16 / 04 / 2024

Çinde konut fiyatları arttı

Çinde konut fiyatları arttı

Çin Ulusal İstatistik Bürosu, Mayıs'ta bir önceki aya göre konut fiyatlarının 70 şehrin 60'ında yükseldiğini bildirdi. Açıklamada söz konusu 70 kent arasında 4'ünün fiyatının da düştüğü yer aldı.

Çin’de Ekim ayında konut fiyatları arttı!

Ekim ayında Çin’deki yeni konut fiyatlarında güçlü artış yaşandı.Çin’de yeni konutlar için fiyat artışları Ekim’de hızlandı.

Konut piyasasında tehlike çanları çalıyor! 56 ülke arasında konut fiyatlarında en çok artış Türkiye'de oldu!

İnşaat Mühendisi Turgut Hamzaçebi, ülke genelinde inşaat sektörünün önemine değinerek 56 ülke içinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı. 

Avro Bölgesi'nde konut fiyatları yüzde 0,9 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde konut fiyatları 2023 yılının ilk çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,9 oranında düşüş gösterdi.

Konut fiyatları resmen uçtu! Amerika'da ev almak İstanbul’da ev almaktan daha kolay!

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) konut enflasyonunu aylık yüzde 4,19 şeklinde açıkladı. Söz konusu bu artıştan sonra gözler de yeniden konut fiyatlarına çevrildi. Son bir sene içinde fahiş derece artan konut fiyatları, adeta yurt dışındaki ev fiyatlarını geçti.

TÜİK emlak piyasası verilerini paylaştı! Konut fiyatları uçunca kimse ev sahibi olamıyor!

Türkiye genelinde konut satışlarının azalması, TÜGEM Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Koçak tarafından vurgulandı. Koçak, son 1,5-2 yıl içinde konut fiyatlarında önemli bir artış olduğunu belirtti.

Avrupa'da konut fiyatları yüzde 1,5 düştü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2022'ninson çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,5 düşüş gösterdi.

Almanya’da konut fiyatları 12 yılın ardından ilk defa düştü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Almanya’da konut fiyatları 2022 yılının son çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 3,6 geriledi ve 2010’dan beri ilk defa düştü.

Konut fiyatları artıyor! İstanbul'da 'fay' hattından kaçışlar başladı!

Deprem korkusu sebebiyle İstanbullular şehir içinde “göç” etmeye başladı. Zemini kötü ve yapı stoku eski mahallelerden kaçışlar hızlandı. “Zemini sağlam” denilen ilçelerde de konut fiyatları yükseldi...

İngiltere'de konut fiyatları gelecek 2 senede yüzde 9 artacak! 

İngiltere'de konut fiyatlarının gelecek 2 sene içinde ortalama yüzde 9 oranında gerilemesi bekleniyor. İşte ayrıntılar...

AB ülkelerinde konut fiyatları yüzde 9,9 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2022 yılının 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 9,9 artış gösterdi.

"Konut fiyatları yükselmeye devam edecek"

İnşaat maliyetlerinin 1 yıl içinde yüzde 300 arttığını ifade eden Aziz Torun, konut fiyatlarının düşmeyeceğini aksine yükselmeye devam edeceğini söyledi.

Fiyat İstikrarı Komitesi, enflasyon ve konut fiyatlarını masaya yatırdı! Önlem alınacak!

Fiyat İstikrarı Komitesinin 6'ncı toplantısı dün Bakan Nebati'nin önderliğinde gerçekleşti. Toplantıda enflasyon ve konut fiyatları masaya yatırıldı. İşte ayrıntılar...

Türkiye konut fiyatlarında zirvede! Son bir yılda fiyatlar yüzde 110 arttı!

2022 yılının ilk çeyreğinde Türkiye, konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği ülke oldu. Peki Türkiye'de kiralık ve satılık ev fiyatları ne kadar arttı? Diğer ülkelerde konut fiyatları ne kadar yükseldi? İşte ayrıntılar...

Almanya'da konut fiyatlarındaki rekor artışta balon endişesi!

Almanya'da sık sık gündeme gelen konut fiyatları 2021 yılının son çeyreğinde bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 12,2 artış gösterdi. Söz konusu bu artış balon endişelerini de beraberinde getirdi.

Çinde konut fiyatları arttı Haberi

Çinde konut fiyatları arttı

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından yapılan açıklamada, Mayıs'ta bir önceki aya göre konut fiyatlarının 70 şehrin 60'ında yükseldiği bildirildi. Açıklamaya göre, söz konusu 70 kent arasında 4'ünün fiyatı düşüş gösterirken, konut fiyatlarının en fazla yükseldiği kent Şencen oldu. Çin'in güneyinde yer alan Şencen'de yeni konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre Mayıs ayında yüzde 54 artış kaydetti. Ülkenin en büyük kentlerinin başında gelen Şanghay, Pekin ve Guangcu'da aynı dönemde fiyat artışları sırasıyla yüzde 33, yüzde 21 ve yüzde 19 olarak gerçekleşti. Çin'in kuzeydoğusunda yer alan Cincu'da ise konut fiyatları en sert düşüşü göstererek yüzde 3.2 azaldı.



Yeni...