28 / 03 / 2024

deprem yönetmeliği kentsel dönüşüm

deprem yönetmeliği kentsel dönüşüm

Malatya’da yılan hikâyesine dönen kentsel dönüşüm çalışmalarının yanlış planlandığını söyleyen Battalgazi Belediye Başkanı ve Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gürkan, “Bütüncül planın entegrasyon şekilde olması lazım'' dedi.

İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

İstanbul'daki çürük yapı stokunu depreme karşı güçlendirmek amacıyla İBB yasal mevzuatta gerekli değişiklikleri yapmak için adım attı. İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

Deprem yönetmeliğine ''Deprem kimlik belgesi'' eklenmeli!

Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, deprem felaketlerinin açtığı yaraları en aza indirgemek için son deprem yönetmeliğine “Deprem Kimlik Belgesi”nin eklenmesi gerektiğini söyledi.

2004 yönetmeliği öncesi binalar yıkılıyor! İstanbul’un o ilçesinde büyük yıkım başladı!

Büyük deprem felaketi sonrası gündeme gelen İstanbul’daki tehlikeli yapılarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bir ilçe belediyesi, 2004 imar yönetmeliği öncesi yapılan binaları yıkmaya başladı. İşte detaylar…

Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği!

31416 sayılı Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erzincan'da yapılan bilimsel betonarme çalışması deprem yönetmeliğinde yer alacak!

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde yapılan bilimsel betonarme çalışması, Uluslararası Yapısal Beton Federasyonu (CEB-FIB) Korozyon Komitesi tarafından kabul edilerek, çalışmanın deprem yönetmeliğinde alınması için karar verildi.

Türkiye Köprü Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Köprü Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye Hava Meydanı Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Hava Meydanı Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği eğitimleri başladı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği'nin içeriğinin anlatıldığı uzaktan eğitimlerinin başladığını duyurdu.

Ulaştırmada deprem yönetmeliği hazır!

Türkiye’nin Ulusal Deprem Strateji ve Eylem Planı'na göre hazırlanan “Ulaşım ve Dağıtım Tesisleri İçin Deprem Yönetmeliği”nde hazırlıklar tamamlanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın onaylamasının ardından yönetmeliğin bu yıl içerisinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi Ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'nin dünkü mükerrer sayısında yayımlandı.... 

deprem yönetmeliği kentsel dönüşüm Haberi

deprem yönetmeliği kentsel dönüşüm

Battalgazi Belediye Başkanı ve Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Malatya’da uzun zamandır tartışma konusu olan ama tam anlamıyla hayata geçirilemeyen Kentsel Dönüşüm faaliyetleri hakkında konuştu.

Malatya Son Söz Gazetesi'nden Rahime Gül Erbaş'ın haberine göre; kentsel dönüşümde bütüncül planı benimsediklerini söyleyen Başkan Gürkan, şu açıklamalarda bulundu: “Kentsel dönüşümle ilgili bizim yaklaşımımız, bütüncül plan yapılmasıdır. Bütüncül planı lokal uygulamalarla entegrasyon yapılmasıdır. Lokal uygulamaları bir TOKİ yapsın, 2 belediye kendi şirketleri ile yapsın. 3, ilgili Müteahhitler tarafından yapılsın. Ama bütüncül planı entegrasyon şekilde olması lazım. Bu mantığı kullandığınız zaman zaten,  kentsel dönüşüm ve Şehircilik Bakanlığı’na hiçbir gereksinim kalmadan ilgili müteahhitler rekabet esnasında belirlenen standartlara göre yapılacak, yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüme hadiseleri de olmayacaktır.  Düğmeyi doğru iliklemediğimiz kanaatindeyim.  Düğmeyi yanlış...