29 / 03 / 2024

Depreme Dayanıklı Tasarım Kuralları

Depreme Dayanıklı Tasarım Kuralları

ODTÜ ve İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümleri ile birlikte yürütülen AR-GE çalışması neticesinde Gazbeton Yapı Sistemi ile İnşa Edilmiş Binalar için Depreme Dayanıklı Tasarım Kuralları oluşturuldu.

İmar affı değil, depreme dayanıklı binalar istiyoruz! 

SAHİM-SEN Başkanı Özlem Akarken, depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen sorunların devam ettiğini ve çözüme kavuşturulmadığını vurguladı. Akarken '' İmar affı değil depreme dayanıklı binalar istiyoruz'' dedi. 

Kendi konteynerini kendin yap kampanyası: Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? 

Deprem ülkesi olduğu gerçeğiyle 6 Şubat'ta tekrardan yüzleşen Türkiye'de konteyner yapıların fiyatları ve kullanım özellikleri gündemde merakla sorgulanıyor. Peki, Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? İşte detaylar...

O belediyeden depreme dayanıklı konut müjdesi! 120 ve 84 ay vade fırsatı ve peşin alımlarda yüzde 10 indirim!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilecek Konut AŞ projesi çerçevesinde depreme dayanıklı 240 konut yapılacak. Konutlar 2+1 ve 3+1 şeklinde inşa edilecek. Ayrıca, 120 ve 84 ay vadeli ödeme imkânı sağlanacak.

Binalar nasıl güçlendirilebilir? Depreme dayanıklı binalar için bunlara dikkat! 

Depremle mücadelede binaları güçlendiren teknolojiler önem arz ediliyor. Peki depreme dayanıklı binalar için hangi teknolojiler önemli? İşte ayrıntılar...

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Çelik ev fiyatları ne kadar? Çelik ev nedir, depreme dayanıklı mıdır?

Betonarme konut fiyatlarının zamlanmasından sonra gündeme gelen çelik ev fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, Çelik ev fiyatları ne kadar? Çelik ev nedir, depreme dayanıklı mıdır?

Prefabrik ev depreme dayanıklı mı? 70 metrekare 2+1 prefabrik evlerin fiyatları ne kadar?

Prefabrik ev depreme dayanıklı mı değil mi? sorusu prefabrik yapılarla ilgilenen kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır. Prefabrik konutlar, depreme karşı güvenilir yapılardır.

10 senede 2 milyondan fazla bina yenilendi ve depreme dayanıklı hale getirildi! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 10 sene içinde 2 milyondan fazla bina yenilendiğine ve depreme dayanıklı hale getirildiğine dikkat çekti. Bakan Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve İstanbul'a da değindi. 

Çelik ev ne kadar? Çelik evler depreme dayanıklı mı?

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinden sonra vatandaşlar depreme dayanıklı çelik evlerin fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki, çelik evler ne kadar, çelik ev kaç günde teslim edilir? İşte detaylar...

Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar?

Jeofizik mühendislerinden "binalarda risk tespiti" uyarısı geldi. Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar? İşte uzaman isimden dikkat çeken açıklama...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan depreme dayanıklı konut müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı ortak yayında, “Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı en kısa zamanda dayanıklı evlere yerleştireceğiz “dedi.

İstanbul'da depreme dayanıklı konut talebi katlandı! Ev alacaklar ilk önce deprem güvenliğini soruyor! 

Depremin ardından, İstanbul'un içindeki konut sahiplerinin, yatay mimarili ve deprem güvenlikli konutlara yöneldiği belirtildi. İstanbul'da konut satışlarında ilk sorunun, 'Depreme dayanıklı mı?' olduğu ifade ediliyor.

İstanbul otogarı için korkutan açıklama geldi! Depreme dayanıklı değil!

İstanbul Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan İstanbul otogarının depreme dayanıklı olmadığını açıkladı.

Depreme Dayanıklı Tasarım Kuralları Haberi

Depreme Dayanıklı Tasarım Kuralları

Depreme Dayanıklı Bina Tasarım Kurallarının belirlenmesinin ülkemizdeki yapılarda deprem güvenliğinin sağlanması adına önemine vurgu yapan Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) Genel Sekreteri Gülay Özdemir; “Gazbeton Yapı Sistemi, hiçbir taşıyıcı sisteme ihtiyaç olmadan, duvarda- döşemede ve çatıda tamemen donatılı gazbeton paneller kullanarak inşa edilmektedir. ODTÜ ve İTÜ ile gerçekleştirdiğimiz çalışma, gazbeton yapı sistemi ile inşa edilmiş yapılarda sistem tasarımına yönelik kurallar ve standartlar getirmektedir. Bu anlamda ülkemizde deprem güvenli yapıların tasarlanmasına yönelik var olan bilgi ve know-how boşluğunu doldurmaktadır” dedi. 


Gazbeton kullanımının deprem güvenliğinin sağlanmasında önemli bir rol oynadığını belirten Özdemir; ”Gazbeton Yapı Elemanları, depreme karşı dayanımı ülkemizde ve dünyada ispatlanmış bir yapı malzemesi. Gazbeton Yapı Sistemi ile inşa edilmiş olan binlerce konut, ülkemizdeki büyük depremleri hasarsız olarak atlatmış olup bu...