28 / 03 / 2024

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:66 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:64!

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:64 dünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği!

2014 Takvim Yılında Uygulanacak Damga Vergisi Kanunu’nda Yer Alan Maktu Vergilere İlişkin Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete ‘de Yayımlandı...Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği haberimizde yer alıyor...

Damga vergisi defteri nedir?

Damga vergisi defteri nedir?: Genel bütçe vergi gelirleri içerisinde yaklaşık yüzde 2’lik paya sahip olan damga vergisinin zamanında ve doğru tutarda tahakkuk ve tahsili için, denetimi kolaylaştırmak adına tutulan defterdir...

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği!

1 Ocak 2013 Salı günü ve 28515 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer alan hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:66!

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:66 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile ücretlerin asgari ücrete kadar olan kısmının gelir vergisinden ve damga vergisinden istisna tutulması amaçlanıyor.

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:64!

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:64 dünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Damga Vergisi inşaat sektörüne teşviği artırır!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Nurettin Bilici, bugünkü yazısında Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu değerlendirdi. Bilici, inşaat sektörünü ilgilendiren Damga Vergisi'ni anlattı.

Damga Vergisi oranları 2017!

61 seri nolu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Damga Vergisi oranları 2017..

Damga Vergisi Kanunu'nda değişiklik tasarısı TBMM'de!

Yatırım, istihdam ve üretimin artırılması çalışmaları kapsamında, birçok sektöre vergi ve harç istisnası tanıyan Damga Vergisi Kanunu'nda değişiklik içeren yasa tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu.

Damga Vergisi'nde indirime gidildi!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen bugünkü yazısında Damga Vergisi Kanunu'nda yapılan değişiklikleri ve ayrıntıları anlattı.

2016 yılı tapu harçları ve damga vergisi tarifesi!

2016 yılında uygulanacak tapu ve kadastro harçları ile damga vergilerinin yer aldığı Harçlar Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 75) ve Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 59) gereğince alınacak harç bedelleri ne kadar?

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği 2016 yayınlandı!

Maliye Bakanlığı tarafından 59 seri no'lu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında 2016 yılına ait damga vergisi yeniden değerleme oranları belirlendi...

Damga vergisi oranları 2016!

Damga vergisi, Damga Vergisi Kanununa ekli (1) sayılı tabloda yazılı kağıtlar için ödeniyor. 2016 yılında uygulanacak damga vergisi oranları Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile açıklandı...

Kirada damga vergisi nasıl ödenir?

Kira sözleşmesinin noterde imzalanması halinde damga vergisine tabi tutuluyor. Damga vergisi oranı Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile tespit ediliyor. Peki, 2015 yılında kirada damga vergisi nasıl ödenir?

Kirada damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesi yapılan kira anlaşmasına istinaden, kiracı ile mal sahibi arasında imzalanabildiği gibi noterde de imzalanabiliyor. Noterde imzalanan sözleşmeler için damga vergisi ödeniyor. Peki, kirada damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kirada damga vergisi nedir?

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi oluyor. Peki, kirada damga vergisi nedir? Damga vergisi nasıl hesaplanır?

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Haberi

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:66 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TEBLİĞ

Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:

DAMGA VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ

(SERİ NO: 66)

Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, 1/7/1964 tarihli ve 488 sayılı Damga Vergisi Kanununun 14 üncü maddesinde yer alan azami tutarın ve Damga Vergisi Kanununa ekli (1) sayılı tabloda yer alan maktu vergilerin yeniden değerleme oranına göre belirlenerek tespit ve ilan edilmesidir.

Dayanak

MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, 488 sayılı Kanunun 14 üncü maddesinin birinci fıkrası ve mükerrer 30 uncu maddesinin birinci fıkrası hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.

Maktu damga vergisi tutarları ile azami tutarın belirlenmesi

MADDE 3 – (1) Bakanlığımızca 2021 yılı için yeniden değerleme oranı % 36,20 (otuzaltı virgül yirmi) olarak tespit edilmiş ve...