16 / 04 / 2024

Denizden doğan şehir

Denizden doğan şehir

Hedef, Atlantik Okyanusu üzerinde 10 kilometrekare büyüklüğünde yapay bir ada kurmak. Son derece modern ve lüks olması planlanan bu yeni şehir, Afrika'nın Dubai'si olmaya aday...

Doğanşehir'de deprem konutlarından 350'si ay sonuna kadar tamamlanacak

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, martta temelleri atılan deprem konutlarından 350'sinin, ay sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi planlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Malatya Doğanşehir'de köy tipi afet evleri teslime hazırlanıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde inşaat çalışmaları devam ediyor. Bazı köy tipi afet evleri ise teslime hazırlanıyor.

Malatya Doğanşehir'deki 350 deprem konutu teslime hazırlanıyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerin yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, Mart ayında temelleri atılan deprem konutlarından 350'sinin gelecek ay hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Malatya Doğanşehir'de depremzedeler için yapılan kalıcı konutlar hızla yükseliyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerin büyük yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından afetzedeler için inşa dilen kalıcı konutlar hızla yükseliyor.

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacak!

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacağı açıklandı. Peki ilçede enkaz kaldırma çalışmalarında son durum ne? 

Doğanşehir'deki esnaf konteyner çarşının kurulumunda sona gelindi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde,4 konteyner çarşıdan birinin kurulumunda sona gelindi.

Malatya Doğanşehir'deki 952 kalıcı konut yıl sonunda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak belirtilen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 952 kalıcı konut için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Malatya Doğanşehir TOKİ'de 3 bin 187 TL taksitle 3+1! 

TOKİ Malatya Doğanşehir 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Malatya Doğanşehir'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Malatya Doğanşehir'de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Malatya Doğanşehir sosyal konut projesi... 

Boran Doğan İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boran Doğan İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Çağlar Doğan tarafından kuruldu.

Malatya Doğanşehir'de acele kamulaştırma kararı!

Malatya ili Doğanşehir ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğan Kantarcı: Kanal İstanbul şehri yok edecek!

Toprak bilimci Prof. Dr. Doğan Kantarcı, Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak, "İstanbul iki yarımada üzerine yerleşmiş koskocaman bir şehir. Avrupa Yakası’na Çatalca yarımadası, diyoruz. Burası İstanbul’u besleyen bir yarımada. Bu projeyle İstanbul’u yok edersiniz."

TOKİ 50 bin konut Malatya Doğanşehir kura çekilişi!

TOKİ 50 bin konut Malatya Doğanşehir kura çekilişi 7 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Projede 89 adet 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut bulunuyor.

Malatya Doğanşehir TOKİ 2019 kura çekimi!

Malatya Doğanşehir TOKİ 2019 kura çekimi 7 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daireler bulunuyor.

Denizden doğan şehir Haberi

Denizden doğan şehir

Dünyanın devam etmekte olan en büyük inşaat projesi olarak değerlendirilen Eko Atlantic, 250 bin kişiye konut; 150 bin kişiye işyeri sağlamayı hedefleyen 10 kilometrekare büyüklüğünde yapay bir ada projesi. 


15-20 yıl içinde tamamlanması beklenen adanın, modern ve lüks altyapısı ile Afrika'nın Dubai'si olması bekleniyor. 

Eko Atlantic City'nin ilk gündeme geldiği tarih 2003. Victoria Adası'nın Bar Plajı'nı, erozyondan ve su baskınından korumanın yollarını arayan Lagos yönetimi, yapay bir ada fikrini gündemine aldı. 2003-2005 yılları arasında, Eko Atlantic'in şehir planlamacıları ve müteahhitleri yabancı uzmanlarla bir araya gelip, fizibilite çalışmaları yapmaya başladılar. Adanın geliştiriciliğini South Energyx üstlendi.


Atlantik Okyanusu'ndaki adanın inşaatı bugün başarılı bir şekilde devam ediyor. Suyun derinliklerinden çıkartılan tonlarca kum, yeniden yüzeye enjekte ediliyor. İnşaatın sabit bir yapı kazanması ve dalgaların şiddetinden korunması...