27 / 04 / 2024

denizin altından geçen internet kabloları

denizin altından geçen internet kabloları

Türk Telekom CEO'su Tahsin Yılmaz, hasar gören kabloların interneti olumsuz etkilemeyeceğini açıkladı. İstanbul Boğazı'nda makine arızası nedeniyle demirleyen ve denizin altından geçen kablolara takılan tankerle ilgili çalışmalar devam ediyor...

Almanya’da konut fiyatlarında 2000 yılından beri en sert düşüş yaşandı!

Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan verilere göre Almanya’da konut fiyatları geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 8,4 gerileme gösterdi. Böylelikle ülkede konut fiyatlarında 2000'den bu yana en sert düşüş yaşanmış oldu.

Konut fiyat artışı geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrediyor!

Konutta fiyatların nasıl bir seyir izleyeceği pek çok kişi tarafından merak edilirken, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara yaptığı paylaşımda konut fiyat artışının öngördüğümüz gibi geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrettiğini belirtti.

Konut altından az, dolardan fazla kazandırdı: 13 yılda yüzde 2.695’lik getiri!

13 yılı bulan dönemde en yüksek getirinin yüzde 3.545 ile gram altından olduğu belirlenirken, ikinci sıraya da kira gelirlerinin de dahil edildiği konut değer artışı yüzde 2.695’lik getiriyle yerleşti. İşte ayrıntılar...

Altın haftayı yükselişle tamamladı! Altın geçen hafta yaşadığı kayıptan sonra bu hafta artış gösterdi...

Altının ons rakamı, geçen hafta yaşadığı kayıptan sonra ise yeni haftayı da yükseliş ile tamamlamaya hazırlandı. Buna göre, Ons altın fiyatı, dalgalı bir süreç izlerken gram altın fiyatı, dolar/TL tarafında yülseliyor. İşte haberin detayları... 

Otomobil satışları eylülde rekor kırdı! Satışlar geçen yıla göre yüzde 64,8 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre, otomotiv pazarı 2023 ocak ayından eylül ayına kadar geçen sürede rekor kırdı. Satışlar, geçen yıla göre yüzde 64,8 artış kaydetti.

Geçen yıl altından fazla kazandıran gümüş fiyatlarının geleceği rakam tek tek açıklandı! Hemen bakın!

Geçen sene yatırımcılarına altından fazla kazandıran gümüş fiyatlarının ne kadar olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Gümüş fiyatlarının geleceği rakam tek tek açıklandı... Hemen bakın...

Bu yıl yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı o olacak! Uzmanlar hem rakam hem de tarih verdi...

Döviz kurlarındaki hareketlilikle birlikte emtia fiyatları yükselmeye başladı. Yatırımcılar altından sonra en çok gümüşe yatırım yaparken gümüşün ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Peki gümüş fiyatları ne olacak? Gümüş fiyatları ne zaman yükselişe geçecek?

DİKKAT: Deprem riski! Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli! Evinizin altından diri fay hattı geçiyor!

Dikkat...Dikkat... Deprem riski! Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli... Evinizin altından diri fay hattı geçiyor...

Altından daha çok kazandırdı! İslam Memiş rakam vererek 2023'te en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 2023'te altından daha fazla kazandıracak yatırım aracını rakam vererek açıkladı. 

Bankacılık sektörü kredi hacmi geçen hafta 96 milyar 798 milyon lira arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan bültene göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 96 milyar 798 milyon TL arttı ve 9 trilyon 67 milyar 851 milyon TL'ye yükseldi.

Atağa geçen doların fırlayacağı tarih belli oldu! O gün ekranlar patlayacak, dövizciler dolup taşacak

Dün kapanışını 20,45 TL'den yapan dolar kuru bugün yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Bugün dolar ne kadar oldu? Dolar kaç lira? soruları gündemde yer alıyor. Bununla birlikte doların ne kadar olacağı ise merak ediliyor. Atağa geçen doların fırlayacağı geçeceği tarih belli oldu!

Altında çarpıcı gelişme… Altın üretimi geçen yıla göre yüzde 408 arttı!

Darphane verilerine göre geçen yıla kıyaslandığında Türkiye’nin altın üretiminin yüzde 408 oranında artış gösterdi. Sadece çeyrek altın üretiminde artış geçen yıla göre yüzde 273 yükseldi.

AB ülkeleri de elektrik ve gaz fiyatlarından mustarip!  Geçen yıl rekor yükseliş yaşandı

Avrupa İstatistik Ofisi verilerine göre konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatları, geçen yıl görülmemiş düzeyde yükseldi. En pahalı elektriği Danimarka, en pahalı doğal gazı İsveç kullandı.

denizin altından geçen internet kabloları Haberi

denizin altından geçen internet kabloları


İstanbul Boğazı'nda makine arızası nedeniyle demirleyen ve denizin altından geçen kablolara takılan tankerle ilgili çalışmalar devam ediyor.


Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, 3 adet kablonun demir tırnaklarına takılı olduğu bilgisini paylaşırken, 1 adet fiber optik kablonun kopuk, diğer 2 kablonun ise ağır hasarlı olduğu bildirdi.


Bu arada Türk Telekom CEO'su Tahsin Yılmaz, hasar gören kabloların interneti olumsuz etkilemeyeceğini açıkladı. Yılmaz, twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Boğaz fiber geçişinde oluşan bu hadiseden dolayı trafik, yedekli altyapımızdan aktarılmıştır, internette bir yavaşlama olmayacak” ifadelerine yer verdi.


Tanker, FSM altında demirledi


Malta bandıralı boş tanker, makine arızası nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altında demirledi. Demir atılan bölgeden geçen kablolara takılan tankerin kurtarılması için Kıyı Emniyeti'nden yardım istendi.


Olayla ilgili olarak, tankerin bulunduğu bölgeye römorkörler gönderildi. Geminin kablolara zarar verip vermediğinin...