23 / 04 / 2024

darende tohma ıslah çalışmaları

darende tohma ıslah çalışmaları

Malatya'nın Darende ilçesinde Tohma Islah çalışmalarının 2. etabı ve 2 adet yeni köprü ihalesi 24 Ocak 2014 Cuma günü yapılacak. Belediye ve DSİ tarafından projelendirilerek yapılan 1. Etap Tohma Islah çalışmaları tamamlanmıştı...

Alanya Dere Park ıslah ediliyor!

Mahmutlar Mahallesi’nde Manolya Sokak’ta bulunan dere, Alanya Belediyesi tarafından ıslah ediliyor. Islah çalışması ile bölge, hem görüntü kirliliğinden kurtulacak hem de sel ve su baskınlarına karşı korunmuş olacak.

Manisa'daki 17 dere ıslah ediliyor!

Manisa'da yer alan 17 dere ıslah ediliyor. Yapılan etüd çalışmaları sonucunda Akhisar, Alaşehir, Kula, Salihli, Saruhanlı, Sarıgöl, Selendi, Soma, Turgutlu ve Yunusemre ilçelerinde çalışmalar başlayacak.

Malatya Tohma Çayı'na bisiklet yolu geliyor!

Malatya Büyükşehir Meclisi tarafından, Darende İlçesi Tohma Çayı boyunca bisiklet yolu yapılması ve Tohma Çayı boyunca ulaşım aksının 15 metre olarak düzenlemesi ile ilgili İmar Komisyon raporu da oylanarak kabul edildi.

Ergene Nehri'nin Islah Edilmesi projesi 2019'da bitecek!

Türkiye'nin en büyük çevre yatırım projesi olan, Ergene nehrinin ıslah edilmesi projesi kapsamında yapılan tünel inşaatını basın mensupları ile birlikte gezen Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, projenin 2019 yılında tamamlanacağını söyledi.

Ünye Tabakhane Deresi ıslah ediliyor!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Samsun DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık ile birlikte Tabakhane Deresi’nde devam eden ıslah çalışmalarını yerinde inceledi.

Aksu Çayı'nda ıslah çalışmaları yüzde 70 tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Aksu Çayı ıslahı taşkın koruma inşaatının yüzde 70'inin tamamlandığı bildirildi.

Kızılırmak’ta ıslah çalışmaları başladı!

Çorum’un Osmancık ilçe merkezinden akan Kızılırmak’ta ıslah çalışmaları başladı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Kızılırmak’ta meydana gelen taşkınların önüne geçileceğini belirtti

Darende Hükümet Konağı'nda yıkım çalışmalarına başladı!

59 yıl boyunca çeşitli zamanlarda tadilat gören Darende Hükümet Konağı, çağımızın ihtiyaçlarına karşılık veremez duruma gelince, yapılan teknik incelemenin ardından yenisi yapılmak üzere yıkımına başlandı.

Malatya Darende'deki riskli alan kararına yürütmeyi durdurma!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm kapsamında aldığı ‘riskli alan’ kararlarından biri daha Danıştay’dan döndü. Danıştay, Malatya ili Darende ilçesindeki Zaviye mahallesi Kaledibi mevkii için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Darende Cumhuriyet İlkokulu kent müzesi olarak hizmet verecek!

Eser, restorasyon çalışmaları tamamlandığında Cumhuriyet´ten Geleceğe Darende Kent Müzesi olarak hizmet verecek tarihi Cumhuriyet İlkokulu´nda incelemelerde bulundu.

Malatya Darende dönüşümle gelişiyor!

Malatya Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla birlikte yürüttükleri Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bina yıkımlarına devam edildiğini söyledi.

İskenderun Feyezan Kanalı'nda ıslah çalışmaları sürüyor!

Seyfi Dingil, Feyezan Kanalı'ndaki ıslah çalışmalarının planlandığı gibi ve zamanında ilerlediğini söyledi. İskenderun'un çehresini değiştirecek proje olarak görülen Feyezan Kanalı Islahı ve Peyzaj Projesi görülmeye başlandı.

Malatya Darende kentsel dönüşüm projesi tanıtıldı!

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı aracılığıyla kentsel dönüşüm uygulamasıyla yenilenecek Darende çarşının, mimari projesini esnaflara tanıttı.

darende tohma ıslah çalışmaları Haberi

darende tohma ıslah çalışmaları


Malatya'nın Darende ilçesinde Tohma Islah çalışmalarının 2. etabı ve 2 adet yeni köprü ihalesi 24 Ocak 2014 Cuma günü yapılacak.


Belediye ve DSİ tarafından projelendirilerek yapılan 1. Etap Tohma Islah çalışmaları tamamlanmıştı. Köprügözü mevkiinden başlayarak toplam 5 bin metre taş duvar ile Tohma Irmağı ıslah edilmişti. 2. Etap çalışma ile 11 bin 700 metreye ulaşacak olan duvar çalışmalarıyla Tohma, Köprügözü Mevkii'nde Gökyar Köprüsü'ne kadar iki taraflı ıslah edilecek. Yapılacak olan taşkın koruma duvarının tamamına özel üretim prefabrik korkuluk uygulaması da yapılacak. 2. Etap Islah Projesi kapsamında 2 adet taşıt köprüsü de inşa edilecek. Bu köprülerden bir tanesi Nadir İlkokulu karşısına, diğeri ise Sunguroğlu Petrol karşısına yapılacak.


Malatya...