26 / 04 / 2024

çin ticaret savaşı

çin ticaret savaşı

Bloomberg yazarı Andrew Browne, Çin'in ABD Başkanı Donald Trump'a karşı ticaret savaşını kazanmayı başardığını öne sürdü.

İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı! Fahiş fiyatla ekmek satan 822 işletme tespit edildi!

Fahiş fiyatlarla ekmek satışı yapan işletmeler İstanbul Valiliğinin kıskacına takıldı. Valilik  822 işlenmenin tespit edildiğini ve ceza almaları için Ticaret Bakanlığına gönderildiğini bildirdi.

Fiyatlar yüzde 160 arttı! Zeytinyağı için Ticaret Bakanlığından flaş hamle!

Zeytinyağı üretiminde iklim şartları ve böceklenme yüzünden ciddi bir düşüş yaşandı. Yurt içinde fiyatları fırlayan zeytinyağı için Ticaret Bakanlığı'ndan hamle geldi. Yurt dışına satışı düşürmeyi hedefleyen Bakanlık, zeytinyağı ihracatında kilogram başına 20 cent vergi uygulama kararı aldı.

İkinci elde fiyat kısıtlaması başladı! Bazı galericiler yasağa uymadı

İkinci el araç satış fiyatının sıfır liste fiyatından fazla olmasının önüne geçmek için Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bu kapsamda ikinci elde fiyat kısıtlaması başlattı.  

Ev sahiplerinin fahiş kirada yeni oyunu akıllara durgunluk verdi!

Fahiş kira fiyatlarına karşı önlem almak için Ticaret Bakanlığı harekete geçince konut sahipleri de boş durmadı. Kira fiyatlarını yükseltmek amacıyla akıllara durgunluk verecek yöntemlere başvuran ev sahiplerinin yeni yöntemi ifşa oldu.

İhracatçılardan AB Yeşil Mutabakatı uyarısı! İklim diplomasisi ticaret savaşına mı dönüşüyor?

İhracatçılar AB Yeşil Mutabakatının ticaret savaşına dönüşmesinden endişeli. Konuya ilişkin endişelerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği’nin Serbest Ticaret Anlaşmasına çevrilmesini istiyor.

ABD- Çin ticaret savaşlarında gerginlik büyüyor! Huawei'ye ihracat lisansı iptali

Biden yönetimi, ABD şirketlerinin çoğu ürünü Çinli Huawei'ye ihraç etmesi için lisans iznini durdurdu.

Bu haberi duyan emekliler ve emekli olacaklar bayram edecek! Emekliye 10 bin TL’yi aşan para verilecek!

Bankalarda emekli maaşları için promosyon savaşlarının kızışması emekliye yaradı. Bankalar hem eski emekliler hem de EYT kapsamında yeni emekli olacakları sevinçten adeta havalara uçuracak paralar teklif ediyor…

Yeni ticaret savaşları 'hurda'dan çıkacak

Yeşil ekonominin öne çıkması ve karbon salınımı hedefleri doğrultusunda hurdanın kıymete bineceği ve hurda ihracatçısı ülkelerden kaynaklı arz sıkıntısı yaşanabileceği belirtilirken, Türkiye'nin bu senaryoya hazırlanması gerektiği belirtiliyor.

Bakan açıkladı! İhracatçıya 30 milyon TL'ye kadar kredi imkanı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatçıların finansman yükünü ortadan kaldırmak için Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Türk Eximbank ve İhracatı Geliştirme AŞ'nin katılımıyla birlikte prefinansman ve teminata yönelik bir model geliştirdiklerini açıkladı.

Bankaların emekli promosyon savaşı bitmiyor! Çıta 8 bin TL’ye dayandı! Koşan alıyor!

Emekli promosyon yarışı bitmek bilmiyor. Bankalar emeklileri, kendi bünyesine katmak için promosyon savaşlarına devam ediyor. İşte detaylar!

10 yıllık davada son karar verildi! Lübnanlı aile 3 milyar TL'lik mirasın hak sahibi oldu!

İstanbul İstinye‘de Lübnanlı armatör dedelerinden miras kalan yaklaşık 40 bin metrekare arazi için hukuk savaşı veren Cheeba ve Jaroud aileleri mirasçı olduklarına dair 10 sene önce açtıkları dava sonuçlandı. Lübnanlı aile 3 milyar liralık mirasın hak sahibi oldu.

Söylentisi yetti! Marketlerde 70 lira olan ürünler 35 liraya düştü

Tüketicilerin fahiş fiyatlara karşı önlem alması için Ticaret Bakanlığı’nın mobil uygulamasını kullanması öneriliyor. Son günlerde marketlerde dijital takip sisteminin geleceği söylentisi market reyonlarındaki ürünlerin fiyatlarının yarı yarıya düşmesine neden oldu.

Bakanlık sahte indirimler için düğmeye bastı! Sözde indirimler bakın nasıl oluyor?

Milyonlarca vatandaşı bıktırma noktasına getiren sözde indirim kampanyalarına dur demek için Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Artık bir ürünün indirimi son 30 gün içindeki en düşük fiyat üzerinden yapılacak. Sahte yorum ve puanlama yapılması durumunda engelleme olacak.

çin ticaret savaşı Haberi

çin ticaret savaşı

Bloomberg yazarı Andrew Browne, yeni yazısında Çin ile ABD arasında yaşanan ticaret savaşına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Pekin'in, Trump'ın göreve geldiği andan kısa süre sonra başlayan ticaret savaşı boyunca ABD liderini neredeyse her adımda alt etmeyi başardığını yazan Browne, Çin'in ABD ile dış ticaretteki fazlalığın Trump göreve geldiği günden bu yana yüzde 25 artarak 300 milyar doları geçtiğine dikkat çekti.

İkinci çeyrekte, 2019'un aynı dönemine göre yüzde 3.2 büyüyen Çin ekonomisine işaret eden gazeteci, ABD ekonomisinin aynı dönemde yüzde 32.9 daraldığını hatırlattı.

Yazısında ayrıca Çin para birimi yuanın 8 haftadır üst üste güçlendiğini kaydeden Browne, bunun Şubat 2018'den bu yana en uzun süreli bir dönem olduğunu belirterek, doların son zamanlarda zayıflamaya başladığını ifade etti.

Sputniknews'de yer alam habere göre; tüm bunların arkasında, yine Çin'in...