28 / 03 / 2024

deniz taşımacalığı tersane

deniz taşımacalığı tersane

Türkiye’nin deniz taşımacılığındaki rolü her geçen gün artıyor. 10 yıl önce 37 olan tersane sayısı 71’e yükseldi. 52 tersanenin yapımı ise sürüyor

İzmir'deki deniz taşkını mağduru esnafların ödemeleri bu ay yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, deniz taşkını mağduru esnaflara yapılacak ödeme ile ilgili konuştu. Peki ödemeler ne zaman yapılacak? 

İstanbul ve İzmir suya mı gömülecek? Kıyı kentleri için ürküten uyarı! Uzmanlar tarih verdi, ilçe ilçe açıkladı!

İzmir ve Karadeniz sahillerinde deniz taşması ile yaşanan felaketin ardından 'İstanbul ve İzmir suya mı gömülecek?' sorusu gündeme geldi. İşte uzman isimlerin konuya ilişkin açıklamaları ve hazırlanan raporlar...

İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL'lik katkı sağlanacak!

İzmir'de meydana gelen kuvvetli yağışlardan sonra deniz taştı. Bu kapsamda İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi. Hasar tespit çalışamalarından sonra vatandaşlara 25 bin TL'lik katkı sağlanması planlanıyor.

Doğa Tur Deniz Taşımacılığı Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğa Tur Deniz Taşımacılığı Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Erdi Seyfettin Üstüner ve Merve Çetintaş ortaklığında kuruldu.

Reysaş GYO, İstanbul Esenyurt'taki deposunu 18 milyon TL'ye kiraya verdi!

Reysaş GYO, İstanbul ili, Esenyurt ilçesi, Esenyurt Mahallesi, 2642 ada 1 parselde bulunan 41 bin 865 metrekarelik deponun 13 bin 300 metrekarelik alanını "DSV Hava ve Deniz Taşımacılığı A.Ş.'ye 1 yıllığına 18 milyon TL+KDV bedelle kiraya verdi. 

Hazine Taşınmazlarının Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Yatırımlarına Tahsisine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Hazine Taşınmazlarının Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Yatırımlarına Tahsisine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31640 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sinop'ta tersane tahsis edilecek!

Sinop'un Gerze ilçesinde yer alan mülkiyeti Hazineye ait yaklaşık 58 bin metrekare yüzölçümlü taşınmaz, tersane, tekne imal ve çekek alanı olarak tahsis edilmesine karar verildi. 

Deniz Akalın, Levanto'daki 140 milyon dolarlık malikanesine taşındı!

Juve'de kulüp başkanı Andrea Agnelli'nin Türk aşkı Deniz Akalın için önlem aldığı iddia edildi. Akalın, Levanto bölgesinde bulunan ve denizin kıyısında herkesten uzakta olan aile yadigarı malikanesine taşındı.

Allegra Caracciolo ve Deniz Akalın Torino’daki malikaneye taşındı!

Juventus Kulübü Başkanı Andrea Agnelli ve Deniz Akalın Torino’daki lüks malikaneye taşındı. 150 yıllık malikanenin değeri ise 140 milyon dolar olarak açıklandı.

Dilan Çİçek Deniz Bebek’e taşındı!

Sevgilisi Birkan Sokullu’dan ayrılan Dilan Çiçek Deniz, en yakın arkadaşı Bensu Soral'a komşu oldu. Bebek'te boğaz manzaralı bir eve taşınan Deniz, aylık 5 bin TL kira ödeyecek.

Deniz GYO 2018 olağan genel kurul toplantısı 28 Mart'ta!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2018 yılı hesap dönemine ait ortaklar olağan genel kurul toplantısı 28 Mart'ta yapılacak...

Medcezir İnşaat Deniz Yolcu Taşımacılığı Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Medcezir İnşaat Deniz Yolcu Taşımacılığı Turizm Limited Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Celal Ustaal ve Mustafa Taylan  ortaklığında kuruldu. 

Ortaköy Deniz Turizm Taşımacılık Limited Şirketi kuruldu!

Ortaköy Deniz Turizm Taşımacılık Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Eşref Yenigün, İhsan Samim  Akyazı, Ahmet Bayrakcı, Adem Koca ve Arman Nişan Kilci ortaklığında kuruldu. 

deniz taşımacalığı tersane Haberi

deniz taşımacalığı tersane

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kabotaj Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye karasuları ve limanları arasında deniz taşımacılığı ile ticaret haklarını yabancıların kontrolünden kurtararak, bu hakları yalnızca Türk gemi ve vatandaşlarına tanıyan Kabotaj Kanunu’nun kabul edilişinin 87’nci yılının kutlandığını hatırlattı. 


KAPASİTE %450 BÜYÜDÜ


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, şunları kaydetti: “Türkiye, dünyada gemi inşasında söz sahibi ülke konumuna geldi. 10 yıl önce 37 olan tersane sayısı 71’e yükseldi. 52 tersanenin yapımı ise sürüyor. Daha birkaç yıl önce ülke olarak çok gerilerde olduğumuz bu sektörde şimdi ilk 6’da olmamızın gururunu yaşıyoruz. Başlatılan eğitim ve denetim seferberliğiyle hayal bile edilemeyen başarılar gerçekleştirilerek, Türk bayraklı gemilerin ‘kara liste’den ‘beyaz liste’ye geçmesi sağlandı. Tersane kapasitemiz 10 yılda 5,5 kat büyüdü ve bu süre zarfında 13...