19 / 04 / 2024

Depremin etkilerini azaltmak

Depremin etkilerini azaltmak

Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr.Osman Ulukaya, "Depremleri önlemek mümkün olmadığına göre depremle birlikte yaşamanın şartlarını oluşturmamız gerekmektedir" dedi.

AFAD depremin birinci yıl raporunu açıkladı!

Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin birinci senesinde AFAD’ın ‘Deprem Analiz Raporu’na göre, depremlerde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti ve 107 bin 204 kişi de yaralandı.

Depremin maliyeti 110 milyar dolar, yapılan harcamalar ise 30 milyar dolar oldu!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üstünden tam olarak yıl geçti. 50 binin üzerinde canın kaybedildiği depremin ekonomik maliyeti ise 110 milyar dolar olarak kaydedildi. Geçen 1 senenin ardından şu ana kadar yapılan harcamalar ise 30 milyar dolar düzeyinde kaldığı açıklandı.

Prof. Dr. Naci Görür: "Malatya'daki depremin ardından stres yüklendi"

Malatya'nın Pütürge ilçesinde dün meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremden sonra Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından değerlendirmeler yaptı. Görür, "Depremin bu yöreye büyük depremler sırasında stres yüklenmesiyle oluştuğu da söylenebilir" diye konuştu.

Prof. Dr. Naci Görür Ege Denizi'ndeki depremin ardından uyardı!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Ege Denizi'nde 4 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında değerlendirmeler yaptı. Görür sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Depremin yeri ilginç. Deprem Kuzey Marmara çukurluğunda, yani KAF’ın kuzey kolu üzerinde" dedi. İşte ayrıntılar...

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Tuğtan: "Depremin faturası 2024’te çıkacak"

2025 yılında 100’üncü yılını kutlamaya hazırlanan Anadolu Sigorta’nın hedefi milyar dolarlık bir firma olmak. Bu senenin ilk dokuz ayında da konsolide kârı yüzde 800 yükselttiklerini belirten Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, “Ancak depremin faturası 2024’te çıkacak."

Marmara'da beklenen büyük depremin süresi doldu: Deprem uzmanı 'Her an olabilir' dedi!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara'da beklenen büyük depremin süresinin dolduğunu açıkladı. İşte deprem uzmanının o açıklaması... 

Gemlik Körfezi'ndeki depremin sürpriz olmadığını açıklayan Doç. Dr. Irmak: Artçı depremler devam edecek!

Kocaeli Üniversitesi'nden (KOÜ) Doç. Dr. Serkan Irmak, Gemlik Körfezi'nde yaşanan depremlere '' Bizim burada karşılaştığımız hiçbir deprem sürpriz değil.'' diyerek, buna benzer büyüklükte çok sayıda depremin olduğunu belirtti.

Japonya'da depreme karşı geliştirilen sistem şimdi Türkiye'de! Depremin etkisi azaltılarak, yapılara yük vermiyor...

Ülkemizde son dönemde meydana gelen depremlerin ardından İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan ürün, yapılara ekstra ağırlık da yüklemiyor. 

Bakan Bolat: Depremin ihracata etkisi 6 milyar dolar!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat depremin ihracata etkisinin 6 milyar dolar olduğunu belirtti.

Marmara 3.1 büyüklüğünde sallandı, deprem uzmanı Naci Görür açıkladı: Büyük depremin öncüsü mü? SON DAKİKA!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da dün akşam meydana gelen 3.1'lik depremi değerlendirdi. Peki bu deprem, beklenen büyük depremin öncüsü mü? İşte detaylar...

Dikkat! Uzman isimler anlattı: İstanbul'da deprem riski yüksek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bilim insanlarının katılımıyla depremin etkilerini azaltmaya ve farkındalık oluşturmaya yönelik "Antalya Deprem Master Planı Konferansı" düzenledi. Konferans öncesinde vatandaşlar, deprem anında doğru davranışların sergilendiği simülasyon tırında bilgilendirildi.

İstanbul Havalimanı'nda büyük tehlike: Pistlerde parçalanma riski! 

İstanbul Havalimanı inşaatında depremin etkilerini en aza düşürmeye yarayan "sismik izolatörün" kullanılmadığı ortaya çıktı. İşte detaylar...

Depremin sembolü olarak gösteriliyordu! Antakya'daki o bina da yıkıldı!

Depremin sembolü olarak gösterilen, 15 yıl önce ‘karbon fiberle'' güçlendirildiği için depremlerde dimdik ayakta kalan Antakya Belediye Kooperatif Evleri’ndeki A2 Blok, yenileme çalışmaları kapsamında yıkım kararı verildi. 

Depremin etkilerini azaltmak Haberi

Depremin etkilerini azaltmak

Ülkemizin topraklarının yüzde 92'sinin deprem riski altında bulunduğuna dikkat çeken Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr.Osman Ulukaya, "Depremleri önlemek mümkün olmadığına göre depremle birlikte yaşamanın şartlarını oluşturmamız gerekmektedir" dedi. 


Ülkemizdeki kaçak yapılaşma, niteliksiz yapı stoğunun kentsel dönüşümün önemini bir kat daha gözler önüne serdiğini belirten il Müdürü Ulukaya, "Ülkemiz topraklarının %92'si deprem riski taşımakta, nüfusumuzun %95'i bu bölgelerde yaşamakta, büyük sanayi kuruluşlarının %98'i bu bölgelerde bulunmaktadır. Bir doğal olay olan depremleri önlemek mümkün olmadığına göre depremle birlikte yaşamanın şartlarını oluşturmamız gerekmektedir. Bunun öncelikli şartlarından birisi uygun zemin koşullarında güvenli yapılarda oturmaktır. Ülkemizde yapı stoğu ile ilgili yapılan çâîışma sonuçları olumlu değildir. 


Ülkemizdeki kaçak yapılaşma, niteliksiz yapı stoğunun varlığı ve başta deprem olmak üzere değişik nedenlerle bunlardan kurtulma gerekliliği kenfsel dönüşüm...