18 / 04 / 2024

Depremzedelere yardım yasası

Depremzedelere yardım yasası

Bu yıl meydana gelen 4 depremde evleri hasarlanan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi amacıyla afetzedelere destek verilmesini de içeren ekonomiye ilişkin "torba teklif" yürürlüğe alındı...

Depremzedelere yardım edilmesine ilişkin torba yasa Meclis'te görüşülüyor!

Bu sene meydana gelen ve 7 şehri etkileyen 3 depremde hasar gören afetzedelere yardım edilebilmesini kapsayan torba kanun teklifi TBMM'de görüşülüyor...

Depremzedelere kira yardımı 5 bin TL oldu diye ev sahipleri kira fiyatlarını 7 bin 500 TL yaptı!

6 Şubat depreminden sonra evi yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşların kira yardım ödemeleri artırıldı. Haberi duyan emlakçılar hemen harekete geçerek kira fiyatlarını 5 bin TL’den 7,5 bin TL'ye yükseltti.

İBB, İstanbul için ayrı kentsel dönüşüm yasası çağrısında bulundu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı, Şehir Plancısı Buğra Gökce, deprem riskinin yüksek olduğu İstanbul ili için ayrı bir kentsel dönüşüm yasası olması gerektiğini söyledi.

Son Dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: 5 ayda 6 milyar 275 milyon lira kira yardımı yapıldı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depremzedelere 5 ayda toplam 6 milyar 275 milyon lira kira yardımı yapıldığını duyurdu. İşte detaylar...

Depremzedelere 10 bin TL yattı mı? Hane başı destek ödemesi başvurusu nasıl yapılır? Deprem yardımı e-Devlet sorgulama!

Depremzedelere 10 bin lira deprem yardımı ödemesi yapılıyor. Peki depremzedelere 10 bin TL yattı mı? Hane başı destek ödemesi başvurusu nasıl yapılır?

Depremzedelere yapılacak destek ödemesi 130 milyar TL! Kalem kalem açıklandı: Taşınma, kira, acil ihtiyaç yardımı...

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, depremden etkilenenler için yapılacak hane başı destek ödemelerini peş peşe açıkladı. Depremzedelere yapılacak destek ödemesi 130 milyar TL! Kalem kalem açıklandı: Taşınma, kira, acil ihtiyaç yardımı...

Depremzedelere taşınma yardımı başladı mı? 15 bin TL taşınma yardımı hangi tarihte yatırılacak?

Depremden etkilenen bölgelerde evlerini kaybeden ya da taşınmak isteyen vatandaşlara yönelik devletin yaptığı yardım ödemelerinden biri olan taşınma yardımı, başvuru yapanların doğrudan hesaplarına yatırılıyor. Peki taşınma yardımına nasıl başvurulur? Taşınma yardımı ödemeleri  başladı mı?

Cumhurbaşkanı açıkladı! Depremzedelere 15 bin TL taşınma yardımı başladı… Nasıl başvurulacak?

Alınan kararla afetzede vatandaşlara yapılacak 15 bin lira taşınma yardımı ödemelerinin başladığı haberini bölgeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Peki taşınma yardımına nasıl başvurulur?

Afetzede hak sahipliği başvurusu! Depremzedelere yardım ne kadar? Afetzede barınma desteği başvurusu nasıl yapılır?

Afetzedeler için yardım etmek için pek soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları ve merak edilen yanıtlar…

AFAD deprem yardımını kimler alacak? Deprem yardımı sorgulama nasıl yapılır?

AFAD tarafından yapılan açıklamalar eşliğinde bahsi geçen deprem yardımlarının detayları belli oldu. Deprem yardımı yattı mı diye merakla bekleyen depremzedelere ödemelerin başladığı bildirildi. 

Devlet depremzedeye hangi destekleri sağlıyor? Kira, taşınma yardımı ne kadar? 100 bin TL'lik destek kimlere verilecek?

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde evleri yıkılan veya ağır hasara uğrayan depremzedelere 10 bin liralık destek ödemesi başladı. Devlet bunun yanı sıra kira ve taşınma yardımı, işsizlik ödeneği ve mazot yardımı gibi çeşitli destekler de sunacak.

Hollanda'dan depremzedelere 88 milyon 921 bin 469 Euro'luk büyük yardım!

Türkiye'de yapılan ortak canlı yayına benzer bir yardım kampanyası Hollanda'da da yapıldı.  Yaklaşık 88 milyon 921 bin 469 Euro para toplandı. İşte detaylar...

Deprem kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Taşınma ve kira yardımı kaç lira? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan depremzedelere destek açıklaması gelmişti. Peki deprem kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Depremzede kira yardımı kaç lira? Deprem kira yardımı ne zaman verilecek? İşte ayrıntılar...

Depremzede kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Deprem kira yardımı nereden alınır?

Depremzedelere yapılacak olan kira yardımına dair sorular sorulmaya devam ediliyor. Depremzedelere kira yardımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Depremzedelere yardım yasası Haberi

Depremzedelere yardım yasası

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı.

Kanunla, bu yıl yaşanan ve 9 şehri etkileyen 4 depremden zarar gören afetzedelere yardım sağlanabilecek. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu kapsamda Manisa, Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Tunceli ve Van ile Bingöl'ün Karlıova, Yedisu ve Adaklı, Erzurum'un Çat ilçesini etkileyen 4 depremden hasar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı fen heyetleri tarafından tespit edilmiş yıkık, ağır veya orta hasarlı konut, ahır ve iş yerlerinden hak sahibi olan afetzedelere destek sağlanması fırsatı verecek. 

Bankalar ve müşteriler arasında dijital sözleşme dönemi

Bankacılık Kanunu'nda bulunan bankaların faaliyet konularıyla ilgili bankalar ve müşteriler arasındaki sözleşmelerin şekli de söz konusu kanunla düzenlendi.

Sözleşmelerin, yazılı veya uzaktan iletişim araçlarıyla mesafeli...