24 / 04 / 2024

deprem olabilecek yerler

deprem olabilecek yerler

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) verilerine göre, Türkiye'de nüfusun üçte ikisi deprem riski altında yaşıyor. Birinci deprem bölgesindeki bina sayısı 10 milyonu geçiyor.

Deprem riski olan bölgelerde nüfus yoğunluğu azaltılmalı!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, deprem bölgesi ve deprem riskli yerler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erol, deprem önlemleri kapsamında öncelikle riskli yerlerde nüfusun azaltılması gerektiğinin altını çizdi. İşte o açıklamalar...

Deprem uzmanı Ahmet Ercan 7'den büyük deprem olabilecek yerleri tek tek açıkladı! İşte o 7 yer!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X sosyal medya hesabından Türkiye'nin 7 deprem kuşağının üretebileceği en büyük depremleri tek tek açıkladı. İşte o açıklama...

Deprem için riskli yerler tek tek açıklandı: Marmara, Ölüdeniz, Yedisu... Kumburgaz fayı da 7 şiddetinde kırılabilir!

Prof. Dr. Süleyman Pampal ve Doç. Dr. Bülent Özmen, deprem haritasıyla ilgili bilgi vererek, deprem riskli olan yerleri tek tek sıraladı. İşte ayrıntılar...

Dikkat! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan uyardı: 'Bu bölge 6,5 şiddetinde deprem üretebilir'

Son dakika deprem haberleri. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan önemli bir uyarı geldi. Ercan o bölgede yaşayanları 6,5 şiddetinde olabilecek bir depreme karşı uyardı.

İstanbul depreminde 207 bin bina riskte! Olası İstanbul depreminde en riskli yerler açıklandı! 

Deprem uzmanları, beklenen büyük depremle ilgili sık sık açıklamalar yapıyor ve uyarılarda bulunuyor. Neotektonik ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Haluk Selim de konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki olası İstanbul depreminde en riskli yerler nereler?

Prof. Dr. Ahmet Ercan, her an deprem olabilecek yerleri bir bir açıkladı! Deprem sinyalleri nerelerden geliyor? 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yeni deprem sinyali olan yerleri bir bir açıkladı. Peki deprem sinyalleri nerelerden geliyor? 

İzmir'de 7.2 büyüklüğünde deprem olur mu? Deprem uzmanı tek tek açıkladı! Riskli yerler...

İzmir'de yaşanan 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından uzman isimler peş peşe açıklamalarda bulunuyor. İzmir'de 7.2 büyüklüğünde deprem olur mu? Deprem uzmanı tek tek açıkladı! Riskli yerler...

Deprem uzmanından korkutan uyarı: Domino etkisi başladı! Riskli yerler peş peşe açıklandı! 

Prof. Dr. Süleyman Pampal, deprem riskli bölgelerle ilgili konuştu. Deprem uzmanından korkutan uyarı: Domino etkisi başladı! Riskli yerler peş peşe açıklandı! 

Türkiye'nin deprem risk haritaları çıkarılıyor! Tehlikeli ve riskli yerler imara açılmayacak!

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP) kapsamında, olası bir depremde yaşanabilecek can ve mal kayıplarına ilişkin bilgilerin bulunduğu Türkiye'nin deprem risk haritaları hazırlanacak. İşte Türkiye'nin deprem risk haritalarına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

Eskişehir'de deprem riski yüksek: Yerleşim olmayan yerler imara açılmamalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) "Fay üzerinde yaşayan kentlerimiz" rapor serisine Eskişehir ilini de ilave etti. JMO raporundaki verilere bakıldığında, Eskişehir zeminin birçok bölümünün alüvyondan oluştuğu ortaya çıkıyor. Rapora göre, Eskişehir'in deprem riski yüksek.

O ilde 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor: Çevre illeri de etkileyecek!

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Haluk Özener, beklenen büyük İstanbul depremini anlattı. Özener, riskli ilçeleri ve İstanbul'da olabilecek bir depremde yaşanacakları açıkladı. Özener, İstanbul'daki depremin çevre illeri de etkileyeceğini söyledi...

İzmir'in deprem senaryosu neden uygulanamadı?

1999'daki Düzce depreminden sonra RADIUS projesi hazırlandı. İzmir'de 220 bin konut incelendi, ilçelerde zemin sınıflandırması yapıldı, çürük yerler tespit edildi. Deprem senaryosu hazırlandı. Fakat proje unutuldu.

Korkutan açıklama: Türkiye’de büyük deprem olabilecek 8-9 il ve ilçe var!

Türkiye'nin önemli deprem uzmanları arasında yer alan Prof. Dr. Şerif Barış, 17 Ağustos 1999 Depremi’nin yıl dönümünde önemli açıklamalar yaptı.

deprem olabilecek yerler Haberi

deprem olabilecek yerler

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığından edinilen bilgiye göre, Türkiye'de deprem yaratan üç ana aktif fay zonu yer alıyor. Kuzey Anadolu Fay Zonu bin 200 kilometre, Doğu Anadolu Fay Zonu 700 kilometre, Ege Çöküntü Sistemi ise bin kilometre uzunlukta bulunuyor. 


Bunların dışındaki çok sayıda aktif fay zonu da ülkede deprem üretebiliyor.


Mevcut deprem bölgeleri haritasına göre, birinci deprem bölgesinde 33 milyon 979 bin 266 kişi, ikinci derece deprem bölgesinde de 23 milyon 375 bin 202 kişi yaşıyor. Bu bölgelerde yaşayanlar, toplam ülke nüfusunun üçte ikisini geçiyor.


Birinci derece deprem bölgesinde 10 milyon 256 bin 366 bina yer alırken, ikinci derece deprem bölgesinde 5 milyon 765 bin 978 bina yer alıyor.


-Diğer bölgelerde durum


Üçüncü, dördüncü ve beşinci derece deprem bölgesinde bulunan bina sayısı 7 milyonu aşarken,...