25 / 04 / 2024

Colliers International gayrimenkul raporu

Colliers International gayrimenkul raporu

Colliers International Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu 2018 ikinci yarı raporu yayınlandı. Raporda 2018 yılı ikinci yarısında ofis piyasası değerlendirmesi yer aldı.

Uluslararası gayrimenkul şirketinden büyük hamle! 3 ayda 2 büyük AVM'yi sattı!

Uluslararası ticari gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield | TR International, Ankara ve Konya'da yer alan AVM'lerin paylarını 3 aylık süreçte satışını gerçekleştirdi. 

İnternational Arsa Proje Geliştirme Ve Gayrimenkul Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İnternational Arsa Proje Geliştirme Ve Gayrimenkul Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İshak Uzun tarafından kuruldu.

Hakan Bucak'tan yeni gayrimenkul şirketi! 

Mars International, Mars Internatıonal Gayrimenkul Anonim Şirketi'ni kurdu. İşte yeni şirket ile ilgili tüm detaylar...

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...

Power İnternational Gayrimenkul Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Power İnternational Gayrimenkul Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Gofranul Hakue tarafından kuruldu.

Salespro İnternational Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Salespro İnternational Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Konstantın Stafeev tarafından kuruldu.

Mega İnternational Gayrimenkul Ve Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi Kuruldu!

Mega İnternational Gayrimenkul Ve Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi Avcılar’da  Vedat Ağaoğlu  tarafından kuruldu.

Tameer International Gayrimenkul Danışmanlık İthalat Ve İhracat Anonim Şirketi kuruldu!

Tameer International Gayrimenkul Danışmanlık İthalat Ve İhracat Anonim Şirketi Şişli'de Bıju Chandran ve Frederic N. Randrıamora ortaklığında kuruldu.

Baga İnternational Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Baga İnternational Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi Maltepe'de Nermin Kaya tarafından kuruldu.

Peridot İnternational Gayrimenkul Dış Ticaret Ve Turizm Otelcilik Limited Şirketi kuruldu!

Peridot İnternational Gayrimenkul Dış Ticaret Ve Turizm Otelcilik Limited Şirketi Maltepe'de Cengizhan Güngör ve Muhammet Sahil Durmuş ortaklığında kuruldu.

Sahara International Gayrimenkul Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Sahara International Gayrimenkul Ticaret Sanayi Limited Şirketi Esenyurt'ta Niyazi Güneş tarafından kuruldu.

Rmk İnternational Gayrimenkul Ticaret Ve Denizcilik Limited Şirketi kuruldu!

Rmk İnternational Gayrimenkul Ticaret Ve Denizcilik Limited Şirketi Üsküdar'da Avas Gayrimenkul Yatırım ve Danışmanlık Limited tarafından kuruldu.

Gayrimenkul sektöründe 2021'in ikinci yarısında neler yaşandı?

Colliers International tarafından Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu 2021 – İkinci Yarı Raporu yayınlandı. Peki 2021 yılında gayrimenkul sektöründe neler yaşandı? İşte Colliers International tarafından hazırlanan Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu 2021 – İkinci Yarı raporu...

Colliers International gayrimenkul raporu Haberi

Colliers International gayrimenkul raporu

FED’in 2019 yılı ilk toplantısında faiz artırımlarına ara vereceği sinyali vermesiyle Türkiye’nin de aralarında olduğu gelişmekte olan ülkeler üzerindeki sermaye çıkışı baskısının hafiflemesi beklenmektedir.

Dünya Bankası Türkiye Ekonomik Görünüm Raporu’na göre Türkiye’nin 2018 yılı itibariyle yıllık olarak zincirlenmiş hacim endeksine göre %3,5 oranında büyümesi beklenmektedir. Büyüme oranının 2019 yılında yavaşlayarak %1,6 oranında; 2020 yılında ise ivme kazanarak %3 seviyesinde olması beklenmektedir. 

Fitch tahminlerine ve TCMB bankası tarafından yapılan Şubat 2019 anketine göre 2019 yılında TL’nin ABD Doları karşısında değer kaybının yavaşlaması beklenmekte olup 2019 yılsonu ABD Doları kuru tahmini 5.90
seviyesindedir.

2018 Ekim ayı itibarıyla son 15 yılın en yüksek seviyesi olan %25.2 seviyelerine yükselen enflasyon, takip eden aylarda düşüş eğilimine girerek 2018 yılını %20.3 oranında kapatmıştır. 2019 yılında döviz kurunun
enflasyon...