29 / 03 / 2024

Dar gelirli ev kira

Dar gelirli ev kira

Gelir dağılımı adaletsizliği son 13 yılda artış gösterdi. TÜİK verilerine göre 2002’de dar gelirli bütçesinin yüzde 66,5’ini gıda ve kiraya ayırırken 2013’te bu oran yüzde 62 olarak hesaplandı.

TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Türkiye'nin 81 ilindeki dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKi, yeni projelerine de hız kesmeden devam ediyor. Peki TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Dar gelirli vatandaşın TOKİ'ye 59 milyar TL borcu var!

CHP Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, dar gelirli vatandaşın TOKİ'ye olan 59 milyar liralık taksitli konut borcu olduğunu açıkladı. 

Elbistan'da dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü!

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden ikincisinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü.

Dar gelirli vatandaşlara 1.100 TL yatırılıyor! Paraya ihtiyacı olanlar acil bakın!

Dar gelirli vatandaşların hesaplarına 1.100 TL yatırılıyor. Söz konusu ödemeler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılıyor. Paraya ihtiyacı olanlar acil bakın...

Dar gelirli vatandaşlara uygun fiyatlı konut müjdesi: Sosyal konut projeleri yolda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orta Vadeli Plan'ı açıkladı ve bu plan kapsamında dar gelirlilere yönelik önemli bir müjde verildi. Başkan Erdoğan, Türkiye genelinde yaşayan dar gelirli vatandaşlar için TOKİ aracılığıyla uygun fiyatlarla konut satışının yapılacağını duyurdu.

Devlet, dar ve orta gelirlileri ev sahibi yapacak konut kredisi için düğmeye bastı! OVP sonrası herkes ev alabilecek!

Açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) ile dar gelirli vatandaşlara uygun yeni konut kredisi kampanyası hayata geçirilecek. İşte detaylar...

Bakanlık son dakika müjdesini verdi! Dar gelirli aileler hemen baksın

Bakanlık tarafından dar gelirli ailelere yönelik çok önemli bir haber geldi. Ailelere yönelik yaptığı elektrik faturası desteğinin detayları belli oldu. Başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlar PTT şubelerine başvurarak ödemelerini alabilecek.

Sosyal destek alanlara müjde geldi! Ödemeler zamlandı! Dar gelirli olduğu tespit edilen anında alıyor...

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı dar gelirli olduğu tespit edilen yüzbinlerce vatandaşa destek sağlıyor. Temmuz ayı maaş zamlarının açıklanmasıyla birlikte birçok ödemeye zam geldi. İşte detaylar...

Dar gelirli, çocuklu ailelere para desteği! Ödemeler yattı, hemen hesaplarınıza bakın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelerin hesaplarına her ay destek ödemesi yapıyor. Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan destek ödemelerine ilişkin açıklama geldi. 

Hemen ev sahibi olun! Ayda 3.432 TL ödeyen 2+1 daireye sahip olacak!

Ev almak isteyen ancak mali durumundan alamayan vatandaşlara müjde. Dar gelirli aileler, aylık 3.432 TL'ye 2+1 daire sahibi olacaklar. İşte detaylar!

Dar gelirli vatandaş müjdeli haberi bekliyor! Aile Destek paketi 1250 TL'lik yeni mayıs ayı ödemeleri hesaplara...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara 850 TL ile 1250 TL arasında destek ödemesi yapıyor. Peki, Aile destek ödemeleri hesaplara yattı mı? 2023 Aile destek paketi ne zaman bitecek?

Aile Bakanlığı'ndan dar gelirli ailelere müjde! 3038 TL ödeme yapılacak

Aile Bakanlığı'ndan dar gelirli ailelere yönelik müjde geldi. Bakanlık tarafından PTT üzerinden dar gelirli ailelere yönelik 3038 TL ödeme gerçekleştirilecek. Konunun detayları haberimizde...

Aile Bakanlığı dar gelirli anne ve babalara çocuk parası verecek! O şartları karşılayan herkes hemen alacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelere sosyal destek ödemelerine devam ediyor. Peki, çocuk parasını kimler alabiliyor, başvurular nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

Dar gelirli ev kira Haberi

Dar gelirli ev kira

Gelir dağılımı adaletsizliği son 13 yılda artış gösterdi. TÜİK verilerine göre 2002’de dar gelirli bütçesinin yüzde 66,5’ini gıda ve kiraya ayırırken 2013’te bu oran yüzde 62 olarak hesaplandı. Zengin kesim ise 2002’de bütçesinin yüzde 44,2’sini gıda ve kiraya ayırırken, 2013’te bu oran yüzde 35’e indi. Zenginin gıda-kiraya ayırdığı pay fakire göre iki kattan fazla düşüş gösterdi.


Ekonomide yaşanan olumsuz gidiş, toplumsal gruplar arasındaki gelir adaletsizliğini de büyük boyutlara taşıdı. Türkiye’de gelir seviyesi en düşük kesim, parasının yüzde 62’sini Kira ve mutfak giderlerine ayırıyor. Buna ulaşım giderleri de eklenince, maaşın üçte ikisi erimiş oluyor. Dar gelirli aileler, maaştan geriye kalanla, giyim, sağlık, eğitim, haberleşme gibi ihtiyaçlarını gideriyor. En yoksul kesimin eğitime ayırabildiği pay ise yüzde 0,7. Yoksul aileler, gıda ve alkolsüz...