18 / 04 / 2024

DASK deprem ödemeleri

DASK deprem ödemeleri

Deprem kuşağında bulunan ülkemizde sık sık orta ve büyük şiddette depremler yaşanıyor. Depremin ortaya çıkardığı olumsuzlukları ise Zorunlu Deprem Sigortası bertaraf ediyor. Peki DASK neyi karşılar, neyi karşılamaz? Hangi binalar DASK kapsamında? İşte tüm merak edilenler...

Sigortasız ev kalmayacak! Vatandaşlar akın etti!

Son dönemde yaşanan depremler nedeniyle vatandaşlar zorunlu deprem sigortası poliçesi yaptırmak için sigorta şirketlerine koştu. 

DASK: Depremin hemen ardından ödemelere başladık!

DASK, Elazığ ve Malatya’ya ziyarette bulunarak hasar tespit çalışmalarını yerinde inceledi.  DASK tarafından yapılan açıklamada “Depremin hemen ardından eksperlerimizle sahaya indik ve ödemelere başladık” ifadeleri kullanıldı.

DASK'ın tek deprem için ödeme gücü 18 milyar TL'ye ulaştı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, "DASK olarak tek bir depremde ödeme gücümüz, kendi kaynaklarımız ve reasürans korumasıyla birlikte 18 milyar TL’ye ulaştı." diye açıklama yaptı. 

Deprem bölgesindeki KOBİ'lerin destek ödemeleri resmen başladı! KOSGEB desteğine başvuran hemen baksın!

KOSGEB'den işletme başına 750 bin TL'ye varan destek ödemeleri hesaplara yatmaya başladı. Deprem bölgesindeki KOBİ'ler için 925 milyon TL'lik finansman aktarılmış oldu. İşte ayrıntılar... 

Deprem hasar ödemesinde son dakika: DASK deprem hasarlarını bu fiyattan ödeyecek! Tek tek açıklandı! 

DASK'ın deprem hasarlarını hangi fiyattan ödeyeceği ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte detaylar...

DASK nasıl yapılır ve ücreti nereye ödenir?

Doğal Afet Sigortaları Kurumu olarak bilinen DASK, deprem teminat sistemini düzenleyen ve her ev sahibinin Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmayı zorunlu kılan bir kamu kurumudur. Zorunlu Deprem Sigortası, yaşadığınız binada depremin neden olduğu maddi zararları karşılar.

DASK ödemeleri 25 milyar TL’ye yaklaştı!

DASK, 6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrası ödenen tutarı paylaştı. DASK, sigortalılarına ödediği tazminat tutarı 25 milyar TL’ye ulaştığını duyurdu.

Deprem bölgesinde yeni tedbirler alındı! DASK sahibi olmayanlara da kredi verilecek: Detayları AFAD açıklayacak!

Deprem bölgesinde yeni tedbirler alındı! DASK sahibi olmayanlara da kredi verilecek: Detayları AFAD açıklayacak!

Deprem sonrası DASK toplam ne kadar ödeme yaptı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Meydana gelen deprem felaketinin hemen ertesinde AFAD’a 100 milyar TL tahsis ettik. Şu ana kadar da yaklaşık 40 milyar TL nakit aktarımı gerçekleştirdik ve DASK çerçevesinde bugüne kadar toplam 11,5 milyar TL hasar ödemesi yaptık" dedi.

DASK deprem bölgesinde 8 milyar TL tazminat ödedi! Toplam koruma rakamı da 117 milyar TL'ye yükseltildi! 

Deprem bölgesinde bugüne kadar 8 milyar Türk Lirası tutarında tazminat ödemesi yapıldı. Ancak bunun 3 milyar TL'si hala çekilmedi. DASK'tan konu ile ilgili açıklama yapıldı. 

DASK deprem sigortası nasıl ödenir? DASK 2023 ne kadar ödeme yapar?

DASK deprem sigortası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. DASK yaptıracak kişiler bu konu hakkında detaylı bilgi almak için hummalı bir araştırma içine girdiler. İşte detaylar!

DASK ödemesi nereden yapılır? DASK ödemeleri ne zaman yapılacak? DASK ağır hasarlı binaya ne kadar ödeme yapar?

DASK ödemeleri gündemde yer alan konulardan biridir. Vatandaşlar, DASK ödemelerinin ne zaman yatacağını merakla sorguluyor. İşte detaylar!

DASK'tan yeni uygulama! Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), yeni uygulamasını resmen duyurdu. Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

DASK deprem sigortası zorunlu mu? Deprem sigortası kaç kez yapılır?

DASK hakkında son dönemde pek çok soru gelmektedir. Bilhassa yaşanan Kahramanmaraş depreminden sonra DASK araştırmaları hız kazandı. İşte DASK hakkında merak edilenler!

DASK deprem sigortası neleri kapsar? Deprem sigortası ne kadar tutar?

DASK sigortasına dair sorular artmaya devam ediyor. Özellikle yaşanan depremlerden sonra vatandaşlar DASK hakkında daha geniş bilgi sahibi olmak istiyor. İşte bu konuya dair detaylar!

Deprem olursa DASK ne kadar öder? DASK ve deprem sigortası aynı mı? DASK ve konut sigortası aynı mı?

Deprem gerçeği bireyleri sigortalar konusunda araştırmaya sevk etti. Özellikle DASK ve konut sigortasına dair sorulan soruların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. İşte bu konudaki detaylar!

DASK deprem ödemeleri Haberi

DASK deprem ödemeleri

Türkiye, deprem kuşağında yer alıyor. Depremin nerede ve ne zaman olacağı bilinmezken olası bir depreme karşı konutun güvence altına alınması ise Zorunlu Deprem Sigortası’ndan geçiyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Zorunlu Deprem Sigortası, devlet tarafından vatandaşa zorunlu tutuluyor. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) evleri depreme ve depremin neden olduğu yangın, infilak, yer kayması ve tsunami gibi olumsuzluklara karşı güvence altına alıyor.

Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmak için kolay ve hızlı şekilde yapılıyor. Herhangi bir sigorta acentesi ya da banka şubesine gidip adres bilgileri verilerek DASK poliçesi yaptırılabilirsiniz.

1- PRİMLER NASIL BELİRLENİYOR?

Poliçeler her yıl yenileniyor ve prim tutarları konutun yapı tarzına, brüt yüz ölçümüna, inşa yılına, kat sayısına ve bulunduğu mahallede yer alan risk grubuna göre hesaplama yapılıyor. DASK prim tutarları oldukça cüzi...