26 / 04 / 2024

depreme dayanaksız binalar

depreme dayanaksız binalar

Konut Konferansı 2012'ye söyleşi yapan Material ConneXion İstanbul Direktörü Paolo Cancellatto Afet Yasası kapsamında yıkılacak binaların atığı ne olacak sorusunu cevapladı...

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

Binalarda her katta büyüyen balkon yapılır mı? İşte örneği! 

Depreme dayanıklı binalar ve yönetmeliğe uygun olmayan binaların görselleri sosyal medyada sık sık paylaşılıyor. Her katta balkonları büyüyen binaya yorum yağdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İmar affı değil, depreme dayanıklı binalar istiyoruz! 

SAHİM-SEN Başkanı Özlem Akarken, depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen sorunların devam ettiğini ve çözüme kavuşturulmadığını vurguladı. Akarken '' İmar affı değil depreme dayanıklı binalar istiyoruz'' dedi. 

Deprem yönetmeliğine meydan okuyan o bina hayrete düşürdü!

Son zamanlarda bina inşaatları sık sık gündem oluyor. Depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi gerekirken, yönetmeliğe meydan okuyan bir bina görenleri hayrete düşürdü. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından bir bina inşaatını paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar

Uzmanlar depreme dayanıklı binalar için İstanbul’da toplanacak!

Pek çok uzman muhtemel yıkıcı depremlere karşı önlem alınması konusunda uyarıda bulunuyor. Bu kapsamda, ST Alternatif Fuarcılık 20 Aralık-23 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi ve Sergisi'ni düzenlenecek.

Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi 20-23 Aralık’ta!

Merakla beklenen Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi İstanbul Fuar Merkezi’nde 20-23 Aralık tarihlerinde ST Endüstri Radyo’nun ve çok sayıda sektör derneklerinin desteğiyle gerçekleştirilecek. 

Binalar nasıl güçlendirilebilir? Depreme dayanıklı binalar için bunlara dikkat! 

Depremle mücadelede binaları güçlendiren teknolojiler önem arz ediliyor. Peki depreme dayanıklı binalar için hangi teknolojiler önemli? İşte ayrıntılar...

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi için yeni teknik çok konuşulacak formül! Hemen bakın!

Meydana gelen depremlerin ardından bundan sonraki binaların hangi teknikle inşa edilmesi gerektiğine dair tartışmalar sürerken bu konuya ilişkin bir uzman ise, Şili formülünün uygulanması gerektiğini ifade etti.

Mühendis ve mimarlar, depreme karşı riskli binaları ortaya çıkaracak!

Erzincan'da Valilik tarafından mühendis ve mimarlardan oluşturulan bir komisyon, tüm yapıları depreme karşı inceleyip riskli binaları ortaya çıkaracak.

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır? 4 bin 500 TL kira yardımı nasıl alınır? Başvuru şartları nedir

Kahramanmaraş depreminin ardından, İBB ücretsiz olarak riskli bina tespiti yapmaya başladı. KİPTAŞ vesilesi ile depreme dayanıklı  binalar inşa ediyor. Diğer yandan ev başına 4 bin 500 TL kira desteği yapılıyor. Peki Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır?  4 bin 500 TL kira desteği nasıl alınır? başv

Deprem bölgesindeki 10 ilde binalar kaç yaşındaydı? Rakamlar il il açıklandı! En yeni binalar hangi illerde?

Türkiye, sık sık deprem ülkesi olmasıyla gündeme gelirken; Maraş depreminin ardından 'Depremlere ne kadar hazırlıklıyız? Binalarımız ne kadar güvenli?' soruları olumlu yanıt bulamadı. Deprem bölgesindeki 10 ilde binalar kaç yaşındaydı? Rakamlar il il açıklandı! 

depreme dayanaksız binalar Haberi

depreme dayanaksız binalar

Türk hükümeti depreme karşı dayanıksız olduğu düşünülen bütün binaların yıkılması ile ilgili bir yasa çıkarmıştır. Bu haberleri duyduğumda, Material ConneXion'daki uzun deneyimimden dolayı, muhtemelen herkesinkinden farklı bir tepki gösterdim. Herkes "Bu, Türkiye'nin yüzünü değiştirecek" derken, ben "yaklaşık 6 milyon binanın atıkları ile ne yapacaklar?" diye kendime soruyordum ve 15 kattan daha yüksek olan binaların TNT ile yıkılacağını duyduğumda daha çok endişelendim.


Bazı Avrupa ülkeleri, son on yılda her "ürünün", bir binanın bile, geri dönüştürülebilir ve başka bir malzeme kaynağı olabilir olduğunu öğrendi. Ama bir bisikletin ya da bir sandalyenin daha küçük parçalarına kadar sökülmesi oldukça basit bir işlem olsa da binalar konusunda durum biraz daha zor ve karmaşıktır. Ama daha kârlıdır. Anlaşılması gereken ilk şey geri dönüşümün sadece kendi yaşam...