20 / 04 / 2024

d-100 karayolu yeşil yol

d-100 karayolu yeşil yol

Yeşil Yol Projesi kapsamında, ulaşıma kapatılacak kent merkeziden geçen D-100 karayolunun 9,5 kilometrelik bölümde, şehrin ortasında yeşil bir kuşak oluşturulacak.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

 ‘Dirençli Şehirler’ temasıyla düzenlenecek Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi, 8 Kasım’da!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) ev sahipliğinde T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle her yıl sürdürülebilirliğin önemini vurgulamak için düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’, 8 Kasım’da Hilton Bosphorus İstanbul'da gerçekleşecek.

ŞOK’ta yüzlerce indirim bir güne sığdı! Yeşil zeytin 27 TL’ye, pilavlık pirinç 17 TL’ye, borcam tencere 100 TL’ye düştü!

ŞOK’un 4 Mayıs tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi resmi internet sitesinden paylaşılırken yeşil zeytin 27 TL’ye, pilavlık pirinç 17 TL’ye, borcam tencere 100 TL’ye düştü. İşte ŞOK 4 Mayıs 2023 fiyat listesi...

GYODER'in LEED Yeşil Bina semineri 19 Haziran'da gerçekleştirilecek!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen LEED yeşil bina semineri 19 Haziran'da online olarak ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

Pendik D-100 Karayolu ile sahil arasındaki bölüme ilişkin plan askıda!

Pendik İlçesi, D-100 Karayolu ile Sahil Arasında Kalan Kısma ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli plan askıya çıkarıldı.

Binali Yıldırım: İstanbul'a yeşil koridorlar açacağız!

İstanbullunun hayatını kolaylaştıracak pek çok projesi bulunan Binali Yıldırım’ın en heyecan veren projelerinin başında ise kentte açmayı düşündükleri ‘yeşil koridorlar’ geliyor

Pendik D-100 Karayolu ile Sahil arasındaki kısma ilişkin plan tadilatı askıda!

Pendik D-100 Karayolu ile Sahil arasındaki kısma ilişkin hazırlanan imar planı tadilatı askıya çıkarıldı..

Yeşil Land Turizm Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşil Land Turizm Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile A. Saad Bashkel ve Anas Aldroobı ortaklığında kuruldu. 

Altensis 100 projeye yeşil kimlik kazandırdı!

Türkiye’de son 10 yılda sürdürülebilirlik ve çevre dostu binalar yaklaşımının gelişmesi adına pek çok ilke imza atan Altensis, bugüne kadar 100 ayrı projenin uluslararası çevre dostu sertifikası almasını sağlayarak binalara yeşil kimlik kazandırdı.

Pendik D-100 Karayolu ile sahil arası imar planı askıda!

İstanbul Pendik İlçesi, D-100 Karayolu ile Sahil Arasında Kalan Kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı askıya çıkarıldı...

Kentsel dönüşümde yeşil bina kriterleri önemli!

Altensis kurucu ortağı Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada binalarda etkin bir sürdürülebilir yağmur suyu yönetimi yapılmasının şebekenin yükünü en az yüzde 20 azaltacağını, bunun yolunun da kentsel dönüşümde yeşil bina kriterlerini uygulamak olduğunu belirtti.

Yeşil Yol Projesi ile D-100 karayolu şehrin dışına çıkarılıyor!

Yeşil Yol Projesi kapsamında, ulaşıma kapatılacak kent merkeziden geçen D-100 karayolunun 9,5 kilometrelik bölümde, şehrin ortasında yeşil bir kuşak oluşturulacak.

Yeşil Bakış Kısa Film Yarışması'nı 5 kişilik jüri değerlendirecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın düzenlediği Yeşil Bakış Kısa Film Yarışması'nın değerlendirmesini 5 kişiden oluşan jüri heyeti yapacak.

d-100 karayolu yeşil yol Haberi

d-100 karayolu yeşil yol

Bolu Belediyesi tarafından hayata geçirilecek projeyle ile ulaşıma kapatılacak D-100 karayolunun 9,5 kilometrelik kesimi "yeşil yol" olacak.


Belediye tarafından gerçekleştirilen "Yeşil Yol Projesi" ile D-100 karayolu kentin dışına çıkarılacak, şehrin ortasında yeşil bir kuşak oluşturulacak. Proje kapsamında D-100 karayolu üzerinde kentin giriş ve çıkış noktaları arasında yer alan bölüm trafiğe kapatılarak, bir yaşam merkezine dönüştürülecek.



9,5 kilometre uzunluğunda 80 metre genişliğinde 

Projeyle, şehrin ortasında 9,5 kilometre uzunluğunda 80 metre genişliğinde yeşil bir koridor oluşturulacak.


Yeşil bir cazibe hattına dönüştürülecek bölgede park, eğlenme, dinlenme, spor mekanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, alışveriş ve sanat merkezleri gibi farklı alanlar da yer alacak.



Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Proje şehrin tam ortasında bu kadar uzunlukta bir rekreasyon alanı oluşturması açısından da dünyada...