19 / 04 / 2024

Sincan'da 1 milyonluk yeşil dönüşüm!

Sincan'da 1 milyonluk yeşil dönüşüm!

Sincan Belediyesi, büyük çoğunluğunu Hazine’den tahsis ettiği 1 milyon metrekarelik alanda yeşil dönüşüm işlemi yapacak. Başkan Ercan 5 ayrı proje ile insanların Sincan’a gelmesi için sebep oluşturduklarını dile getirdi. 



Sincan Belediyesi, kentte adeta yeşil dönüşüm atağı başlattı. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Belören, Zir Vadisi, At Deresi, Temelli Göleti,  Ankara  Çayı projeleri ile ilçeye 1 milyon metrekarelik yeşil alan kazandıracaklarını söyledi. 

Sabah Gazetesi'nden Aykut Gören'in haberine göre çoğunluğu Hazine arazisinde bulunan projelerle ilgili çalışmaların sürdüğünü dile getiren Ercan, "Önceden insanlar neden Sincan'a gideyim diyordu. Şimdi can atacaklar. Biz insanların Sincan'a gelmesi için nedenler oluşturuyoruz" dedi. İşte Başkan Murat Ercan'ın ağzından yeşil dönüşüm çalışmaları;

Bizim Belören diye bilinen mevkide Sera Park adı verdiğimiz bir mesire alanımız var. Burası yaklaşık 55 dönümlük bir arazi. Burası seyirlik bir alan... Burası ilk yapıldığında kim gelir deniliyordu. Şimdi iğne atsanız yere düşmüyor. Bu Sera Park'ın etrafında Hazine'ye ait araziler vardı. Hazine buraların tahsisini bize verdi. Biz ilk etapta bu Sera Park'ı 100 dönüme çıkaracağız. Buranın hemen üst bölümünde 160 dönümlük bir arazi var. Hazine burayı da bize verdi. Burası için de daha farklı bir konsept planlıyoruz. Burada da gözetleme kuleleri, restoranların, konser alanlarının olduğu bir alan haline getireceğiz. Bir defa gidenin tekrar tekrar gitmek isteyebileceği bir alana dönüşecek. Biz buranın avam projesini yaptık. 2019 bütçemizde ödeneğini ayırdık.

Sincan Zir Vadimiz var bizim… Zir Vadisi gerek tarihsel gerekse doğal özelliğe sahip bir vadi… İçerisinden Ova Çayı geçer. Bu Ova Çayı'nın ıslahı, vadinin ise rekreatif düzenlemesine yönelik çalışmalarımız var. Burası zor bir alan… Atıl kalmış bir bölge… Zir Vadisi'nde sit alanları var, özel mülkiyet alanları var… Burada çok karışık mülkiyet ilişkileri var. Biz burayı mümkün olduğu kadarıyla rekreasyon alanı olarak kazandırmak istiyoruz. Burada çok güzel doğal yürüyüş alanları var. Biz bu vadiyi Sincan turizmine kazandırmak istiyoruz. Biz Sincan'a bir kimlik kazandırmak istiyoruz. Bunu da kendi değerlerimiz üzerinden yapmak istiyoruz. Açık hava müzesi oluşturmak istiyoruz buralarda.

AT DERESİ
AT Deresi bölgemizi Hazine'den talep ettik. Burası da Ayaş yolu üzerinde… Burası çok düzenlenmemiş olmakla birlikte piknik alanı olarak kullanılıyor. Biz burada 120 dönümlük alan talep ettik. Buranın bir kısmını poligona ayırmak istiyoruz. Bu yönde çok ciddi bir talep var. Geri kalınında da rekreasyon alanı oluşturacağız.

TEMELLİ GÖLETİ
ESKIŞEHIR Yolu üzerindeki Temelli Göleti ile ilgili de planımız var. Burası Ankara'nın giriş kapısı… Burada golf alanı kurmak istiyoruz. Bu düşünce aşamasında henüz… İnsanların göletin etrafında yemek yiyebildiği, yürüyüş yapabildiği alanlar oluşturacağız. Bu projemize Göl Park ismini verdik. Bu projelerle ilgili somut adımları yakın zaman içinde atacağız.

ANKARA ÇAYI
ANKARA Çayı'nda bir çevre düzenlemesi yapmak istiyoruz. Suyun miktarında bir artış sağlamamız gerekiyor. Kayıkların dolaştığı, insanların eğlendiği bir alan geliştirmek istiyoruz. İlk etapta düşündüğümüz rekreasyon çalışmaları bunlar. Sincan'a 1 milyon metrekarelik yeşil alan oluşturacağız.


Geri Dön