firmalardan Temmer Marble Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya,...