07 / 05 / 2024

çin ticaret hacmi

çin ticaret hacmi

Çin ve Güney Kore arasındaki ticaret hacmi bu yıl ocak-mayıs arasındaki 5 aylık süreçte, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,8 artarak 709,65 milyar yuan (yaklaşık 115,24 milyar ABD doları) olarak gerçekleşti...

İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı! Fahiş fiyatla ekmek satan 822 işletme tespit edildi!

Fahiş fiyatlarla ekmek satışı yapan işletmeler İstanbul Valiliğinin kıskacına takıldı. Valilik  822 işlenmenin tespit edildiğini ve ceza almaları için Ticaret Bakanlığına gönderildiğini bildirdi.

ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 100 milyar dolara çıkabilir!

ABD'nin Küresel Piyasalardan Sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Venkataraman, ABD ile Türkiye arasındaki ticaretin katlanarak büyümesi için ciddi bir fırsat gördüklerini belirterek, 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmi büyüyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşit ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bolat, söz konusu görüşmeye ilişkin, "Irak ile olan ticaretimizi çeşitlendirerek artırmak konusunda önceliklerimizi ifade ettik" şeklinde konuştu.

Fiyatlar yüzde 160 arttı! Zeytinyağı için Ticaret Bakanlığından flaş hamle!

Zeytinyağı üretiminde iklim şartları ve böceklenme yüzünden ciddi bir düşüş yaşandı. Yurt içinde fiyatları fırlayan zeytinyağı için Ticaret Bakanlığı'ndan hamle geldi. Yurt dışına satışı düşürmeyi hedefleyen Bakanlık, zeytinyağı ihracatında kilogram başına 20 cent vergi uygulama kararı aldı.

İkinci elde fiyat kısıtlaması başladı! Bazı galericiler yasağa uymadı

İkinci el araç satış fiyatının sıfır liste fiyatından fazla olmasının önüne geçmek için Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bu kapsamda ikinci elde fiyat kısıtlaması başlattı.  

Türk lirasıyla dış ticaret hacmi 2023'ün ilk yarısında 349,5 milyar TL'yi buldu!

Türk Lirası ile gerçekleştirilen dış ticaret hacmi, 2023 yılının ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 129,3 arttı ve 349 milyar 488 milyon TL'ye ulaştı.

Türk Lirası ile dış ticaret hacmi yüzde 139 arttı!

Türk lirasıyla yapılan dış ticaret hacmi 2023'ün 5 aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 138,8 yükselerek 287 milyar 59 milyon liraya çıktı.

Avrupa Birliği'nden yenilik! Gümrüklerde reform planı kapsamında bakın ne olacak?

Avrupa Birliği’nin yeni bir kurum ve veri merkezi kurma planlarını yapmasıyla gündem oldu. Bu planların , artan ticaret hacmi karşısında gümrük denetimlerini daha da etkinleştirmek ve bürokratik işlemleri minimize etmek amacıyla yapıldığı biliniyor.

Ev sahiplerinin fahiş kirada yeni oyunu akıllara durgunluk verdi!

Fahiş kira fiyatlarına karşı önlem almak için Ticaret Bakanlığı harekete geçince konut sahipleri de boş durmadı. Kira fiyatlarını yükseltmek amacıyla akıllara durgunluk verecek yöntemlere başvuran ev sahiplerinin yeni yöntemi ifşa oldu.

Türk lirasıyla dış ticaret hacmi 2023'ün ilk çeyreğinde 163,5 milyar TL'ye ulaştı!

Türk lirasıyla yapılan dış ticaret hacmi 2023'ün ilk çeyreğinde, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 141,6 arttı ve 163 milyar 491 milyon TL şeklinde hesaplandı.

ABD- Çin ticaret savaşlarında gerginlik büyüyor! Huawei'ye ihracat lisansı iptali

Biden yönetimi, ABD şirketlerinin çoğu ürünü Çinli Huawei'ye ihraç etmesi için lisans iznini durdurdu.

E-ticarette başarının sırları! E-ticaret yapmak isteyen girişimcilere 8 maddelik yol haritası!

E-ticaret hacmi geçen yıl ikiye katlanarak 700 milyar liraya ulaştı. Bu büyüme trendi genç girişimcilerin de iştahını kabartıyor ancak e-ticaretin de bazı kuralları var. Neyi, nasıl, ne şekilde yapmak gerektiğini bilmekte yarar var. İşte, öneriler…

Türkiye, internet üzerinden alışverişi sevdi! İşte 6 ayda harcanan rakam!

Türkiye'nin e-ticaret hacmi 2022 yılının ocak - haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 116 artarak 348 milyar liraya yükseldi.

çin ticaret hacmi Haberi

çin ticaret hacmi


Çin ve Güney Kore arasındaki ticaret hacmi bu yıl ocak-mayıs arasındaki 5 aylık süreçte, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,8 artarak 709,65 milyar yuan (yaklaşık 115,24 milyar ABD doları) olarak gerçekleşti.


Çin Gümrük İdaresi'nin verilerine göre, ocak-mayıs döneminde Çin'in Güney Kore'ye ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,6 artarak 250,99 milyar yuana yükseldi. Aynı dönemde Güney Kore'den Çin'e yapılan ithalatın ise yüzde 0,8 yükseldiği ve 458,66 milyar yuan olduğu kaydedildi. 


Güney Kore hali hazırda Çin'in altıncı büyük ticaret ortağı ve üçüncü büyük ithalat kaynağı konumunda bulunuyor. 


Çin ve Güney Kore arasındaki ticaret hacminin büyük bölümünü ticaret ve ham madde ithalatı oluşturuyor. Asya'nın en büyük ekonomilerinden Çin ve Güney Kore, 2012 yılında serbest ticaret anlaşması müzakerelerine başladı ve şu ana kadar...