19 / 04 / 2024

Covid 19 ABD emlak piyasasını nasıl etkiledi

Covid 19 ABD emlak piyasasını nasıl etkiledi

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 sonrası, ABD emlak piyasası yavaşlama yaşasa da hareketliliğini kaybetmedi. Kalabalık ev tanıtımları yerini sanal gezintiye bırakıyor, evlerin satışta kalma süresi uzuyor. Yine de yatırımcıların gösterdiği güven sayesinde alım satımlar sürüyor. 

Almanya'da kira krizi büyüyor! Kira gideri hane gelirinin yarısına yaklaştı!

Almanya'da yaşayan vatandaşlar, COVID-19 pandemi döneminden bu yana kiralarını ödemekte zorlanıyor.  Vatandaşların konuta harcadıkları para hane gelirlerinin neredeyse yarısına ulaştı.

Rağbet düşünce Xiaomi'nin geliri de %18,9 düştü! 

Xiaomi Corp, ekonomi COVID-19 salgınından kurtulurken bile akıllı telefonlara yönelik tüketici talebinin zayıf kalması nedeniyle Çarşamba günü üç aylık gelirinde %18,9 düşüş bildirdi.

AYM'den kritik karar! Pandemide kesilen para cezaları iade edilecek!

Anayasa Mahkemesi Covid-19 pandemi döneminde uygulanan idari para cezalarının geri ödenmesine karar verdi.

Çin verileri, ekonomik toparlanmanın hızının tükendiğini gösteriyor

Çin'in Nisan sanayi üretimi ve perakende satış büyümesi tahminlerin altında kaldı, bu da ekonominin ikinci çeyreğin başında ivme kaybettiğini ve politika yapıcılar üzerindeki Covid-19 sonrası sallantılı bir toparlanmayı destekleme baskısını yoğunlaştırdığını gösteriyor.

THY, 2022 yılı net kârını açıkladı! 2.7 milyar dolar...

Türk Hava Yolları (THY), Covid-19 pandemisi sonrası talepteki güçlü toparlanmayla birlikte 2022 senesi net 2.7 milyar dolar kar ile tamamladı.

Ödeme sistemlerinde akıllara durgunluk veren yenilikler! Nakit devri kapandı, artık ödemeleri böyle yapacaksınız!

Covid-19 salgını, e-ticaretteki büyüme ivmesi ve değişen tüketici davranışları, dijital ödeme pazarının da hızla büyümesini beraberinde getirdi. 2023 yılında da pazarın yeni teknolojiler ve platformlar ile daha da büyümesi bekleniyor.

Çin’de büyük sıkıntı yaşayan teknoloji devi Apple hangi ülkeyi seçti?

Dünya teknoloji devi Apple, Çin’de 3 yıldır yaşanan sıkıntılardan dolayı başka bir ülkeye odaklandı. Uzun yıllardır üretimini Çin’de yapan dünya devi Apple, Covid-19 nedeniyle yaklaşık 3 yıldır sıkıntı yaşadığı Çin’den bakın hangi ülkeyi hedefine aldı?

Gözler hem yurt içi hem de küresel piyasalarda olacak! Çin’den müjdeli haber geldi!

Covid-19 salgını nedeniyle yaklaşık üç yıldır kapılarını dünyaya kapatan ve hem kendi ekonomisi hem de dünya ekonomilerini büyük bir tedirginlik ve çıkmaza sürükleyen Çin’den nihayet müjdeli haber bugün geldi!

Küresel piyasalar bu haberi dört gözle bekliyor!

Yeni yılın ilk işlem haftasında Çin’dek Covid-19 vakalarıyla endişeli bir seyir izleyen küresel piyasalar, önümüzde hafta için de gözünü ABD’ye çevirecek.

O cezalar tamamen silinecek! Ödemeden bakın! Başvuru yapmaya gerek var mı?

Covid-19 salgını döneminde kısıtlama kararlarını ihlal edenlere verilen para cezalarının iptal edilmesi işleminin nasıl uygulanacağı belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayınladığı tebliğe göre, söz konusu cezalar vatandaşların başvurusuna gerek kalmadan ilgili idareler tarafından silinecek.

İstanbul’dan rekor üstüne rekor! 10 ayda yüzde 59 arttı

Covid-19 salgını nedeniyle uzun süre kısıtlanan hava yolu taşımacılığı, normalleşme süreci ile birlikte adeta coştu. İstanbul’daki havalimanlarından 10 ayda 78 milyon 985 bin 829 kişi uçtu.

Fiyatlar arttı, özel hastanelere gidiş azaldı!

Covid -19 pandemisinin etkilerinin azalması ve kısıtlamaların da kalkmasıyla birlikte hastaneye gitmeye çekinen insanlar yeniden sağlık kuruluşlarına başvurmaya başladı.

Apple'da sızıntı! iPhone 14 tanıtım tarihi ortaya çıktı! 

Apple’ın yaz sonunda düzenlemeyi planladığı etkinliğine artık sayılı bir zaman kaldı. Covid 19 pandemisi nedeniyle getirilen kısıtlama ve yasakların da kalkmasıyla birlikte etkinliğin Eylül ayında fiziksel ortamda düzenlenmesi bekleniyor. Peki iPhone 14'ün tanıtımı ne zaman yapılacak? İşte iPhone 14

Covid 19 ABD emlak piyasasını nasıl etkiledi Haberi

Covid 19 ABD emlak piyasasını nasıl etkiledi

Covid-19 tüm dünyada olduğu gibi ABD’de de hayatı olumsuz etkiledi. Virüsün, sağlıkla ilgili doğurduğu sonuçlar bir tarafa; ekonomi üzerindeki etkileri için halen tam bir öngörü bulunmuyor. En önemlisi de, tahmin edildiği üzere, iş yapış şekillerimizi baştan belirlememize neden oluyor. Ben de size Covid-19’un ABD’deki iş hayatını ve emlak sektörünü nasıl etkilediğini özetlemek istiyorum. 

Bildiğiniz gibi, ABD’nin federal devlet yapısı nedeniyle, kanun, kural ve toplumsal beklentiler eyaletten eyalete değişiyor. Ancak Covid-19 ile ilgili olarak bütün eyaletler aşağı yukarı benzer uygulamalara gidiyor. Bireylere ve iş hayatına her sektörde farklı kısıtlamalar getirildi ve yenileri de yolda... Genel olarak işletmeler ‘gerekli’ ve ‘gerekli-olmayan’ (essential ve non-essential) olarak ikiye ayrıldı. Gerekli işletmelerin de bazı hizmetleri durduruldu. Mesela restoranlar kapatılmadı ama sadece paket servis yapabiliyorlar. 

Emlak piyasasında...